Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

http://hgk.biznet.hr/hgk/fileovi/19055.pdf

Argumenti su neoborivi!

Povećana državna potrošnja će zasigurno povećati rast BDP-A!

Da ne nabrajam dalje – gdje to vidite oporavak?
[/quote]

Sve krivulje pokazuju kontinuirani rast!

Zar netko očekuje oporavak ….

Ako zatvaraš oči na činjenicu da se HR gospodarstvo lagano oporavlja zadnjih 6 mjeseci onda možeš iskonstruirati bilo što.
[/quote]

Moze li precizno pojasnjenje koje se to grane HR gospodarstva oporavljaju?

A ovo da ce se povecana drzavna potrosnja preliti u gospodarstvo je naprosto smijesno. Povecava se potrosnja da se mogu isplatiti place, penzije itd. koje ce vecinom biti potrosene na kredite (od toga imaju profit banke a ne gospodarstvo), hranu (tu pak najvise profitiraju uvoznici jer mi vise ne proizvodimo skoro nista), struju (tu pak najvise profitira Audi jer ovi malo malo kupe nove aute), tako da ja ni u najludjim snovima ne vidim da ce se od toga ista preliti u realni sektor. Bar ne u onaj sektor koji nesto stvara.
[/quote]

Argumenti su neoborivi!

[/quote]

Kakva državna potrošnja? Pa koliko ja znam nema nikakvih investicija u doglednom vremenu, a i one koje su bile – zaustavljene su… Na što će to država trošiti da nam BDP poraste??? Pa neće od plaća, mirovina, poticaja ili čega sve ne rasti BDP sve dok je pad maloprodaje i dok ljudi vracaju kredite a banke taj novac ne plasiraju za kreditiranje gospodarstva…
Ako će koga kreditirat – kreditirat će debelog opet po 6-7%…

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Za početak – počmi baratati s činjenicama.
Za sada si u velikoj zavadi s njima.
A eto, kao što vidiš iz priloženog, sve činjenice su dostupne.
HGK, MFIN, Vlada – sve besplatno!
Još samo izračunaj utjecaj povećanja državne potrošnje na BDP!

O tome se molžemo prepirati dounedogled. Činjenica je da se od jučer krenulo drugim putem nego što se očekivalo.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Za početak – počmi baratati s činjenicama.
Za sada si u velikoj zavadi s njima.
A eto, kao što vidiš iz priloženog, sve činjenice su dostupne.
HGK, MFIN, Vlada – sve besplatno!
Još samo izračunaj utjecaj povećanja državne potrošnje na BDP!
[/quote]

Činjenica je da do par mjeseci unatrag mi nismo ni bili u krizi dok su ostali od 2008….

Dajte molim vas, vi vjerujete tome???

Isto tako činjenica je da oni ne lažu, oni samo ne govore istinu!

Ovaj komentar nije preporuka za kupnju ili prodaju. Moje računice i razmatranja mogu biti netočni i nesuvisli, stoga se nikako pri mogućim investicijskim razmatranjima nemojte oslanjati na njih.

Bravo za Vladu bravo za njezine savjetnike, još samo da su imali snage povećati plaće i mirovine i mi bi vrlo brzo izišli iz krize. pa ne može se iz krize izać režući plače i mirovine. Svatko tko misli da može neka se odrekne dijela plaće i vidi hoće li napredovati ili nazadovati. to samo Zoky u svojoj sizofreničnoj tikvi može zamišljati.
Sačuvaj me bože takvih neznalica [pray]

Uz znanje inajsd info ti nije potreban.........

Bravo za Vladu bravo za njezine savjetnike, još samo da su imali snage povećati plaće i mirovine i mi bi vrlo brzo izišli iz krize. pa ne može se iz krize izać režući plače i mirovine. Svatko tko misli da može neka se odrekne dijela plaće i vidi hoće li napredovati ili nazadovati. to samo Zoky u svojoj sizofreničnoj tikvi može zamišljati.
Sačuvaj me bože takvih neznalica [pray]

Pa Bog nas je sačuvao samom činjenicom što je Zoki&co opozicija – valjda će tako i ostati! [pray]

Činjenica je da država u 2H2010. namjerava potrošiti oko 63 milijarde kuna što je za oko 4 milijarde više no u 1H2010 ( 6,8% VIŠE ).

Ako će koga kreditirat – kreditirat će debelog opet po 6-7%…

Kolega nemojte tako grubo, mozda je malo pretili, ali je zato lisac kao sto kaze kolega sava!!!!

[img]http://i38.tinypic.com/2ikzl9t.jpg[/img]

Jurčić: Kao da čekamo oporavak po Duhu svetome.
legendarno. [lol]

legendarno. [lol]

Za neke stvari treba i vjere a i Duha svetoga.
Kada je Jurčić prodavao s SDP bratijom INU nekoj no name firmi bez upsteama i downstreama
zasigurno nisu tražili pomoć Duha svetoga nego Duha pohlepe i Duha gluposti i Duha ludosti, da ne nabrajam.

Da je to otišlo nekoj naftnoj kompaniji koja ima upsteam i downstream danas ne bi bilo problema s brodogradnjom, ne bi bilo problema s stalnim odgađanjem završetka rekonstrukcije, ne bi bilo problema s investicijama u E&P….TAKO JE TO MOJ ZEMLJAČE.
Ti si bio u toj ekipi i poklopi se ušima.

Argumenti su neoborivi!

Da ne nabrajam dalje – gdje to vidite oporavak?
[/quote]

Sve krivulje pokazuju kontinuirani rast!
[/quote]

Hm…kontinuirani rast? Šuki reče sinoć da u zadnjem kvartalu izlazimo iz krize. Već nazirem grafikon i liniju što progresivno ide gore. Valjda se nada da će ga prihodi od turizma spasiti ili plodovi jeseni ili neki drugi sektor ove razvijene državice. Koja zemlja pod ovim i ovakvim suncem može bilježiti (barem početi bilježiti rast), kad dno još nije dotaknuto?

legendarno. [lol]

Za neke stvari treba i vjere a i Duha svetoga.
Kada je Jurčić prodavao s SDP bratijom INU nekoj no name firmi bez upsteama i downstreama
zasigurno nisu tražili pomoć Duha svetoga nego Duha pohlepe i Duha gluposti i Duha ludosti, da ne nabrajam.

Da je to otišlo nekoj naftnoj kompaniji koja ima upsteam i downstream danas ne bi bilo problema s brodogradnjom, ne bi bilo problema s stalnim odgađanjem završetka rekonstrukcije, ne bi bilo problema s investicijama u E&P….TAKO JE TO MOJ ZEMLJAČE.
Ti si bio u toj ekipi i poklopi se ušima.

[/quote]

Baš interesantno kako vlada opća amnezija kad je u pitanju prodaje INE od strane Ljube i ekipe. Isto tako će vladati amnezija za par godina kad se bude pričalo o pogubnom utjecaju za gospodarstvo HNB i Rohatinskog. Scenarij se i dalje odvija po zacrtanom obrascu. [lol]

New Report

Close