Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ben drži govor u kojem pojašnjava QE2, a istovremeno izlazi CPI 0,0%
Di si inflacijo, puška te ubila!

Mislim da QE nece uspjeti napraviti inflaciju u US, ali hoce u Kini ako yuan i dalje ostane vezan za dollar. To bi trebalo prisiliti kineze da ojacaju svoju valutu.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Moze li netko ovjasniti zbog cega Euribor rasta ovako brzo u zadnje vrijeme ?

3M je rastao 12% u zadnjih 40 dana

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Mislim da QE nece uspjeti napraviti inflaciju u US, ali hoce u Kini ako yuan i dalje ostane vezan za dollar. To bi trebalo prisiliti kineze da ojacaju svoju valutu.
[/quote]

S QE se targetira ovaj puta visoka stopa nezaposlenosti.
Povaćanje zaposlenosti bi moglo potaći rast cijena.

Ups…gle pa još mi radi nick

Pa dobro…

U skladu s rečenicom "Ako dvojica misle isto, jedan nije mislio" ne znam u čemu je problem ako mišljenja ovdje nisu unisona.
Ja cijenim kolegu savu iako ponekad ima apstraktna stajališta.
A bože moj, odavno su crvene knjižice završile u smeću, a kominterna je raspuštena.

Baš me zanima što bi vječni kritičari napravili na mjestu ovog ili onog ministra.
Da se razumijemo, ni meni nije drago gledati koje smo sve prilike propustili i jolš uvijek propuštamo, ali ajmo malo više konstruktivnosti nauštrb destrukcije.
[cool]

Be vewy vewy quiet. I'm hunting wabbits!

[/quote]
hoće, QE 8.
bit će toga ko policijskih akademija.

nije ni deflacija, zato i navijam ovak glasno dok je još 0-0.

Očekivano jačanje inflacije?

Baš me zanima što bi vječni kritičari napravili na mjestu ovog ili onog ministra.
Da se razumijemo, ni meni nije drago gledati koje smo sve prilike propustili i jolš uvijek propuštamo, ali ajmo malo više konstruktivnosti nauštrb destrukcije.
[cool]

– smanjti drzavnu potrosnju, broj drzavnih zaposlenika, broj primatelja subvencija
– smanjiti poreze na place
– relaksirati radno zakonodavstvo
– ukinuti GSV ili ga potpuno ignororati
– uvesti tax kredit za troskove obrazovanja
– ukinuti subvencije na stambenu stednju
– vise oporezivati imovinu, a manje rad
– oporezivati orocenu stednju
– oporezivati dividende i kapitalnu dobit od ulaganja u strane dionice. Nevjerojatno je glupo da mi oslobadamo poreza nekoga ko ulaze u China Mobile, Rio Vale, Tata Motors i fondove stranih dionica.

Ukratko. Uciniti rad i obrazovanje isplativijim, a skupljanje socijalne pomoci, drzanje orocne stednje i drzanje novaca u nekretninama neisplativijim.

[cool]

Ukratko. Uciniti rad i obrazovanje isplativijim, a skupljanje socijalne pomoci, drzanje orocne stednje i drzanje novaca u nekretninama neisplativijim.
[/quote]

Kratko rečeno – tržišna ekonomija.
A nje nema bez realnog tečaja!

[/quote]

To je tromjesecni kredit. Tesko mi je vjerovati da su inflatorna ocekivanja za period od naredna 3 mjeseca porasla 12%. Prije bih rekao da se radio o povecanju rizika, ali ne vidim zbog cega.

S druge strane Atlantika 3M US libor je flat.

[/quote]
Irske banke?

S druge strane Atlantika 3M US libor je flat.

Po meni koincidira sa očekivanjem nepromijenjene stope inflacije.
Zanimljivo bi bilo usporediti sa cijenama u Aziji.

Irske banke?

Koliko znam ne samo irske…

New Report

Close