http://www.jutarnji.hr/nemilosrdna-kina–natjerali-majku-u-8–mjesecu-trudnoce-na-pobacaj/897195/
The only Verdict is Vengeance!
…umjesto da joj civilizirano u ime Zakona uzmu to dijete nakon rođenja i daju u inozemstvo usvojiti, vjerojatno uz neku značajnu naknadu koja bi bila prihod državnog proračuna NR Kine oni idu raditi ovakve strahote.
[/quote]
ti si lud koliko su ti postovi dugi.
španjolska inkvizicija bi bila spa tretmane šta bi ovima radio.
[/quote]
Bila to za tebe ludost ili ne, ja mislim da je sve bolje od ubijanja. Kinezi si možda ne mogu dopustiti nekontrolirani rast populacije i moraju imati takve ekstremne mjere kao što su propisivanje dopuštenog broja djece, ja samo kažem da se te mjere ipak mogu provoditi na način bez da itko strada, i da od toga svi imaju koristi i na stvarno "pošten način", koristi da ima njihova država, i samo dijete koje je možda rođeno "mimo zakona" koje bi imalo normalni život u nekoj obitelji koja bi ga posvojila. A to što je majka razdovjena od svog djeteta, pa zar je to takva tragedija? Zar nije bolje da je dijete živo i zdravo u nekoj drugoj obitelji umjesto da ga ubiju? Mislim da bi se i majka složila da je to puno bolje, da je interes djeteta a ne njena sebična želja za drugim djetotom mimo zakona svoje države ipak ono prvo i najvažnije.
svi imaju koristi i na stvarno "pošten način", koristi da ima njihova država
i samo dijete koje je možda rođeno "mimo zakona"
[shocked] [shocked] [shocked]
svi imaju koristi i na stvarno "pošten način", koristi da ima njihova država
i samo dijete koje je možda rođeno "mimo zakona"
[/quote]
Pa ono koje bi se rodilo kao drugo po redu u obitelji (i ispunjeni svi ostali elementi tog zakona/članka, dakle nije na selu a prvo dijete da je žensko i kako već ide, ne znam kineske zakona na pamet :rotfl:), ali što nije jasno? Žena je prekršila zakon i to se tako pravno gleda kod njih. Pitanje je samo kako će dalje postupati sa prekršiteljima (oba roditelja su odgovorna za kršenje zakona, to ne treba smetnuti s uma) i što sa djetetom. Ja samo želim reći da je tu dijete ono tko je ugrožen, koga treba zaštiti na najbolji mogući način, a roditelji su ti koji su prekršili zakone i prema kojim se treba postupati u skladu sa zakonom – ako su ta postupanja barbarska kao što vidimo da inače jesu, onda taj zakon treba popraviti, zbilja ne znam detalje, ali kažem da je moguće to sve toliko popraviti da sve funkcionira bez problema i na sasvim civiliziran način.
Fascinantno je kak čovjek može bit miran, blag, razuman, školovan, a da ga pripustiš vlasti napravio bi neki totalitarizam taj čas. Malo sam se prepo. [shocked]
Većina tih nazovi stručnjaka istovremeno su u fušu neki savjetnici, pišu elaborate, daju izjave…
E sada, upravo takvi su nas uvalili u blato.
Ništa ja njima ne vjerujem – kakvi stručnjaci takvo gospodarstvo – čast izuzetcima ( njih zasigurno ne savjetuju stručnjaci iz IJF )
A SLOŽITI ĆEMO SE DA EKONOMIJA I NIJE NEKAKVA ZNANOST – da jeste EKONOMISTI bi imali iste stavove o istoj stvari. Tako je to u ZNANOSTI!
[/quote]
Kud ćeš bolju potvrdu ove teze….
INDEKS OBUJMA INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE UKUPNO I PREMA AGREGATIMA GIG-a 2009. U RUJNU 2010., PRVI REZULTATI
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja1) u Republici Hrvatskoj u rujnu 2010., u usporedbi s kolovozom 2010., bilježi rast za 3,3%.
U rujnu 2010., u usporedbi s rujnom 2009., industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena2), u Republici Hrvatskoj bilježi rast za 3,1%.
Ekonomisti podijeljeni: Hoće li industrijska proizvodnja nastaviti pad?
Pet makroekonomista, koji su sudjelovali u anketi Hine, procjenjuje, u prosjeku, da je u rujnu industrijska proizvodnja pala za 0,4 posto u odnosu na isti lanjski mjesec. No, njihove procjene kreću se u rasponu od rasta za 1,7 posto do pada proizvodnje za 1,9 posto.
"Ne očekujemo nastavak usporavanja pada, već naprotiv veći pad nego u kolovozu. Naime, domaća potražnja je slaba i uvelike ovisna o uvozu, dok inozemna nije dovoljna da bi pokrenula pozitivan trend domaće industrije, već samo ublažava njezin pad. Strukturnih promjena u realnom sektoru nije bilo, a i u slučaju njihovog provođenja pozitivni učinci ne mogu se vidjeti kratkoročno", navodi jedan od makroekonomista.
