Ako smo im mi primjer u jačanju gospodarstva i provođenju reformi, neka im je Bog na pomoći.
[/quote]
Ja sam podvukao ovo…..Prilikom sastanka konstatiran je napredak u svim dogovorenim projektima tijekom susreta premijerke Kosor i premijera Putina, s posebnim naglaskom na sektor energetike….
Obzirom na gust raspored posjeta Zagrebu zadnjih dana postoji izraziti interes za ulaganja posebice u energetiku. To je također iskaz povjerenja u ovu Vladu.
Nažalost, iako smo već odavna trebali jaču podršku iz EU, nismo je imali sve do sada.
Sami smo morali ratovari, obnavljati uništeno…. a sve uz PODRŠKU u vidu embarga na oružje i određeni vid političke i ekonomske izolacije.
Hvala Bogu – uspjeli smo!
[/quote]
Prava je sreća što imamo sposobne političare koji su kadri provesti reforme i obezbijediti dogoročan i održiva rast i prosperitet. Bez njih bi nas ovi vanjski i unutarnji neprijatelji brzo uništili.
[/quote]
Ako su ove 4 delegacije u razmaku od 3 dana došle u HR zato što su bezplosleni onda nisu ništa drugačiji.
Ali ako su tu zbog businessa a jesu onda je to i naša zasluga!
U SAD-u najveći broj siromašnih u pet desetljeća
Stopa siromaštva u Americi najveća je u zadnjih 15 godina, a ukupan broj siromašnih građana SAD-a najveći u 50 godina, pokazuje izvješće Saveznog ureda za popis stanovništva………
Kolega Twixer kako ovo komentirate? [bye]
Ja govorim o tržišnim rizicima, o operativnim rizicima ne bih jer mislim da njih banka uopće nema moralno pravo prebacivati na klijenta osim ako ne želi dijeliti dobit s klijentima? Ili možda ti misliš da je u redu da banka svoje operativne rizike, na koje ti ne možeš utjecati, prebaci na tebe? [bye]
To su dva… [wink]
[/quote]
Evo pokušat ću se ja sjetit nekih, koje smo izučavali u upravljanju rizicima. Tržišni su valutni, kamatni i cjenovni, od kojih se može gotovo u potpunosti zaštiti korištenjem izvedenicama, ali tu su i kamatni rizik, pa strategijski, operativni, reputacijski i td… Rizika je mnogo, međutim trebali razlikovati različite kvantifikacije rizika i stupanj diferenciranja. Možemo reći poduzeće je izloženo samo poslovnom riziku, pa reći izloženo je samo financijskim i nefinancijskim rizicima, pa tako sve do pojedinačnih rizika poput rizik likvidnosti i td.
[/quote]
…transakcijskih i translacijskih rizika…etc.
Pročitajte intervju u Novom listu s GÜNTER Striedingerom pa će vam biti puno toga jasnije a u svezi s tzv aferom HAAB.
Čovjek bez zadrške izjavljuje da se protiv HR vodi specijalni rat s jasno određenim motivima i ciljevima a sve u trenutku kada se završavaju pregovori s EU o pristupanju.
Kriminaliziranje HR ima cilj oslabiti pregovaračku poziciju te utjecati na političke izbore kako bi se na vlast dovela garnituru koja bi za judine škude rasprodala nacionalno bogatstvo – kao što su to radili između 2000. – 2003. ( ovo je moj stav ).
Kako se u sve to uklapa ponovna najava Sorosa u HR?
Kako to da se ovakav stav o HAAB-u može pojaviti tek u Novom listu a ne u ostalim, masovnije zastupljenim, medijima?
Je li HR medijski prostor uzurpiran nekim vanjskim, protuhrvatskim, interesima?
Rizika ima mnogo (tu je i politicki rizik,rizik defaulta odnosno
neispunjenja ugovorne obveze itd.). Nije mi jasno zasto bi bilo vazno
sve ih nabrojati.
Bitno je jedino da li je rizik moguce unaprijed
prepoznati, kvantificirati i s njime upravljati
ili to nije moguce.
Stoga je jedina bitna podjela na takve rizike.
Sistemski (sistematski) i nesistemske rizike.
…transakcijskih i translacijskih rizika…etc.
Nisam baš razumijela o čemu pričaš ovdje ali meni se ovo čini kao primarni rizik.
Pročitajte intervju u Novom listu s GÜNTER Striedingerom pa će vam biti puno toga jasnije a u svezi s tzv aferom HAAB.
Čovjek bez zadrške izjavljuje da se protiv HR vodi specijalni rat s jasno određenim motivima i ciljevima a sve u trenutku kada se završavaju pregovori s EU o pristupanju.
Kriminaliziranje HR ima cilj oslabiti pregovaračku poziciju te utjecati na političke izbore kako bi se na vlast dovela garnituru koja bi za judine škude rasprodala nacionalno bogatstvo – kao što su to radili između 2000. – 2003. ( ovo je moj stav ).
Kako se u sve to uklapa ponovna najava Sorosa u HR?
Kako to da se ovakav stav o HAAB-u može pojaviti tek u Novom listu a ne u ostalim, masovnije zastupljenim, medijima?
