Mađarska usvojila kontroverzni porez za banke
Po novim propisima banke će u trogodišnjem razdoblju zaključno s 2011. morati platiti 0,5 posto poreza na ukupnu vrijednost bilance iznad 50 milijardi forinti, te 0,15 posto na ukupnu vrijednost bilance ispod toga praga.
Evo kako u normalnom svijetu namiču lovu za proračun bez iživljavanja nad najmlađima. [lol] [lol]
Zbog cega je Madarska "normalan", a Kanada recimo "nenormalan" svijet ?
Mozda "normalni" uvode porez jer imaju ogromnu rupu u proracunu, a "nenormalnima" to ne treba jer jer im je proracun balansiran.
Svaka zemlja koja vjeruje da se povecavanjem poreza moze izvuci iz krize, samo se jos dublje zakopava u krizu.
[/quote]
A ti i Bohaček ste sigurno burazi. [lol] [lol]
Btw baš ti je neka usporedba.
Njemačka – porez bankama u visini do 15 posto neto dobiti
Njemačka želi uvesti porez na banke u visini maksimalno 15 posto njihove godišnje neto dobiti za potrebe osnivanja fonda koji bi ih štitio od eventualnih kriza u budućnosti, pokazuje jedan interni dokument. Financijske tvrtke trebale bi svake godine u fond uplaćivati od 0,02 do 0,04 posto vrijednosti bilance, minus………
Evo još jedne "normalne" zemlje i svjetske sile koja ne zna balansirati sa proračunom za razliku od majstora preko bare. [lol]
http://www.businessinsider.com/wall-street-dating-for-dummies-2010-7
odlična analiza najvećih investicijskih banaka.
Što bi oni, svima su prihodi u ovom upravo zaključenome najgorem kvartalu u povijesti RH, još dodatno se blago snizili u odnosu na već nisku bazu. A oni su dobro stajali do sada tako da ovaj melecki pad nije nešto katastrofalno.
Mađarska usvojila kontroverzni porez za banke
Po novim propisima banke će u trogodišnjem razdoblju zaključno s 2011. morati platiti 0,5 posto poreza na ukupnu vrijednost bilance iznad 50 milijardi forinti, te 0,15 posto na ukupnu vrijednost bilance ispod toga praga.
Evo kako u normalnom svijetu namiču lovu za proračun bez iživljavanja nad najmlađima. [lol] [lol]
Zbog cega je Madarska "normalan", a Kanada recimo "nenormalan" svijet ?
Mozda "normalni" uvode porez jer imaju ogromnu rupu u proracunu, a "nenormalnima" to ne treba jer jer im je proracun balansiran.
Svaka zemlja koja vjeruje da se povecavanjem poreza moze izvuci iz krize, samo se jos dublje zakopava u krizu.
[/quote]
A ti i Bohaček ste sigurno burazi. [lol] [lol]
Btw baš ti je neka usporedba.
[/quote]
To sto sam ja protiv ovog poreza ne znaci da imam ista s bankama. Na kraju krajeva porez nece platiti banke nego njihovi klijenti. Kada svim sudionicima na trzistu povecas porez, onda oni svi povecaju cijene usluga. Krajnji efekt ovog poreza ce biti smanjenje kupovne moci i poskupljenje kredita. Dakle uglavnom udar na one koji su zaduzeni i moraju rezati potrosnju.
Ja sam vise puta rekao da sam za ukidanje subvencionirane stambene stednje i oporezivanje stednje. To bi banke kostalo vise nego ovaj porez. Na taj nacin smanjujes rashodovnu stranu proracuna i ne udaras na kupovnu moc gradana (jer se radi o visku novaca koji ljude drze na stednji).
ja bih bio počašćen.
nego veki, šta reć?
http://www.banka.hr/Naslovnica/IzBanke/tabid/393/View/Details/ItemID/61332/ttl/Profitabilnost-banaka-Hrvatska-losija-od-drugih/Default.aspx
ja bih bio počašćen.
nego veki, šta reć?
http://www.banka.hr/Naslovnica/IzBanke/tabid/393/View/Details/ItemID/61332/ttl/Profitabilnost-banaka-Hrvatska-losija-od-drugih/Default.aspx
[/quote]
Prvo pogledaj izvor od kuda dolazi ovakvo što. Drugo, ovakve stvari ( uz sve ostalo smeće) mogu jedino još ponuditi Hrvatima, a isti to još jedino mogu popušiti.
[lol] [lol]
smanjeni poticaji za dobrovoljne mirovinske fondove s 25% na 15%.
rezat to do kraja i stambenu štednju također. kak treba ukinut sve poticaje za potrošnju tako ih treba ukinut i za štednju. fuj poticaji.
Ne sali se James, previse ih imam da bi ukinuli poticaj na stambenu stednju, neka jos pocekaju godinu dana da ja to lijepo dignem pa neka onda rezu, pa cu razmisliti da li se isplati dalje. Sada je zarada oko 12% godisnje sto nije lose.
Cak za klince mlade od 8 god ima u wustenrotu neka veca kamata ali samo godinu dana ja mislim.
Ja sam za poticaje dok ja ulazem u to [proud]
http://www.businessinsider.com/great-decoupling-of-corporate-profits-from-jobs-2010-7
sjajna analiza.
i love the smell od deflation in the morning.