Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Sada je pitanje sto je razlog ?

Pa reko sam ti, irske banke koje propadaju jedna za drugom zadnjih mjesec – dva.
Anglo Irish, Allied Irish, Anešto Irish, Aneštodrugo Irish, itd…
[/quote]

Isao sam malo proucavati tvoju teoriju o Irskim bankama. Da ne pomislis da te ne uzimam ozbiljno :))

Zanimljivost, sto bi rekla kraljica domace burze.

Allied Irish posjeduje veliki udio u americkoj M&T Banci. Tamo su najveci dionicar sa 22,4%, Berkshire je drugi. Smanjili su poziciju sa 22,5% na 22,4% pocetkom mjeseca, sto nije bas puno. Ono sto je interesantno je da je vrijednost dionice od 27.09. do danas potonula 28,5%. Dobro, banke su isle dolje zbog ovog nagadana sa forclosure procedurama, ali ovi su ekstrem.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Ne nužno. Long term kta stope su manje volatilne i njihov dobar prediktor su short term stope. Tako da i ove druge uskoro možeš očekivati na novim razinama.

Od kuda ti ovo, ja sam uvijek vjerovao da su long-term volatilniji. Dulji vremenski period znaci i veca izlozenost inflacijskom riziku. Kratkorocni krediti su izlozeni samo riziku defaulta. Recimo za prosli mjesec 30-year se kreatao u podruciju od 38 pbs, 10-year se kratao u podruciju od 33pbs, 2-year u podruciju od 15bps, a 3-month 4bps
[/quote]
Usporedi kretanje npr. prekonoćne kod nas. Isto je sa Liborom Euriborom, Ziborom

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Twixer je u pravu. Ulagači u dugoročne VP izloženi su puno višem riziku promijene kam.stopa od onih u kratkoročne. Kamata na kratkoročne VP SAD-a označena je kao RFR dakle kao no risk, iako možemo polemizirati koliko je i to realno.

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

Ne nužno. Long term kta stope su manje volatilne i njihov dobar prediktor su short term stope. Tako da i ove druge uskoro možeš očekivati na novim razinama.

Od kuda ti ovo, ja sam uvijek vjerovao da su long-term volatilniji. Dulji vremenski period znaci i veca izlozenost inflacijskom riziku. Kratkorocni krediti su izlozeni samo riziku defaulta. Recimo za prosli mjesec 30-year se kreatao u podruciju od 38 pbs, 10-year se kratao u podruciju od 33pbs, 2-year u podruciju od 15bps, a 3-month 4bps
[/quote]
Usporedi kretanje npr. prekonoćne kod nas. Isto je sa Liborom Euriborom, Ziborom
[/quote]

Evo ti prekonoćne na Eur

..a evo što kažu na Investopediji

There is a greater probability that interest rates will rise (and thus negatively affect a bond’s market price) within a longer time period than within a shorter period. As a result, investors who buy long-term bonds but then attempt to sell them before maturity may be faced with a deeply discounted market price when they want to sell their bonds. With short-term bonds, this risk is not as significant because interest rates are less likely to substantially change in the short term. Short-term bonds are also easier to hold until maturity, thereby alleviating an investor’s concern about the effect of interest rate driven changes in the price of bonds.

http://www.investopedia.com

Nismo mi u nesuglasju….samo se nadopunjavamo.

@vladimir9
govoriš o promjeni rizika ili riziku promjene?

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

Govorim o riziku promijene IR odnosno bolje rečeno nepredvidljivosti utjecaja na cijenu papira kada je trajanje duže.
Da su karkotočne kam. stope uistinu volatilne pokazuje i moj graf no to ima manje utjecaja na cijenu
kratkoročnih papira od onih dugoročnog dospijeća.

Zbog rizika volatilnosti IR više se strategija primjenjuje u trejdanju, koriste se FRA, a da ne govorimo o naknadanoj rekvalifikaciji pojedinih FI u back office-u .

Sada je pitanje sto je razlog ?

Pa reko sam ti, irske banke koje propadaju jedna za drugom zadnjih mjesec – dva.
Anglo Irish, Allied Irish, Anešto Irish, Aneštodrugo Irish, itd…
[/quote]

Isao sam malo proucavati tvoju teoriju o Irskim bankama. Da ne pomislis da te ne uzimam ozbiljno :))

Zanimljivost, sto bi rekla kraljica domace burze.

Allied Irish posjeduje veliki udio u americkoj M&T Banci. Tamo su najveci dionicar sa 22,4%, Berkshire je drugi. Smanjili su poziciju sa 22,5% na 22,4% pocetkom mjeseca, sto nije bas puno. Ono sto je interesantno je da je vrijednost dionice od 27.09. do danas potonula 28,5%. Dobro, banke su isle dolje zbog ovog nagadana sa forclosure procedurama, ali ovi su ekstrem.
[/quote]
Eto, ko o čemu… James je u pravu. [tongue]

Ima li tko ideju što će Fond hrvatskih branitelja učiniti s 2.653.000.000 kuna – naplata je 25.11.2010?

Ima li tko ideju što će Fond hrvatskih branitelja učiniti s 2.653.000.000 kuna – naplata je 25.11.2010?

Da li to isplaćuju ili dobivaju, nisam shvatio?

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

kupiti će državne obveznice kod Šukija

kupiti će državne obveznice kod Šukija

[/quote]
A vjerojatno i dio Ht-a koji vlada namjerava prodati, pa će odmah nakon toga crobex malo narasti, istina zbog Ht-a, 2 dionice ATGR-a i 1 PODR.

Nije bogat onaj koji nema, nego onaj koji ima

New Report

Close