Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Trebao bi postojati samo dobrovoljni mirovinski stup, sve obvezne treba ukinuti, i 1. i 2.

Tako bi se stvorio prostor za rast neto plaća time i prostor za štednju kroz dobrovoljno mirovinsko ili životno osiguranje.
Radikalno bi se smanjila sklonost potrošnji i povećala sklonost štednji.
Novac prikupljen sa osnova dobrovoljnih osiguranja bio bi uložen na domaća financ.tržišta , time bi gospodarstvo dobilo snažan zamašnjak.
Tko ne bi štedio od zaposlenih, stare dane bi proveo u kamp prikolici pod Savskim mostom.
Registar svih socijalnih nankada-a toga uvijek mora biti barem u min.% (prikupljen sa osnove obveznih davanja) javno objaviti i ažurirati.
Sve drugo je put u propast.

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

TRGOVINA NA MALO1)
u SRPNJU 2010.

Promet od trgovine na malo što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost u srpnju 2010. u odnosu na lipanj 2010. nominalno je bio veći za 15,7%, a realno za 16,8%.

U odnosu na srpanj 2009. nominalno je bio veći za 1,0%, a realno za 0,7%.

TRGOVINA NA MALO1)
u SRPNJU 2010.

Promet od trgovine na malo što su ga ostvarili svi poslovni subjekti koji se bave tom djelatnošću bez obzira na svoju pretežnu djelatnost u srpnju 2010. u odnosu na lipanj 2010. nominalno je bio veći za 15,7%, a realno za 16,8%.

U odnosu na srpanj 2009. nominalno je bio veći za 1,0%, a realno za 0,7%.

Što nas tek čeka za kolovoz. [thumbsup]

[bTeška blamaža Borisa Kunsta ]Kunst: Zar 25 posto plus jedna dionica nije 26 posto?[/b]

Najnoviji spin družine koja je poklonila INU. Malo je Kunst pogriješio jer nije 26 % nego 51 % prema pravima koja koja su Mađari dobili nad strateškom kompanijom u RH.

[lol]

Imate moju riječ kao ‘najvećeg kriminalca’ nasuprot riječi ‘najvećih poštenjačina’

Najjača izjava. [lol] [lol] [lol] [lol] [lol]

Vidi se da nisi shvatio – pa evo opet ponavljam!
20-tak milijardi kuna javnog duga je nastalo zbog 2. stupa.
Država javni dug namiruje papirima koji nose od 6-8% godišnje.
2. stup ima prinos od 5% godišnje.
Da bi 2. stup iz ove priče imao smisla prinos mu mora biti oko 10%.
Jedino riješenje je MIROVINSKA REFORMA!

Ja sam ti to objasnio gore, pa me cudi kako nisi razumio. Hajdemo jos jednom.

Ja ne tvrdim da su ljudi koji rade u mirovinskim fondovima kvalitetni i da ne postoje bolji. Medutim, ti fondovi ipak rade sa plusom, ipak ce barem sacuvati neku imovinu.
[/quote]

Ma o kakvom ti plusu pričaš!
Prema mojem izračunu uplaćeno u 2. stup za 1H2010 je oko 2,85 milijardi kuna a porast imovine je oko 2,65 milijardi!

Vidi se da nisi shvatio – pa evo opet ponavljam!
20-tak milijardi kuna javnog duga je nastalo zbog 2. stupa.
Država javni dug namiruje papirima koji nose od 6-8% godišnje.
2. stup ima prinos od 5% godišnje.
Da bi 2. stup iz ove priče imao smisla prinos mu mora biti oko 10%.
Jedino riješenje je MIROVINSKA REFORMA!

Ja sam ti to objasnio gore, pa me cudi kako nisi razumio. Hajdemo jos jednom.

Ja ne tvrdim da su ljudi koji rade u mirovinskim fondovima kvalitetni i da ne postoje bolji. Medutim, ti fondovi ipak rade sa plusom, ipak ce barem sacuvati neku imovinu.
[/quote]

Ma o kakvom ti plusu pričaš!
Prema mojem izračunu uplaćeno u 2. stup za 1H2010 je oko 2,85 milijardi kuna a porast imovine je oko 2,65 milijardi!
[/quote]

Sa nikakvim plusom ne rade mirovinski fondovi, uključi utjecaj inflacije pa češ dobiti da mirovinski fondovi realno svake godine gube imovinu svojih osiguranika.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

http://seebiz.eu/hr/politika/hdz-raspisuje-izbore-u-studenome-2011.%3f,91850.html

mislim da smo do tad gotovi, grčka, argentina i slični scenariji

http://seebiz.eu/hr/politika/hdz-raspisuje-izbore-u-studenome-2011.%3f,91850.html

mislim da smo do tad gotovi, grčka, argentina i slični scenariji

Gotovi smo mi vec sada samo to nitko nema muda javno reci od ovih sto nas vode u blagosranje…pardon, blagostanje

Sretan Dan slobodnog tržišta svima. [smiley]

http://seebiz.eu/hr/banke/bohacek-problem-u-hrvatskoj-je-potraznja%2c-a-ne-ponuda-kredita,91904.html

http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/09/15/0298006.html
Ak neće Roha, možda Sora devalvira Kunu. [smiley]

New Report

Close