Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

1990. – IMALI SMO SLIJEDEĆE
1. dug prema Londonu i Parizu – "sitna lova i ti to znaš"
2. dug po staroj deviznoj štednji – "imamo ga i sada, slovenci nam neće platiti ni kune"
3. HNB nula maraka deviznih pričuva – "koliko su se istopile rezerve zbog krize, skoro da smo na istom kao i tada"
4. većina poduzeća pred stečajem – "tada su bila državna, a i sada su sva državna pred stečajem"
5. sve banke trebalo sanirati državnom lovom – "neke banke, neke…ne sve"

Tada ni MMF niti itko nije hti nikakav aranžman s RH jer smo za njih bili izgubljen slučaj, nemoguća misija—- "1990. nismo bili nikakav međunarodni subjekt, priznati smo tek 1992."

Da je Roha tada obnašao neku funkciju vjerojatno bi zbrisao!

"Ne znam da li to navijaš za politiku sadašnjeg glavnog ekonomiste PBZ-a, tada guvernera?
Njega slobodno možeš povezati sa politikom čuvanja banaka i njihovom rasprodajom.
Rohu je teško s time povezati jer nemaš argumenata.
Jedno je čuvati stabilnost sustava a drugo je protežirati banke.
Od prvog imamo svi koristi, a o d drugog je imao Škreb. IMHO.

[wink] [wink]

Dodatak na 4. onda su privatna poduzeca i obrti bili ok a danas rikavaju iz dana u dan. To je ogromna razlika i vrlo negativna stvar. Da ne velim da smo onda proizvodili stosta a danas skoro nista

ako je Roha takav majstor, mogao je utjecati na smanjenje kamata na kredite, u italiji kamata na stambeni kredit 2%,a pljugerima u ‘rvackoj 7%,
za poduzeće 14%- znate, Vaša firma nema neki bonitet, a 10 godina im platiš sve
ako ima love na računu kamata je 0,2% ako si u dozvoljenom minusu kamata 12%,
on je kao ograničio plasmane bankama, a na svakom stupu smo imali kredite nekih agencija koje su bile povezane s bankama,
možda je on dobar vozač ali mu se neda…

hohohoh hoh hoh

ograničio rast kreditnih plasmana na 12% godišnje
hohohohoh
a kad nama cijene dionica rastu godišnje 12% onda kaže da je to balon
hoh hoh
ipak najljepše je što ga hvale ovi što ih je zavaljao u dužničko ropstvo, i od njih napravio Spartake

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

ako je Roha takav majstor, mogao je utjecati na smanjenje kamata na kredite, u italiji kamata na stambeni kredit 2%,a pljugerima u ‘rvackoj 7%,
za poduzeće 14%- znate, Vaša firma nema neki bonitet, a 10 godina im platiš sve
ako ima love na računu kamata je 0,2% ako si u dozvoljenom minusu kamata 12%,
on je kao ograničio plasmane bankama, a na svakom stupu smo imali kredite nekih agencija koje su bile povezane s bankama,
možda je on dobar vozač ali mu se neda…

Svaka cast Talijanima. Neki dan su pitali voditelje na CNBC-u kolika im je kamata na stambeni kredit i ovi su rekli od 5% do 5,5%. To su inace ljudi koji su placeni 200000$ pa na vise.

Inace ne kuzim zbog cega dati kredit Talijanskom vodoinstalateru na 30 godina po 2%, kada u isto vrijeme Talijanska vlada placa 3,9% na 10-godisnje obveznice. Vlada uvijek moze povecati poreze i vratiti dug, a vodoinstalater ako izgubi posao ne moze vracati kredit. Inace mogu posuditi novac i Sukeru po 6,5%.

Vaš link

Da si rekao po 2% u Japanu ili Svicarskoj ajde, ali Italija mi ne ide u glavu. Imas neki link na te kredite.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

ako je Roha takav majstor, mogao je utjecati na smanjenje kamata na kredite, u italiji kamata na stambeni kredit 2%,

ajd ne laži. [thumbsup]

Da si rekao po 2% u Japanu ili Svicarskoj ajde, ali Italija mi ne ide u glavu. Imas neki link na te kredite.

vodoinstalater? ne! Talijan je električar, živi uz granicu s Švicarskom i otplačuje kredu za kuću, rata prije krize bila 2000 eura, sad je 1400, kaže da bi dignuo još jedan kredit za tu razliku rate, pa gleda po Hrvatskoj obali neku špajzu..

U Italiji kamata na kredite 2 %, uz njihovu stopu inflacije, sumnjam da je tako ali provjeriti ćemo..

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

evo Wall street na HRT2

evo Wall street na HRT2

Heheh lijepo pokazuje kako se u 20 godina ništa nije promjenilo. Inače i dvojka je dobra [thumbsup]

Greed is good? Ne znam, možda u malim dozama [huh]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

evo Wall street na HRT2

Heheh lijepo pokazuje kako se u 20 godina ništa nije promjenilo. Inače i dvojka je dobra [thumbsup]

Greed is good? Ne znam, možda u malim dozama [huh]
[/quote]

"If you don’t stop lying about me, I’ll start telling the truth about you” [proud]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/pobjegli-dok-su-mogli-63-posto-vise-prijevremenih-mirovina-nego-lani/521092.aspx

ovako se donose kvalitetne dugoročne odluke, bravo Vlada, ne bu vas tam neki roha potkopavao.

Super, hoće li itko raditi u ovoj državi kroz deset godina osim KIneza i zaposlenika u državnoj upravi?

New Report

Close