Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@lynx

ako imate štogod vezano za temu rado bih pročitao, a vaše procjene drugog forumaša (pa bio to i ja osobno) me ne zanimaju, kao i podvale koje podmećete

Kako vi zamišljate izlaz iz krize? kresanjem plaća i mirovina ili ipak mislite da ima i drugih načina?

Naravno da ne, nego jednostavno povećanje korisnosti, danas imamo da jedan radi a dvojica ga gledaju… Kad dodemo na razinu da sva trojica rade onda smo nesto napravili! A ako su ova dvojica višak, jasno je sto treba napraviti…
[/quote]

Danas imamo situaciju da jedan radi, dvojica ga gledaju, a trojica se smiju u mirovini. I svi pokušaji izlaska iz recesije počinju s mišljenjem kako još uzeti ovoj budali što radi. [lol]

Mjere su autodestruktivne za one koji ih trebaju provesti.
Stoga i dalje ostaju opcije: Rohatinski i partija. Jedno ili drugo ili oboje, ovisi o veličini.

Psi laju karavane prolaze.

Sanader o Hypo banci: Psi laju, a karavane prolaze[/b] [thumbsup]

http://www.index.hr/vijesti/clanak/sanader-o-hypo-banci-psi-laju-a-karavane-prolaze/509588.aspx

No respect

Porezni stručnjaci: Umjesto aktive, bilo bi bolje bankama oporezivati prihode

Porezni stručnjaci smatraju da priča o porezu na banke u Hrvatskoj nije završena. U njihovim se krugovima naveliko priča da je Ministarstvo finacija odustalo od uvođenja poreza na aktivu banaka, ali da se da razmišlja da osnovica bude prihod banaka. "Ministar financija Ivan Šuker u petak je izjavio da Hrvatska čeka kakvo će biti rješenje u Njemačkoj. Znamo da njemačke vlasti namjeravaju osnovati fond za spriječavanje bankrota banka, dok cilj poreza za banke kod nas nije isti….

‘Ajd konačno da su nakon dva desetljeća odlučili učiti od najboljih. [lol]

Ministar financija Ivan Šuker u petak je izjavio da Hrvatska čeka kakvo će biti rješenje u Njemačkoj. [/b]Znamo da njemačke vlasti namjeravaju osnovati fond za spriječavanje bankrota banka, dok cilj poreza za banke kod nas nije isti….[/i]

Već dva desetljeća, a i dulje kopiraju njemački porezni sustav…samo što, dobro je rekao-cilj prikupljenog poreza nije isti-kod nas se uvodi isključivo da pokrpa rupe u proračunu, ne ide to u nikakav fond..

[i]Volatile Ass as an Asset Class[/i][emo_funta][emo_dolar][emo_euro]

Opauči ih Šunky [thumbsup]

“A man's got to do what a man's got to do”

Good work Ringo tj Vilime

Ministar financija Ivan Šuker u petak je izjavio da Hrvatska čeka kakvo će biti rješenje u Njemačkoj. [/b]Znamo da njemačke vlasti namjeravaju osnovati fond za spriječavanje bankrota banka, dok cilj poreza za banke kod nas nije isti….[/i]

Već dva desetljeća, a i dulje kopiraju njemački porezni sustav…samo što, dobro je rekao-cilj prikupljenog poreza nije isti-kod nas se uvodi isključivo da pokrpa rupe u proračunu, ne ide to u nikakav fond..
[/quote]

Stari moj da oni kopiraju u pravom smislu riječi njemački porezni sustav (da ne pričam o ostalom) ne moram ti pričati gdje bi mi danas bili. [bye]

@lynx

ako imate štogod vezano za temu rado bih pročitao, a vaše procjene drugog forumaša (pa bio to i ja osobno) me ne zanimaju, kao i podvale koje podmećete

Kako vi zamišljate izlaz iz krize? kresanjem plaća i mirovina ili ipak mislite da ima i drugih načina?

Najbolji izlazak iz krize je prestati biti besposlen… [lol]
[/quote]

Pa zaposlite se pobogu [pray]

Ja kao slobodni umjetnik ne mogu raditi kad mi padne na pamet nego tek kad dobijem inspiraciju [wink]

Nego pogledajte vi ovo, to bi trebalo i kod nas zaoštriti a ne da netko dobiva plaću 700.000 kuna neto mjesečno a netko 2000kuna, ma dajte molim Vas tko još kod nas vrijedi 700.000 kuna mjesečno?? [lol]

Companies Say New US Pay Law A ‘Logistical Nightmare’
By: Jean Eaglesham

US companies face a “logistical nightmare” from a new rule forcing them to disclose the ratio between their chief executive’s pay package and that of the typical employee, lawyers have warned.

The mandatory disclosure will provide ammunition for activists seeking to target perceived examples of excessive pay and perks. The law taps into public anger at the increasing disparity between the faltering incomes of middle America and the largely recession-proof multimillion-dollar remuneration of the typical corporate chief.

S&P 500 chief executives last year received median pay packages of $7.5m, according to executive compensation research firm Equilar. By comparison, official statistics show the average private sector employee was paid just over $40,000.

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

Tako je kolega Ringo.
Samo da napomenem da bi bilo fer i pošteno da svi građani imaju plaću 700 000 kuna.

To bi bilo ljudski i socijalistički i povećalo bi osobnu potrošnju te pokrenulo gospodarski oporavak.
Još se nitko nije oporavio štednjom pa nećemo ni mi.

Uzimati od vlastitih usta da bi se nahranila tuđa….
E pa za to se nismo borili [bye]

Rebalansi: Šuker u sedam godina "fulao" za 50 milijardi kuna!?

http://seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/rebalansi-suker-u-sedam-godina-fulao-za-50-milijardi-kuna!%3f,90161.html

više bi pogodio na lotu

Ma lako bi ja za to što je Šuker -fulao-, nego mene puno više muči što fulava hnb i dzs sa svojom procjenom stope inflacije.

pitam se da li smo mi zapravo uopće i imali rast GDPea koji se navodi na stranicama hnb-eja? naravno da nismo jer stopa GDP se mora korigirati za stopu inflacija, a koja je osjetno viša nego što toi mjeri hnb i dzs, a to onda znači da se nas zakida u usklađivanju visine plaća i mirovina.

dolje lažiranje službenih podataka iz hnbea i dzs [angry]
a za VIŠE PLAĆE I MIROVINE [pray]

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

Sanader o Hypo banci: Psi laju, a karavane prolaze[/b] [thumbsup]

Nije li ovo nekad kolega Conan imao u potpisu?
Da sam znao da ovdje pišu tako ugledni dužnosnici stavio bi finiji avatar [lol]

o.O

When speculation has done its worst, two and two still make four.

New Report

Close