Nije to ništa. Odbor američkog Kongresa odobrio je da u proceduru krene zakon kojim će se nametnuti svojevrsne trgovinske sankcije za Kinu. Ako ovo prođe onda tek rat počinje, a rat u Iraku će biti dječja igra u odnosu na taj gospodarski. Biti će tu dubokog udaranja ispod pojasa, a bojim se i pomisliti kako će se to odraziti na burzovne indekse. [lol]
[/quote]
Stvarno misliš da će američki Kongres uvesti sankcije američkim kompanijama u Kini!
Naivno kolega, vrlo naivno.
[/quote]
Mjesec dana di mid-term izbira, malo populizma uvijek pomogne u skupljanju glasova. Nakon 03.11. nitko vise nece spominjati nikakve sankcije. Kina je najveci kupac americkog duga, tako da US bas i nije u dobroj poziciji da se igra sa sankcijam. Nije KIna Cuba.
Usput budi receno i US i EU su currency manipulatori. Sta je FED-ovo kupovanje drzavnih obveznica nego pokusaj da devalvira dollar ?
Izgleda da moj management nije jedini:
Usput budi receno i US i EU su currency manipulatori. Sta je FED-ovo kupovanje drzavnih obveznica nego pokusaj da devalvira dollar ?
pokušaj da spasi financisjki sustav i dolar.
Ne znam što to zna Larry ali rekao bih da zna manje od ConanaOBrajana [lol]
vjerojatno ne znaju ništa ko ni ti koja si svoje dionice atgr poklonila po 760 ROMF-u da ih spremi u svoju škrinjicu
Ne znam što to zna Larry ali rekao bih da zna manje od ConanaOBrajana [lol]
[/quote]
ako govorimo o tržištu kapitala i ekonomiji onda lako moguće [smiley]
a ovu lekciju smo preskočili , jel da?
Todd Harrison, founder of Minyanville;
One of the first adages I learned on Wall Street was that nobody is bigger than the market.
uf kako šibaju nalozi po goldmanovcima i ostalim ( rijetkim ) optimistima, užasno za gledati
[cry] [bye]
Pa da nije lako za gledati….
Nego jeste li još u šortu kolega….
Jel pušing i dalje ili je bilo stop loss…
Lp
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Sto-to-znaju-Ellison-i-drugi-menadzeri-koji-rasprodaju-vlastite-dionice?homesrclink=carousel
dionice Oracle-a su 20% skuplje danas nego 2007., nije to INGR koja se kapitalizira na -95%.
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Sto-to-znaju-Ellison-i-drugi-menadzeri-koji-rasprodaju-vlastite-dionice?homesrclink=carousel
dionice Oracle-a su 20% skuplje danas nego 2007., nije to INGR koja se kapitalizira na -95%.
[/quote]
I čisto kao zanimljiv podatak, današnje cijene su takve da je P/S = 5,03 (uz današnju, rekordno visoku prodaju!, kao i rekordnu profitabilnost), kod nas mnoge izlistane firme nemaju toliki niti P/E [lol] i ne samo u odnosu na rekordne godine (bile one sada ili prije) nego niti u odnosu na višegodišnje prosjeke.
Nikkei na 39.000, Crobex na 5.400, Nafta na 150… Tržište je glupo ko ponoć. A s takvima nikad ne znaš šta će napravit
A kila kruha 500 kuna?
Nije to ništa. Odbor američkog Kongresa odobrio je da u proceduru krene zakon kojim će se nametnuti svojevrsne trgovinske sankcije za Kinu. Ako ovo prođe onda tek rat počinje, a rat u Iraku će biti dječja igra u odnosu na taj gospodarski. Biti će tu dubokog udaranja ispod pojasa, a bojim se i pomisliti kako će se to odraziti na burzovne indekse. [lol]
[/quote]
Stvarno misliš da će američki Kongres uvesti sankcije američkim kompanijama u Kini!
Naivno kolega, vrlo naivno.
[/quote]
Da te kompanije nešto rade u Kini ne bi Ameri bili u banani, a ako netko radi onda su to kineske kompanije i kineski izvoz. Btw, u Kini više rade Njemačke i ostale EU kompanije nego Američke, a sve ostalo je dobar PR. [lol]