Ne znam što hoćeš time reći, ali da su nam sve kompanije poput TDR-a i Adris grupe ili Končar D&ST, KPT i ostalih članica Končar grupe i samog Končara kao cjeline…. mislim da nam uopće "ne bi bilo ovako kako nam je sada" tako da ne znam odakle onda ta tvoja poveznica sa ovim firmama i njihovim načinom upravljanja sa općom situacijom u zemlji koja je NJIHOVA ČISTA SUPROTNOST.
Pada mi na pamet duopol, oligopol, utaja poreza i trošarina.
Vlada nam je puna tih istih inžinjera. Čast iznimkama, ali kad čujem inžinjera kako trkelja o ekonomiji….zato nam i jest tako.
Ne znam što hoćeš time reći, ali da su nam sve kompanije poput TDR-a i Adris grupe ili Končar D&ST, KPT i ostalih članica Končar grupe i samog Končara kao cjeline…. mislim da nam uopće "ne bi bilo ovako kako nam je sada" tako da ne znam odakle onda ta tvoja poveznica sa ovim firmama i njihovim načinom upravljanja sa općom situacijom u zemlji koja je NJIHOVA ČISTA SUPROTNOST.
Pada mi na pamet duopol, oligopol, utaja poreza i trošarina.
Vlada nam je puna tih istih inžinjera. Čast iznimkama, ali kad čujem inžinjera kako trkelja o ekonomiji….zato nam i jest tako.
[/quote]
Sorry, ali ti definitivno ne znaš što govoriš, i prilično je nepristojno ovako kategorički tvrditi stvari kompromitirajuće naravi a da nisi upoznat sa činjenicama. Molim da ne širite ove gnjusne laži. I meni osobno i mnogim drugima koji su bilo dioničari bilo zaposlenici TDR-a/Adris-a je ovo uvredljivo i mislim da je najmanje što možeš učiniti prema meni i ostalima da se ispričaš za ovo što si rekao.
P.S. Ovdje (TDR, Adris, Končar D&ST, KPT, Končar grupa, Ericsson Nikola Tesla i sl) nisam primjetio da bilo tko previše trkelja (pogotovo ne o baš ekonomiji, to nisu ljudi "od teorije" nego "od prakse"), ovdje se RADI, ljudi rade a ne trkeljaju i to su činjenice i vidljivih rezultata. A što se tiče Vlade, ma tko je u našoj vladi inženjerske pozadine??? Sve neki liječnici, pravnici i razne društvene i humanističke stvari, nikakvih inženjera kod nas nema u politici – i ako se baš želiš spuštati na tu razini razmatranja recimo da nam baš i je tako kako je zato što tu nema inženjera/prirodnjaka kao u drugim državama poput Kine sa svojim elektro inženjerom ili Njemačke sa svojom nuklearnom fizičarkom na čelu i sl . Mi smo država u kojoj su u politici ljudi od u najgorem slučaju poput Busha/Kreruma/Bandića do ljudi tipa Obama/Josipović, ali nikakvih tipa gđa. Merkel i sl. koje ti iz nekog razloga smatraš "lošijima" za ovakve funkcije od ovih privih. Ne znam odakle te ideje da jedan inženjer ne bi mogao ići se usavršavati u upravljačke smijerove jer da su to kao poslovi isključivo rezervirani za "društvenjake" i magistre ekonomskih znanosti ili što već. Ne znam odakle ti ideja o takvim ograničenjima – ljudi su svestrani, krenu iz jednog završe na drugome… a injženerstvo upravo kao način razmišljanja je u svojoj srži stvoreno za "inter- i intra- disciplinarost" i način koji se dobro primjenjuje na ogromni spektar ljudskih djelatnosti. Možda bi upravo na te druge struke trebalo uvesti malo više matematike, malo više inženjerskih predmeta i sl. kako bi se u konačnici bolje razumijeli a ne razgovarati na ovaj način kao da jedan drugoga uopće ne razumije o čemu govori.
Ja znam da vam je svima ta Kina trn u oku, znam da ne volite inženjere ( a niti pravnike?? khm).
