It must be hard for those who take authority as the truth, rather then truth as authority.
[thumbsup]
Valjda smo se odavno razračunali sa “svetim kravama”.
Lynx…postovi su ti na razini provokacije pa ih neću komentirati.
[thumbsup]
Valjda smo se odavno razračunali sa "svetim kravama".
Lynx…postovi su ti na razini provokacije pa ih neću komentirati.
[/quote]
Ma postovi su mu čista propaganda, samo što misli da je to ok jer on propagira legalizam, demokraciju, privatno vlasništvo… da mi je samo znat šta su hitler i staljin mislili da propagiraju [rolleyes]
Neslaganje je nastalo jer je James bio stava da nema potrebe mijenjati zakone jer se i tako ih ne treba poštivati, ja se ne mogu složiti s time da ih ne treba poštivati, no to je očito stvar stava.
Ne stavljaj mi riječi u usta.
Ne poštujem ništa samo zato što je tako (napisano).
Zakon mi nije ništa značajniji od ABBA rime u baroknom 11-ercu.
Mrzim larplurlartizam.
Tvoj stav je da zakone treba poštovati kakvi god bili.
SS je poštivao važeće rasne zakone, ne znam zašto su ih vješali u Nurnbergu kasnije… [undecid]
It must be hard for those who take authority as the truth, rather then truth as authority.
[/quote]
Upravo zato se zakoni mijenjaju kada ocijenimo da nisu dobri – jesam li to već stotinu puta ponovio.
Bitno je zakone mijenjati na bolje! A dok su takvi kakvi su – treba ih poštivativati (moje uvjerenje, tvoje nije, ok) a ako ne valjaju to je samo razlog da ih čim prije promijenimo! (a ako su bili tako jako loši razloga i da se zamislimo, kako smo ih stvorili tako lošima??)
Naime, ako ne bi bilo tog principa tada bi si svatko bilo kada mogao uzeti za pravo bilo koji zakon koji mu se ne sviđa odlučiti ignorirati i time svaki zakon i pravna država gubi smisao i nastaje često vrlo opasna anarhija. Zato je važno zakone poštivati dok su na snazi, a odgovornost svakog čovjeka je da po svojoj savjesti i svojoj pameti bira Zaknodavno tijelo koje će te zakone donijeti na najbolji način. Dakle odgovornost je na onima koji su izglasali neku "vlast opasnih namjera" (ili je čak ta vlast došla na vlast tako što je izigrala neke zakone države, neke izborne zakone…? Ponekad se i ovo zadnje događa – dakle nije problem vladavina prava tu bila nego upravo suprotno ako gledamo srž stvari!).
Nije za mene autoritet onaj tko donosi Zakon, nego zakon kao ideja – ideal pravne države (nijedan ideal nije dostižan, zato se stalno trebamo usavršavati kako bismo bili njemu bliže, tj. uvijek se može napredovati i ljepota je u tome napretku a ne razlog za frustraciju što je to beskrajno dug put). A onoga tko ga proglašava ili ukida, po Zakonu ću postaviti na vlast ili ga s nje svrgnuti u demokratskom procesu. Demokracija možda nije savršena, ali je ipak ono najbliže savršenstvu što imamo i zato se uvijek zalažem za demokratsku državu i vladavinu prava smatrao to neko “opasnom” propagandom ili što god, ja samo kažem što mislim, u što vjerujem, za što se zalažem. Tamo gdje nema demorkacije treba je uvesti, tamo gdje nema vladavine prava treba je uspostaviti – to su moji stavovi, tko se s njima slaže drago mi je, tko ne – njegova stvar!
Ma postovi su mu čista propaganda, samo što misli da je to ok jer on propagira legalizam, demokraciju, privatno vlasništvo… da mi je samo znat šta su hitler i staljin mislili da propagiraju [rolleyes]
I previše je ljudi i naroda porobljeno i osiromašeno legalizmom i demokracijom.
Nema idealnog poretka ali ovaj "demokratski" pokazuje velike nedostatke.
Daleko je to od izvorne ideje demokracije. Trebalo bi se zvati maximokracija.
Kad nestane vlasti u ime nekoga (naroda, otadžbine, većine) …onda smo možda na dobrom putu.
