Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

bila je neka anketa s pitanjem dali bi rađe dobili povećanje plaće 10% al da svi drugi u firmi dobiju povećanje 20% ili bi ostali na istoj plaći i većina kaže da bi ostala na istoj… jad i čemer

Vjerojatno se radilo o teoriji relativne deprivacije.
http://en.wikipedia.org/wiki/Relative_deprivation
Koja kaze, Stefek ima kartonsku kutiju od 3 kvadrata, a svi ostali spavaju u kutiji od 2 kvadrata. Stefek se stoga osjeca ko Soros.

Ili, Lojzek ima dvorac od iljadu soba, a svi ostali "susjedi" imaju dvorce s iljadu i jednom sobom, i Lojzek pada u tesku depresiju.
[/quote]

istina.

i čemu briga onda… ako spadneš na golf dvojku uvijek ima neka selendra gdje si i s takvom pilom glavna faca u lokalnoj birtiji

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

ivek, odličan post…

ali kako se u to uklapaju kupovine JNAFa po 2500? ili Hdela po 200 i kusur?ili kupovanjenekretnina kako si najavio?kupuješ po ovim cijenama i pišeš na forumu ,a čekaš 500e/m2.
ja to pitam, jer pišeš odlične postove, pa da neko ne bi pomislio da si druker.

hvala

Nitko od nas nije u istoj situaciji.

Jack pot kombinacija za jednu osobu moze biti totalni disaster za drugu. To sto npr. ti radis za mene moze biti fijasko u apsolutnom iznosu a za tebe jack pot.

Ako moras kupiti stan jer zivis pod mostom onda hebi ga to jedanostavno moras napraviti.

Trenutno nema sigurno luke. Svakto mora imati svoju procjenu, viziju i na kraju strategiju. Kada cu sto kupovati to je takodjer dio moje procjene, vizije i strategije. Necu je iznositi jer se vecina ovdje s time ne bi slozila (mislim da bi bilo puno bijesa i zuci zato to bolje preskociti) a i da ne dizem tenzije jer je situacija takva kakva je i vecini nije do pjesme.

MY PRECIOUS!!!!

Ivek

Jel još kupuješ Hdel koji si poceo kupovat po 250 i jnaf koji si poceo kupovat po 3000?

Sve ti pise na SDA. Nemoj se ljutiti ali s tobom ne mogu vise razgovarati. Sorry.

MY PRECIOUS!!!!

ti si izgleda dobio cipelu u domaćoj humorističnoj seriji jer ovo je čak i ispod njihovog nivoa.

osim toga mogao bi napokon i neku dionicu kupit kad već non stop piskaraš po dioničkom forumu

Odavno u cashu. A ti kaj si fulao…tvoj problem.
Over and out.
[/quote]

to ti vjerujem. sudeći po tvojim porukama ovdje ti tek trebaš kupit svoju prvu dionicu.
[/quote]
He he…za vrijeme moje prve dionice ti još nisi bio punoljetan. [smiley]
Ako nekog misliš difamirat, učini to inteligentnije. [smiley]
[/quote]

ako misliš pisat na dioničkom forumu kupi koju dionicu.

ako misliš prodavat pamet o novcu nemoj se vozit u golf dvojki.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Golf dvojka ce uskoro biti stvar prestiza i prezivljavanja.

MY PRECIOUS!!!!

Najava odustanka od daljnjih fiskalnih stimulusa i stezanje remena vodi u deleveraging i teška vremena u idućih nekoliko godina, ali stvara zdrave temelje za novi konjunkturni ciklus nakon toga. Alternativa je pokušaj održavanja balona, koji bi u kratkom periodu držao iluziju blagostanja al bi prije ili kasnije pukao, što kasnije to gore.

S tim se slazem za Hrvatsku. Mi bi ozbiljno trebali stegnut remen.

Ali glede G20 zemalja, slazem se s Krugmanom.
http://krugman.blogs.nytimes.com/2010/06/07/madmen-in-authority/
The key thing you need to realize is that eliminating stimulus spending, while it would inflict severe economic harm, would do almost nothing to reduce future debt problems.

Mada tu ima toliko varijabli koje treba uzeti u obzir, da sam podosta izgubljen glede toga sto bi trebalo a sto ne bi …

Krugman nije pojasnio tko će financirati taj novi stimulus. I još bitnije što nakon toga kada se mostovi, škole i dvorane izgrade a iza njih ostane još veći dug? Samo bi prolongirao problem

Iranska centralna banka započela je s prvom fazom promjene 45 milijardi eura u dolare, objavile su državne novine Jaam-e-Jam a prenio Bloomberg.

http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Iran-mijenja-45-milijardi-eura-u-dolare

već vidim kako uskoro Obama hvali transparentnost Teherana u svezi i glede razvijanja nukelarne energije…

ivek, odličan post…

ali kako se u to uklapaju kupovine JNAFa po 2500? ili Hdela po 200 i kusur?ili kupovanjenekretnina kako si najavio?kupuješ po ovim cijenama i pišeš na forumu ,a čekaš 500e/m2.
ja to pitam, jer pišeš odlične postove, pa da neko ne bi pomislio da si druker.

hvala

Nitko od nas nije u istoj situaciji.

Jack pot kombinacija za jednu osobu moze biti totalni disaster za drugu. To sto npr. ti radis za mene moze biti fijasko u apsolutnom iznosu a za tebe jack pot.

Ako moras kupiti stan jer zivis pod mostom onda hebi ga to jedanostavno moras napraviti.

Trenutno nema sigurno luke. Svakto mora imati svoju procjenu, viziju i na kraju strategiju. Kada cu sto kupovati to je takodjer dio moje procjene, vizije i strategije. Necu je iznositi jer se vecina ovdje s time ne bi slozila (mislim da bi bilo puno bijesa i zuci zato to bolje preskociti) a i da ne dizem tenzije jer je situacija takva kakva je i vecini nije do pjesme.
[/quote]

kolega, ne ljutite se, ali bez pardona ste iznosili svoje planove i strategije, stan u beču, zlato, srebro, dukati, hidra, janaf tehnika.nije vas dirala ni žuč, znoj i suze, odakle sad skromnost i samozatajnost?
nadalje, ako mislite da je cash kralj bog i imperator, čudim se da inflaciju očekujete tako brzo.
ali kao što rekoste, svatko zna svoje [thumbsup]
i dalje mislim da ste dobar čovjek i da imate znanje, ali nekad pomiješate neke stvari.

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

ti si izgleda dobio cipelu u domaćoj humorističnoj seriji jer ovo je čak i ispod njihovog nivoa.

osim toga mogao bi napokon i neku dionicu kupit kad već non stop piskaraš po dioničkom forumu

Over and out.
[/quote]

to ti vjerujem. sudeći po tvojim porukama ovdje ti tek trebaš kupit svoju prvu dionicu.
[/quote]
[/quote]

[/quote]

mislim da Buffet vozi nešt što bi u američkim okvirima bilo Golf I.

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

MALO OPTIMIZMA
D&B pozitivno: Trend rejtinga Hrvatske promijenjen u "poboljšano"

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/d_b-pozitivno-trend-rejtinga-hrvatske-promijenjen-u-poboljsano,80662.html

Over and out.
[/quote]

[/quote]
[/quote]

[/quote]

mislim da Buffet vozi nešt što bi u američkim okvirima bilo Golf I.
[/quote]

gospodin očito preferira zračno putovanje s obzirom da ima private jet. dao mu je i ime: The Indefensible"

New Report

Close