"U rujnu je moguće očekivati nastavak pada industrijske proizvodnje na godišnjoj razini. Nastavak restrukturiranja domaćeg prerađivačkog sektora za posljedicu ima i smanjenje kapaciteta, te stoga ne treba iznenaditi ni nastavak pada proizvodnje", zaključuje jedan od makroekonomista.
UŽAS – ne rezultati DZS-a koji su odlični nego ovi kvaziprognozeri!
Ono što posebno užasava je da jedan najavljuje pad zato što nema strukturnih promjena a drugi najavljuje pad zbog strukturnih promjena u realnom sektoru!
[/quote]
E moj sava, užas tek slijedi, počevši sa brodogradnjom pa preko poljoprivrede…., nema kraja užasu [cry]
A ti i dalje drukaj u korist ovakvog vođenja gospodarstva iz krize. Blago rečeno- UŽAS
Fascinantno je kak čovjek može bit miran, blag, razuman, školovan, a da ga pripustiš vlasti napravio bi neki totalitarizam taj čas. Malo sam se prepo. [shocked]
Ustavom treba zabranit inžinjerima i pravnicima pristup vlasti. [thumbsup]
[/quote]
Ja znam da vam je svima ta Kina trn u oku, znam da ne volite inženjere ( a niti pravnike?? khm), ali predsjednik Hu Jintao bez obzira što je inženjer (elektro struke, u duši sigurno pravi FER-ovac ;D) mislim da svatko mora priznati ipak puno toga dobroga napravio, da ipak Kinu otvara svijetu ubrzanim stopama i pridonosi napretku svoje države, i da je među dosada najboljim predsjednicima NR Kine, i da je "manje" totalitarist nego drugi.
Kina ipak napreduje, to ne možete poreći, a ja samo kažem da može i bolje, da se ove crne stvari koje tamo još uvijek žive mogu iskorijeniti, da Kina može postati prava civilizacija koje joj mjesto povijesno gledano i "pripada", bazirana na funkcionranju pravne države i demokracije (jednoga lijepoga dana, ja sam uvjeren da Kina ide prema demokraciji!, to je spor put ali doći će i to vrijeme!)
Mislim da se Kine ne treba bojati, to nije "osovina zla" nego prije "saveznik" nam, a pogotovo se ne treba bojati inženjera, upravo tako i napreduje jer njome upravljaju inženjeri i sad čak i formalno na čelu sa inženjerom. Samo da još malo i pravnoga štiha tu dođe, pa zavlada vladavina prava, i time i ljudskih prava, pa prestanu sa ovim ubijanjima… tada bi to bila prava država. Možda najbolje da se zamijenimo za prijedsjednike? Njima pravnik Josipović (da ukine smrtnu kaznu i druge gadosti) a nama inženjer Hu (da pokrene gospodarstvu u dvonzamenkaste stope rasta)? [lol]
Ja znam da vam je svima ta Kina trn u oku, znam da ne volite inženjere ( a niti pravnike?? khm).
Volimo vas, u tvornicama. Pravnike ni mame ne vole.
http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/infrastruktura/iming-iz-stobreca-kupio-rudnike-na-kosovu-za-112-milijuna-eura,96052.html
balkanski Rio Tinto [thumbsup]
Ja znam da vam je svima ta Kina trn u oku, znam da ne volite inženjere ( a niti pravnike?? khm).
Volimo vas, u tvornicama. Pravnike ni mame ne vole.
[/quote]
E pa ne mogu svi inženjeri razvijati/primjenjivati tehnologiju i tehnološke procese u R&D odjelima "prizvodnih poduzeća"/"tvornica", neki razvijaju/primjenjuju i upravljačke procese na svojim upravljačkim funkcijama, počevši od predsjednika NR Kine preko menadžmenta vrhunskih svjetskih kompanija, pa čak i nekih domaćih (Adris grupa i njena članica TDR d.o.o., Končar Grupa i većina njenih članica i sl. koje su primjer gdje su praktički svi operativni upravljački kadrovi elektro- i strojarske inženjerske struke kao osnove a njihovi MBA su onda tu samo reda radi :P)
E pa ne mogu svi inženjeri razvijati/primjenjivati tehnologiju i tehnološke procese u R&D odjelima "prizvodnih poduzeća"/"tvornica", neki razvijaju/primjenjuju i upravljačke procese na svojim upravljačkim funkcijama, počevši od predsjednika NR Kine preko menadžmenta vrhunskih svjetskih kompanija, pa čak i nekih domaćih (Adris grupa i njena članica TDR d.o.o., Končar Grupa i većina njenih članica i sl. koje su primjer gdje su praktički svi operativni upravljački kadrovi elektro- i strojarske inženjerske struke kao osnove a njihovi MBA su onda tu samo reda radi :P)
Zato nam i jest tako…
[/quote]
[thumbsup]
Zato nam i jest tako…
[/quote]
Ne znam što hoćeš time reći, ali da su nam sve kompanije poput TDR-a i Adris grupe ili Končar D&ST, KPT i ostalih članica Končar grupe i samog Končara kao cjeline…. mislim da nam uopće "ne bi bilo ovako kako nam je sada" tako da ne znam odakle onda ta tvoja poveznica sa ovim firmama i njihovim načinom upravljanja sa općom situacijom u zemlji koja je NJIHOVA ČISTA SUPROTNOST.