Sad zvučim ko Kulić… [lol]
Radni ručak HUP-a Bankar najavio manje kredita državi, a više malim i srednjim tvrtkama
Neusklađenost među nositeljima vlasti kriva za 2/3 pada BDP-a
Prka kaže da su zemlje koje nisu imale koordinaciju zvale MMF. Nama su fundamenti dobri, nema vizije
Da je u Hrvatskoj bilo bolje koordinacije, šteta se mogla izbjeći, a pad BDP-a u 2009. ne bi bio veći od 2 posto, a bio je 5,9. Dvije trećine pada hrvatske ekonomije diskrecijske je naravi – rekao je Božo Prka, predsjednik uprave Privredne banke Zagreb, na radnom ručku u HUP-u. Prka je identificirao četiri interesne skupine među kojima nije bilo koordinacije i finog podešavanja. To su fiskalna vlast, monetarna, realni sektor i financijski sektor.
http://www.vecernji.hr/biznis/neuskladenost-medu-nositeljima-vlasti-kriva-2-3-pada-bdp-a-clanak-208546
Odavno trubim: Preispitajmo ulogu HNB-a!
Najveći krivac je HNB jer ima najjače oružje za fino podešenje – a to je tečaj!
Ide tko na ZSE konferenciju?
Krivo su ti podešene nišanske sprave. Moraš znati da je uloga HNB-a jako limitirana u pogledu makroekonomije. Tamo ti sjedi trust mozgova koji je u vrijeme histerije (kreditne ekspanzije) uvodio veliki udio obvezne pričuve i ponašao se prilično konzervativno. Za svoj doprinos je dobio i svjetska priznanja za ponašanje u vrijeme krize. Naše je tržište visoko eurizirano i treba biti oprezan sa politikom tečaja. Ako je itko imao znanstveni pristup problemu onda je to HNB.
Recimo Geofoto (primjer tvrtke koja ne kotira na burzi, namjerno) se širi neovisno o tečaju kune čak i u najrazvijenije zemlje. Pa čak i kupuju renomirane tvrtke u svojoj niši po ostatku svijeta. Tvrtka 21 stoljeća u punom smislu riječi. Uz gomilu pokazatelja dobrog poslovanja iznenadio me recimo ROE 70%.
Ako netko ima dobar PR, a pri tome laže i ispostavi se da laže, budi siguran neće to oprati niti solna kiselina.
Postindustrijska era ili informacijsko doba, znanje (cjelokupno) se svakih 10 godina udvostruči, neće nas nitko čekati!!!
Radni ručak HUP-a Bankar najavio manje kredita državi, a više malim i srednjim tvrtkama
Prka kaže da su zemlje koje nisu imale koordinaciju zvale MMF. Nama su fundamenti dobri, nema vizije
Da je u Hrvatskoj bilo bolje koordinacije, šteta se mogla izbjeći, a pad BDP-a u 2009. ne bi bio veći od 2 posto, a bio je 5,9. Dvije trećine pada hrvatske ekonomije diskrecijske je naravi – rekao je Božo Prka, predsjednik uprave Privredne banke Zagreb, na radnom ručku u HUP-u. Prka je identificirao četiri interesne skupine među kojima nije bilo koordinacije i finog podešavanja. To su fiskalna vlast, monetarna, realni sektor i financijski sektor.
http://www.vecernji.hr/biznis/neuskladenost-medu-nositeljima-vlasti-kriva-2-3-pada-bdp-a-clanak-208546
Kolega dajte to objasnite likovima oko Jadranke da je netko laganini ..be po pitanju monetarne politike. Jadna je država gdje premijer ne zna što mu radi centralni bankar.[lol] [lol]
Kolega dajte to objasnite likovima oko Jadranke da je netko laganini ..be po pitanju monetarne politike. Jadna je država gdje premijer ne zna što mu radi centralni bankar.[lol] [lol]
[/quote]
Rohatinski je činio ono što sada pokušava Milanović – srušiti Vladu.
Razlozi su jasni – zaustaviti sve procese – od integracijski do istražnih glede korupcije.
Upozoravan je više puta da je nužna prilagodba monetarne politike – nije prihvatio i zato bi trebalo razmisliti o promjenama kako u Savjetu tako i na čelu te institucije.
Također trebalo bi pod hitno rad Savjeta učiniti javnim – što kroz jasne i nedvosmislene izjave nakon sastanaka Savjeta tako i kroz svjedočenja pred Saborskim odborom o smjernicama monetarne politike.