Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nije mi samo jasno zašto su banke toliko važne u cijeloj ovoj priči.
Da Hrvatska ima svoje banke, zar mislite da bi one dobile kapital po povoljnijoj cijeni na vanjskom tržištu? Isto bi ih čekalo (a možda još i skuplje) LIBOR + CDS spread + kamatna marža, došli bi opet do 7-8%. Whats the catch?
Domaća štednja i depoziti nisu niti 50-ti dio potreba za kreditima a kamoli kreditnog potencijala zemlje kao Hrvatska.
btw. ti depoziti su odavno potrošeni tako i tako.

Kad kažeš vanjsko tržište jel to misliš na GS ili sva ostala tržišta. [lol] [lol]
[/quote]

Mislim da tu još spada i JPMorgan [lol]

Nego jel znate vi kako se zove politika ( pa i monetarna ) bez nadzora demokratskih institucija?

budali je i jedan nick preveliko opterećenje

btw. domaća štednja i depoziti su u rangu 135 -170 mlrd kuna. Way too low.
Veki mislim na najjeftinije koje je nama dostupno.
Svi se bacaju na pod kad se mi pojavimo po lovu, da da.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Nemoj tako,čak i Vili kupuje državne obveznice. [cool]

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

To bi BoA pretvorila časkom u 1.700 milijardi kuna, sasvim dosta za početak

budali je i jedan nick preveliko opterećenje

Ma vidi ti nju i Katarina je sličnog mišljenja kao i Vilim, a protiv ovih naših lopina što su izrasli na neoliberalizmu [tongue]

Efikasnost gospodarstva teško je postići bez pravednosti i poštenja, jer nepravde i nepoštenje stvaraju visoke transakcijske troškove. Ima li Hrvatska šanse za bolji ekonomski razvoj i blagostanje građana, komentira Katarina Ott za Banku.

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

No, kolega AAA, FED je upumpao puno novaca jer se niskom kamatnom stopom pokusalo pokrenuti gospodarstvo i to je uspjelo nakon 11.09., no zamah je bio slab.

FED kamatnjak određuje Taylorovim pravilom – pojednostavljeno za svaki poen inflacije kamatu diže za oko 1,5% a za svaki postotni poen pada GDP-a reže kamate za oko pola postotnog poena.

Pad GDP-a, niska inflacija, visoka nezaposlenost = nulta kamatna stopa!

Što se tiče pumpanja love to je jednostavno netočno – FED je pumpanje pokrio s kolateralima.

ARANŽMAN
MMF Hrvatskoj može ponuditi tri milijarde dolara

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/mmf-hrvatskoj-moze-ponuditi-tri-milijarde-dolara,90290.html

Analitičari: Jesen donosi rast nezaposlenosti i pad maloprodaje

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/analiticari-jesen-donosi-rast-nezaposlenosti-i-pad-maloprodaje,90291.html

Efikasnost gospodarstva se može postići samo tako da se tržište otvori svima a najbolji filter za opstanak na tržištu je tržište samo po sebi.
Država služi samo tome da osigura fer utakmicu i ubire poreze i slična davanja neophodna za funkcioniranje države.
Porezi motaju biti niski, elastični i izdašni samo utoliko da osiguraju efikasno funkcioniranje optimalnog državnog aparata, inače guše gospodarstvo.
Kroz povijest u svim državama uvijek su strožu regulaciju i više poreze zagovarali samo lijevo orjentirani liberali, socijaldemokrati, laburisti i ostale za gospodastvo štetne političke opcije.
Ionako današnje doba, doba globalizacije i internet ekonomije rezultirati će kroz najviše desetak godina tome da će svijetom vladati nekoliko MNC tako da uzalud vam trud svirači, svaki otpor je uzaludan, biti ćete asimilirani ili vas neće biti.
Već danas postoje korporacije ekonomski jače od mnogih država. A vi i dalje pjevajte borbene. [cool]

Možda će i postojati ti tvoji MNC a možda će štetočine i benkstersi biti i povješani po banderama, tko će znati, samo mijena vječna jest. meni nije nemoguće zamisliti kako se ekipa powerstobe skriva po gudurama Rocky Mountainsa. evo ni kinezi ne znaju gdje im je guverner centralne banke [bye]

I ovi su mislili da su nedodirljivi cak ih i danas cuva policija [wink]

AFERA HYPO
Der Standard: Sanader, Zagorec i Pavić nosili HDZ-ov prljavi novac u inozemstvo
Autor/izvor: SEEbiz / VL

Možda će i postojati ti tvoji MNC a možda će štetočine i benkstersi biti i povješani po banderama

Vidim ti si već omastio uže…. [lol] , BTW ćini mi se da sam tog tvog (Ugly) meksikanca već negdje vidio na nečijem avataru? [wink]..za novi nick si mogao staviti neki drugi avatar. [cool]

New Report

Close