Volimo vas, u tvornicama. Pravnike ni mame ne vole.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/iming-iz-stobreca-kupio-rudnike-na-kosovu-za-112-milijuna-eura,96052.html
balkanski Rio Tinto [thumbsup]
[/quote]
Još nam fali jedna tvornica automobila pa da se krug zatvori.
Fascinantno je kak čovjek može bit miran, blag, razuman, školovan, a da ga pripustiš vlasti napravio bi neki totalitarizam taj čas. Malo sam se prepo. [shocked]
Ustavom treba zabranit inžinjerima i pravnicima pristup vlasti. [thumbsup]
[/quote]
Imas pravo, treba pravu i Fer-u zabraniti pristup vlasti, a clanom Ustava regulirati da vi iz Tipurićevih školi,njavri,verna i ostalih lakrdija što se nazivaju faklutetima odmah u visoku politiku nakon faksa idete. [bye]
Sorry, ali ti definitivno ne znaš što govoriš, i prilično je nepristojno ovako kategorički tvrditi stvari kompromitirajuće naravi a da nisi upoznat sa činjenicama. Molim da ne širite ove gnjusne laži.
kakava burna reakcija u obranu najmilijeg vođe, ovaj kompanije…
a kakva je bila na "protuzakonitu djecu" i trgovinu ljudima na zapad za dobrobit proračuna i pravne države.
put u pakao je popločen dobrim namjerama, zato vam se ne smije dat vlast.
osjećaj intelektualne superioronosti, socijalne neprilagođenosti i modne neusklađenosti koji su zajednički inžinjeri je smrtnosna kombinacija, za sve nas koji ne stanemo u jednadžbu.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/iming-iz-stobreca-kupio-rudnike-na-kosovu-za-112-milijuna-eura,96052.html
[/quote]
Još nam fali jedna tvornica automobila pa da se krug zatvori.
[/quote]
Ja znam da vam je svima ta Kina trn u oku, znam da ne volite inženjere ( a niti pravnike?? khm).
[/quote]
Rio Tinto ima vec koncesije u Srbiji.
Interesantno je da su izmedu 14 kompanija koje su se natjecale za konseciju izabrali jednu koja je registrirana za cestovni prijevoz robe i posredovanje u trgovini u Stobrecu i nikada se nije bavila rudarstvom. I koja usput nema ni web stranicu (po cemu se takoder razlikuje od Rio Tinta). I koja ima 2 zaposlena prema ovom izvoru:
Naravno da bi cirkus bio potpun treba i klaun, pa su pozvali Stipu Mesica.
Sorry, ali ti definitivno ne znaš što govoriš, i prilično je nepristojno ovako kategorički tvrditi stvari kompromitirajuće naravi a da nisi upoznat sa činjenicama. Molim da ne širite ove gnjusne laži.
kakava burna reakcija u obranu najmilijeg vođe, ovaj kompanije…
a kakva je bila na "protuzakonitu djecu" i trgovinu ljudima na zapad za dobrobit proračuna i pravne države.
put u pakao je popločen dobrim namjerama, zato vam se ne smije dat vlast.
osjećaj intelektualne superioronosti, socijalne neprilagođenosti i modne neusklađenosti koji su zajednički inžinjeri je smrtnosna kombinacija, za sve nas koji ne stanemo u jednadžbu.
[/quote]
Ti si sve pomiješao, zakoni NR Kine su takvi kakvi jesu, naši su takvi kakvi jesu, poštivati pravnu državu i biti legalist znači poštivati zakone onakvi kakvi jesu trenutno važeći u pojedinoj državi. Ako ti se ne sviđaju zakoni neke države ili se seli u drugu gdje su ti bolji, ili se bori za promjene zakona, ali dok su važeći, dok ih ne promijeniš, trebao bi ih poštivati.
