Dorbo.. i sta?
Nisam nasao zlato, osim da ga je bilo tokom ljetnih mjeseci 2001.
stap za pecanje
Gdje su nase zlatne rezerve??
Koje zlatne rezerve?
Nikada ih nismo ni imali osim malog dijela dobivenog u razdiobi zlatnih rezervi Juge koje smo po tada dobroj cijeni unovčili čini mi se po cca 280 $ po unci.
Odnos je i $ je tada bio cca €/0,75$ (tako nešto, neda mi se kopat po tablici)
Prema podacima “Mora” kilogram zlata je 2001. koštao 9737 eura.
Znam da se nesto dobilo u ono vrijeme, ali nisam znao da je to odmah eliminirano. No, pretpostavljao sam da imamo nesto rezervi u zlatu. Pa sve normalne drzave imaju rezrve u zlatu.
Ne kupuju valjda drzavne obveznice zemalja koje imaju rejting AAA a pritom stvaraju deficite?? [shocked]
U slucaju globalnog, ili regionalnog kolapsa (od rata do prirodnih katastrofa) za hitna rijesenja su zlato i druge vrijedne kovine. Nece valjda netko prihvatiti elektronski zapis pri SKDD? (iako sad ce se javiti oni koji ce reci ako se sklopi pravovaljani ugovor da bi netko prihvatio). No, nije u tome poanta, nego u posjedovanju robe koja u datom trenutku moze posluziti kao sredstvo razmjene i koju ce svi ostali prihvacati.
Svaka normalna drzava ima agencije koje vrse odredjene projekcije za takve slucajeve. A mi se uhvatili valutnog tecaja i ne pustamo. Sredstvo nam je postalo cilj.
Da postavim konkretno pitanje, zasto onda nemamo devizne rezerve u zlatu? To je u suprotnosti s nasom ekonomskom politikom? Koji je razlog?
Zahvaljujem na odgovoru.
U slucaju globalnog, ili regionalnog kolapsa (od rata do prirodnih katastrofa) za hitna rijesenja su zlato i druge vrijedne kovine. Nece valjda netko prihvatiti elektronski zapis pri SKDD?
Pogodak u sridu. Naravno da elektronski zapisi nece vrijediti nista. Da ne velim da drzava moze ko u Argentini donijeti dekret i opaliti jedan delete i bye bye.
Pitanje koje ste postavili je dobro i ide na adresu istih onih koji su s uvodjenjem kune automatski ju eliminirali uvodjenjem paralelnih valuta kroz dozvoljavanje bankama da opaljuju valutne klauzule na sve kredite. Realno, jeftinije bi bilo da onda uopce nismo ni uvodili valutu vec prihvatili recimo euro kak su napravili crnogorci.
Dakle, mi smo svoje zlato prodali i nemamo ga nista. Sad mozemo svi mirnije spavati. Ali nije tako strasno. Mozemo otoke prodavati.
Ako dodje do generalnog raspada i kataklizme, nista vam to zlato nece vrijediti, jer ce vas lokalni mangupi izreketarit ( ako pucate na mad max scenarij)
Eh da, više će vam od zlato pomoći razorna desnica i ljevica i dobro oko ako dodje do situacije koju zazivaju pojedinci
Splite
Ma kakvi
Pa ne može štakor zapovijedat tigru
Nikakva vojska , ako sam nisi frajer, nitko te ne može spasiti od vlastitog kukavičluka i plašljivosti..
Vitezovi ulice nikada nisu hodali iza razbijaca, vec su bili predvodnici tim razbijacima
Da postavim konkretno pitanje, zasto onda nemamo devizne rezerve u zlatu? To je u suprotnosti s nasom ekonomskom politikom? Koji je razlog?
Zahvaljujem na odgovoru.
Zlato ne nosi prinos.