Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Burza/Tajni-klub-milijardera-Depresija-vlada-kupuju-se-prazne-zgrade-i-farme?homesrclink=carousel
Iako Wienov klub nije nepogrešiv, pa tako 2007. kada je bio prisutan Soros, samo su on i još jedan ulagač očekivali recesiju i krah burze, ovaj je puta negativno raspoloženje bilo jednoglasno.

aha, ok. [lol]

…. tome što su banke eliminirale gotovo svaki rizik ( osim rizika davanja kredita subprime dužniku-ali to je njihova odluka ) budući odobravaju kredite uz sva moguća osiuguranja, valutnu klauzulu, promjenjivu kamatnu stopu, hipoteku, i druge instrumente osiguranja.
.
Jer prema običnim građanima se ponašaju strogo i gotovo lihvarski a onda posude novac nekom Pevecu, Optimi ili što ti ga ja znam kome? A nama pričaju o risk managementu? Ma o kojem jeb……risk managementu se tu radi [tongue]

Nije da ih branim, ali se banke bakću sa cca 10- vrsta rizika…ti si naveo samo jedan.

@sava
…već je bilo krajnje vrijeme

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Ja govorim o tržišnim rizicima, o operativnim rizicima ne bih jer mislim da njih banka uopće nema moralno pravo prebacivati na klijenta osim ako ne želi dijeliti dobit s klijentima? Ili možda ti misliš da je u redu da banka svoje operativne rizike, na koje ti ne možeš utjecati, prebaci na tebe? [bye]

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

Ja govorim o tržišnim rizicima, o operativnim rizicima ne bih jer mislim da njih banka uopće nema moralno pravo prebacivati na klijenta osim ako ne želi dijeliti dobit s klijentima? Ili možda ti misliš da je u redu da banka svoje operativne rizike, na koje ti ne možeš utjecati, prebaci na tebe? [bye]

To su dva… [wink]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/un-strucnjaci-upozoravaju-na-moguci-drugi-val-globalne-recesije,92180.html

Uf, sva sreća da su energija i hrana na vrijeme poskupile inače bi CPI završio na nuli,
ovak je samo Core CPI 0,0%.
Špekulanti u zadnji tren spasili svijet od deflacije. [thumbsup]

Kolegij – Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

1. PREDAVANJE – Hrvatski gospodarski tsunami

Predavać – Jadranka Kosor

15. rujna 2010. 13:30
Predsjednica Vlade s talijanskim ministrom vanjskih poslova

16. rujna 2010. 16:00 jučer
Predsjednica Vlade s Klausom Mangoldom

17. rujna 2010. 10:00 danas
Predsjednica Vlade Kosor na Britansko-hrvatskom investicijskom forumu

17. rujna 2010. 17:00 danas
Predsjednica Vlade sa Sergejem Šojguom

Šta smo mi postali – centar svijeta?

To su dva… [wink]
[/quote]
Evo pokušat ću se ja sjetit nekih, koje smo izučavali u upravljanju rizicima. Tržišni su valutni, kamatni i cjenovni, od kojih se može gotovo u potpunosti zaštiti korištenjem izvedenicama, ali tu su i kamatni rizik, pa strategijski, operativni, reputacijski i td… Rizika je mnogo, međutim trebali razlikovati različite kvantifikacije rizika i stupanj diferenciranja. Možemo reći poduzeće je izloženo samo poslovnom riziku, pa reći izloženo je samo financijskim i nefinancijskim rizicima, pa tako sve do pojedinačnih rizika poput rizik likvidnosti i td.

Novci nisu problem. Novaca nema.

17. rujna 2010. danas
Predsjednica Vlade Kosor sa Sergejem Šojguom
Predsjednica Vlade Republike Hrvatske Jadranka Kosor sastala se danas u Banskim dvorima s ministrom za poslove civilne zaštite, izvanredne situacije i uklanjanje posljedica elementarnih nepogoda Ruske Federacije i supredsjedateljom Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju Sergejem Šojguom.

I ovom prigodom predsjednica Vlade Kosor izrazila je suosjećanje zbog žrtava od strašnog požara koji je ovog ljeta zahvatio Rusiju. Ministar Šojgu zahvalio je na izrazima sućuti.

Ministar Šojgu izvijestio je o 6. sjednici Međuvladine hrvatsko-ruske komisije za trgovinsko-gospodarsku i znanstveno-tehničku suradnju čime je dodatno potvrđena obostrana želja za jačanje bilateralnih odnosa. Prilikom sastanka konstatiran je napredak u svim dogovorenim projektima tijekom susreta premijerke Kosor i premijera Putina, s posebnim naglaskom na sektor energetike. Vezano uz jačanje gospodarske suradnje, predsjednica Kosor osvrnula se i na otvaranje predstavništva Hrvatske gospodarske komore u Moskvi čiji cilj je poduzetnicima olakšati put do ruskog tržišta. Hrvatska će uskoro postati 28. članica Europske unije, naglasila je premijerka i dodala da će u tom smislu biti važan faktor u učvršćivanju odnosa između Europske unije i Ruske Federacije. Također, naše će članstvo u Europskoj uniji biti snažna poruka i jugoistoku Europe u provođenju reformi, a prije svega u jačanju gospodarstva, zaključila je Kosor.

Također, naše će članstvo u Europskoj uniji biti snažna poruka i jugoistoku Europe u provođenju reformi, a prije svega u jačanju gospodarstva, zaključila je Kosor.

Ako smo im mi primjer u jačanju gospodarstva i provođenju reformi, neka im je Bog na pomoći.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Također, naše će članstvo u Europskoj uniji biti snažna poruka i jugoistoku Europe u provođenju reformi, a prije svega u jačanju gospodarstva, zaključila je Kosor.

Ako smo im mi primjer u jačanju gospodarstva i provođenju reformi, neka im je Bog na pomoći.

[/quote]

Ja sam podvukao ovo…..Prilikom sastanka konstatiran je napredak u svim dogovorenim projektima tijekom susreta premijerke Kosor i premijera Putina, s posebnim naglaskom na sektor energetike….

Obzirom na gust raspored posjeta Zagrebu zadnjih dana postoji izraziti interes za ulaganja posebice u energetiku. To je također iskaz povjerenja u ovu Vladu.
Nažalost, iako smo već odavna trebali jaču podršku iz EU, nismo je imali sve do sada.
Sami smo morali ratovari, obnavljati uništeno…. a sve uz PODRŠKU u vidu embarga na oružje i određeni vid političke i ekonomske izolacije.
Hvala Bogu – uspjeli smo!

[/quote]

Ja sam podvukao ovo…..Prilikom sastanka konstatiran je napredak u svim dogovorenim projektima tijekom susreta premijerke Kosor i premijera Putina, s posebnim naglaskom na sektor energetike….

Obzirom na gust raspored posjeta Zagrebu zadnjih dana postoji izraziti interes za ulaganja posebice u energetiku. To je također iskaz povjerenja u ovu Vladu.
Nažalost, iako smo već odavna trebali jaču podršku iz EU, nismo je imali sve do sada.
Sami smo morali ratovari, obnavljati uništeno…. a sve uz PODRŠKU u vidu embarga na oružje i određeni vid političke i ekonomske izolacije.
Hvala Bogu – uspjeli smo!
[/quote]

Prava je sreća što imamo sposobne političare koji su kadri provesti reforme i obezbijediti dogoročan i održiva rast i prosperitet. Bez njih bi nas ovi vanjski i unutarnji neprijatelji brzo uništili.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

New Report

Close