HGK: Hrvatsku ekonomiju u 2010. očekuje stagnacija
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hgk-hrvatsku-ekonomiju-u-2010.-ocekuje-stagnacija,80961.html
Nadan Vidošević: EU nas neće spasiti, moramo se okrenuti zemljama izvan nje
http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/nadan-vidosevic-eu-nas-nece-spasiti%2c-moramo-se-okrenuti-zemljama-izvan-nje,80959.html
Kina nudi milijarde investiicja Grčkoj, žele od Pireja napravit južni Rotterdam.
It’s a wonderfull, wonderfull World.
Go PIIGS!
Kina nudi milijarde investiicja Grčkoj, žele od Pireja napravit južni Rotterdam.
Go PIIGS!
A misle li ulagati onda i u ceste koje bi Pirej povezale sa zapadnom Evropom jer trenutno stanje je mili bogo gdi sam zasao?
Go PIIGS!
A misle li ulagati onda i u ceste koje bi Pirej povezale sa zapadnom Evropom jer trenutno stanje je mili bogo gdi sam zasao?
[/quote]
bit će jadransko – jonska autocesta… jednog dana… s tim da smo mi najdalje otišli s gradnjom
[/quote]
bit će jadransko – jonska autocesta… jednog dana… s tim da smo mi najdalje otišli s gradnjom
[/quote]
To ja znam da ce biti jednog dana i da smo mi napravili najvise, no crnogorci i albanija nisu napravili apsolutno nista. A albanske ceste – to ne zelite znati na sto slici.
[/quote]
[/quote]
To ja znam da ce biti jednog dana i da smo mi napravili najvise, no crnogorci i albanija nisu napravili apsolutno nista. A albanske ceste – to ne zelite znati na sto slici.
[/quote]
Možda prije ali Albanci su jako napredovali
Npr dionica Durres-Kukes
+ upoznavanje s albanskim turbo folkom [lol]
ako nekoga zanima više evo link o albanskim autocestama
Grčka smanjila budžetski deficit za 34% u odnosu na prošlu godinu.
Eur odmah skočio, kao i EU burze!
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Možda prije ali Albanci su jako napredovali
Npr dionica Durres-Kukes
+ upoznavanje s albanskim turbo folkom [lol]
ako nekoga zanima više evo link o albanskim autocestama
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=494988
[/quote]
Kolega to je 38 km autoputa i to im je prvi i jedini autoput za sad. Izmjerite si koliko im treba da povezu Crnu Goru s Grckom i jos u to dodajte da bi i grci trebali napraviti autoput od Igoumenitse do granice, crnogorci duz cijele zemlje, a i mi onda imamo jos fajn za napraviti. Da ne velim da im je duz cijele trase teren poprilicno zajeban. Usput, frend mi je prije mjesec dana dolje bio s kamionom do nekog mjesta iza Tirane – vidio sam fotke i snimke s puta i situacija je blago receno uzasna sto se tice cesta. Jos ce puno vode proci dok se ta jadransko-jonska cesta ne napravi pogotovo ako se ima u vidu stanje u zemljama kroz koje ce ta cesta ici.
Samo se postavlja pitanje jel to realno smanjila ili je opet neka grcka fikcija u igri. Ne veli se zabadava: ne vjeruj Grcima ni kad darove nose [smiley]
Samo se postavlja pitanje jel to realno smanjila ili je opet neka grcka fikcija u igri. Ne veli se zabadava: ne vjeruj Grcima ni kad darove nose [smiley]
[/quote]
Ako isključiš troškove servisiranja duga smanjen je deficit za preko 50%!!!!
ATHENS, June 9 (Reuters) – Greece’s cash deficit shrank 34.7 percent year-on-year in the first five months of 2010, meaning a lower net borrowing need, the country’s central bank said on Wednesday.
The Bank of Greece said the central government’s cash deficit fell to 9.54 billion euros ($11.4 billion) from 14.6 billion euros in the same period a year earlier.
It said the budget’s primary deficit, which excludes debt servicing costs, also narrowed to 3.99 billion euros from 8.56 billion in Jan-May 2009.
Grčka je u svojih 3500 godina nadživila i veće i jače i luđe od par piskarala iz eu komisije i rejting agencija. Francuzi drahme od svog duga vidit neće, a dužni su još 1000 milijardi eura za svoj povijesni kukavičluk. Njemci su ok, al ne znaju živit, samo rade i štede, mogu ovo shvatit kao ubrazni tečaj hedonizma. Hellas!
Grčka je u svojih 3500 godina nadživila i veće i jače i luđe od par piskarala iz eu komisije i rejting agencija. Francuzi drahme od svog duga vidit neće, a dužni su još 1000 milijardi eura za svoj povijesni kukavičluk. Njemci su ok, al ne znaju živit, samo rade i štede, mogu ovo shvatit kao ubrazni tečaj hedonizma. Hellas!
koji povijesni kukavičluk?na čemu si ti?
Charlemagne?
Napoleon?
1.svjetski rat?
Nijemci su ih porazili 2x 1871 i 1940, ali valjda mogu i oni izgubi koji put [rolleyes]