Je li HR medijski prostor uzurpiran nekim vanjskim, protuhrvatskim, interesima?
Ako nema Sorosa&co onda nema ni rizika.
18. rujan 2010.
Mravak: Sanader me tjerao da novac dajem HDZ-u
Ustostručio si svoj materijalni status od 2003. – 2010.
Sad ti je imenjak kriv.
U SAD-u najveći broj siromašnih u pet desetljeća
Stopa siromaštva u Americi najveća je u zadnjih 15 godina, a ukupan broj siromašnih građana SAD-a najveći u 50 godina, pokazuje izvješće Saveznog ureda za popis stanovništva………
Kolega Twixer kako ovo komentirate? [bye]
Trend je da se jednostavniji poslovi sele iz razvijenih zemalja u zemlje u razvoju pa raste broj nezaposlenih i pad cijena rada stanovništvu niže obrazovanosti. Taj će se trend vjerojatno nastaviti u svim razvijenim zemljama još dugo vremena jer je ponuda jeftine radne snage u Kini i Indiji ogromna.
U ovu grupu spadaju oni čiji prihod ne prelazi ispod 10830$ dollara godišnje. Interesantno je da se netko ko u US zarađuje 5000 kuna mjesečno smatra siromašnim, dok se u Hrvatskoj smatra dobrostojećim. Što više donedavno su čak morali plaćati i krizni porez. Obitelj koja zarađuje 23000 kuna mjesečno (US median income PPP) bi se u većini Europskih zemalja smatrala nadprosječno bogatom.
Najsiromašnija amarička država Mississipi ima viši Houshold Median Income (PPP) nego recimo Irska ili Škostska, ili gotovo pola članica EU.
Recimo da je sve ovo tocno. Medutim, kriminaliziranje HDZ-a, ili bilo koje druge politcke stranke nije kriminaliziranje Hrvatske. Jer HDZ nije Hrvatska, kao što nije ni SDP ili bilo koja druga politička stranka.
Politička pozicija vlade je toliko slaba da ju je nemoguće oslabiti. Oni nemaju političku snagu da provedu zakon o zabrani pušenja, a da ne govorimo o bilo kakvoj ozbiljnoj reformi. Imaju sreće da je opozicija jednako loša pa im šanse da dobiju izbore nisu ni približno loše koliko je loše stanje u zemlji.
Mislim da im je taktika plašenja naroda stranim neprijateljima totalni promašaj jer je narod izgubio svaku nadu da će ikakva pomoć doći od domaćih političara. Zazivanje konfilkta sa EU i međunarodnom zajednicom samo će povećati strah i nesigurnost te motivirati ljude da glasaju pritiv HDZ-a.
Najsiromašnija amarička država Mississipi ima viši Houshold Median Income (PPP) nego recimo Irska ili Škostska, ili gotovo pola članica EU.
velika bearish divergencija, prvi target za GDP je 125.
Recimo da je sve ovo tocno. Medutim, kriminaliziranje HDZ-a, ili bilo koje druge politcke stranke nije kriminaliziranje Hrvatske. Jer HDZ nije Hrvatska, kao što nije ni SDP ili bilo koja druga politička stranka.
Politička pozicija vlade je toliko slaba da ju je nemoguće oslabiti. Oni nemaju političku snagu da provedu zakon o zabrani pušenja, a da ne govorimo o bilo kakvoj ozbiljnoj reformi. Imaju sreće da je opozicija jednako loša pa im šanse da dobiju izbore nisu ni približno loše koliko je loše stanje u zemlji.
Mislim da im je taktika plašenja naroda stranim neprijateljima totalni promašaj jer je narod izgubio svaku nadu da će ikakva pomoć doći od domaćih političara. Zazivanje konfilkta sa EU i međunarodnom zajednicom samo će povećati strah i nesigurnost te motivirati ljude da glasaju pritiv HDZ-a.
[/quote]
Ne bih ti htio soliti pamet ali ako je GS u pravu da se protiv HR vodi specijalni rat….sve ti je jasno.
Sutra je nastavak u NL-u!
http://www.youtube.com/watch?v=J_8QCX14w9k&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=GydN5VDDBMM&feature=related
[/quote]
Ne bih ti htio soliti pamet ali ako je GS u pravu da se protiv HR vodi specijalni rat….sve ti je jasno.
Sutra je nastavak u NL-u!
http://www.youtube.com/watch?v=J_8QCX14w9k&NR=1
http://www.youtube.com/watch?v=GydN5VDDBMM&feature=related
[/quote]
I ovo je dio specijalnog rata…
16:00 Nove vijesti | Svijet [novo] | Hrvatska [novo]
Standard: Blokirano šest Zagorčevih računa u Liechtensteinu
von Marijana Miljkovic | 24.08.2010 | 18:12
Die Suche nach „veruntreuten“ Zagorec-Millionen in Liechtestein
Kredite in der Höhe von 71,5 Millionen € soll der kroatische Ex-General von der Hypo Alpe Adria Bank für Bauprojekte erhalten haben.
http://www.wirtschaftsblatt.at/home/international/people/435272/index.do?
Recikliraju se vijesti stare po mjesec dana!