A nisam valjda ja izmislio kineske zakone! Prema tebi kao da sam ja kriv za to kakvi su zakoni u Kini – smiješno! A promjene koje sam predložio, ako misliš da nisu na bolje… onda stvarno ne znam kakva je to "neusklađenost" kod tebe, jer kako možeš smatrati da je bolje ubijati ljude od onih alternativa. Ja predložim ne-ubijanje, a ti me razapneš kao da sam predložio nešto loše. A trgovina, ne znam o kakvoj trgovini govoriš, naknada za procesne troškove nekog takvog postupka nije prodavanje ljudi nego samo obična birokratska "taksa" kao što nam naplaćuju za sve živo i kod nas, pa zašto ne bi Kinezi bogatim strancima naplatili sve što se naplatiti može – ja sam mislio da je to u "njihovom duhu" zato to spominjem, ako misliš da nije, da bi oni propustili priliku opelješiti zapadnjake… onda ok, Zapadnjacima tim bolje. Dakle Kina ima zakone kakve ima, moraju se poštivati dok su na snazi, a ja bi ih mijenjao tako da ih bude lakše poštivati, da budu manje problematični u smislu kršenja ljudskih prava posebice da se izbjegne bilo kakvo ubijanje – ako tebi to ne predstavlja nešto pozitivno, ako misliš da je bolje da ostane na ovome kako je sada… onda te stvarno ne razumijem. A nisam ja izmislio da se tamo smije imati samo jedno dijete, ne znam koliko ti to puta moram ponoviti, to je tamo tako, tamo je zakon takav i što je tebi tu nejasno?? Crno na bijelo piše. Dok se drugačije ne napiše vrijedi ono što je zadnje proglašeno i glupo je osporavati obične jednostavne činjenice. Ti možeš htjeti da Kinezi imaju po 10 djece i uživaju u toj obiteljskoj idili ali dok je zakon takav kakav je to je protuzakonito i to je svakom Kinezu sasvim jasno.
A kolega se još nije ispričao, mene je uvrijedio iznošenjem onih laži, a kleveta je u RH valjda kažnjivo djelo (ili nije?). Ne znam, ali meni se čini da on također izgleda ne mari puno za poštivanje zakona države u kojoj živi ili barem poštivanja drugih ljudi oko sebe kada može onako olako iznositi laži.
Potpuno si nesposoban shvatit bilo što, što nije pravno ili matematički formulirano.
Nema ti pomoći, odustajem.
Potpuno si nesposoban shvatit bilo što, što nije pravno ili matematički formulirano.
Nema ti pomoći, odustajem.
Ili si ti samo nesposoban prihvatiti ideju "legalizma" (poštivanja zakona onakvih kakvih jesu – dok ih ne promijeniš) – odustajem i ja od ove besmislene rasprave mada je prilično jako vezana za ovu temu – domaća makroekonomija – jer ona posebice jako ovisi o funkcioniranju pravne države i vrlo je znakovito za opis naše situacije to što vidimo koliko je kod nas u Hrvatskoj "sasvim normalno ignorirati i samu ideju o poštivanju zakonu ukoliko nam se ti zakoni možda ne sviđaju". Tebi nije do matematika i prava, ali nije problem što tebi nije do toga, problem je što većini ljudi u RH nije do toga i to onda stvara probleme u kakvim se naša država upravo i nalazi.
Ili si ti samo nesposoban prihvatiti ideju legalizma (poštivanja zakona onakvih kakvih jesu – dok ih ne promijeniš).
Tako je.
Ja, Gandhi i Martin Luther King nikako ne možeo prihvatit legalizam…
dok ti, SS i NKVD apsolutno možete. [undecid]
Fascinantno je kak čovjek može bit miran, blag, razuman, školovan, a da ga pripustiš vlasti napravio bi neki totalitarizam taj čas. Malo sam se prepo. [shocked]
Ustavom treba zabranit inžinjerima i pravnicima pristup vlasti. [thumbsup]
[/quote]
da, treba dat ekonomsitima [lol]
[lol] [lol]
A kolega se još nije ispričao, mene je uvrijedio iznošenjem onih laži, a kleveta je u RH valjda kažnjivo djelo (ili nije?). Ne znam, ali meni se čini da on također izgleda ne mari puno za poštivanje zakona države u kojoj živi ili barem poštivanja drugih ljudi oko sebe kada može onako olako iznositi laži.
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=1153&Itemid=1
http://www.necenzurirano.com/index.php?option=com_content&task=view&id=979&Itemid=1
http://pollitika.com/carinici-carinska-prigovaranja