Ma kako da ne sad štampaju samo oni koji imaju pokriće za svoju valutu u zlatu ili još bolje rečeno u gospodarstvu. Nadam se da likovi u HNB spremno čekaju poziv sa onu stranu bare da im odrede tečaj pa da pokrenu štampariju. [lol] [lol] [lol]
[/quote]
[thumbsup]
[/quote]
Možda tada štampariji napokon podmire svoja dugovanja.
ne znam, jesi li?
ja grke jako volim još od 776. prije Krista, a ovih dana su mi samo draži i draži, to je nacija a ne ove nakupine gay bjelančevina po sjeveru.
Nego ovo sam htio prenijeti…
Hello my name is Ted. Remember me?
http://www.businessinsider.com/ted-spread-continues-to-blow-out-2010-5
[/quote]
Upravo slušam tri gaya na Otvorenom, ma zamisli kome se da u takvu emisiju, oni mogu, i to ne jednom biti na javnoj televizij, a ja pitam da li je ikada mali dioničar koji ulaže na tržištu kapitala bio na televiziji?
Zašto nitko ne kaže koji je njihov cilja sa ovim zahtjevom za ustavnim promjenama, a to je mogučnost sklapanja braka i što je najgore posvajanja djece.
Zamislite da ste vi i žena jedini od obitelji, i ne daj bože nešto vam se dogodi, djete ostane samo.
I posvoji ga gay par?
Nemam ništa protiv gayeva, niti lejzibjki, protiv sam iskazivanja bilo kakvog nasilja prema njima, ali moje je demokratsko pravi da javno kažem svoje mišljenje o njima a to je kraqtko i jasno – za mene je to bolest i ništa više.
Ali i bolesnici imaju prava, ali ne bih baš išao tako daleko da im se dopusti posvajanje djece.
lp
grčka je samo povod, ne uzrok. da nema grčke bilo bi nešto drugo. SPX bi možda došao 50ak bodova više manje…
isto tako da je grčka tema došla prošle godine prebrodila bi se imho kroz bitno manju korekciju
Evo ti dolje link iz emisije Meet the Press (NBC), to je najgledanija politička emisija u US. U tom govoru Gen. Colin Powell zvanično podržava Baracka Obamu i kritizira islamofobiju koja dolazi iz određenih krugova republikanske stranke. Govor je malo dulji ali ja mislim da ga je vrijedno poslušati.
Ne želim biti zločest ali nisam vidio niti jednog afroamerikanca koji je podržavao McCaina. Uopće me ne čudi da je afroamerikanac Powel, iako iz republikanskog establishmenta, podržao afroamerikanca Obamu.
Ja neznam da li si ti živio u US i na osnovu kojih izvora dolaziš do tih zaključaka.
Nisam živio i ne smatram to krucijalnim za komentiranje. Ne moraš biti redatelj da komentiraš neki film da li je dobar ili ne. Ja nisam iznosio nikakve informacije već komentirao ono što se u programu US TV emitira.
Javnost u US je jako podijeljena po svakom pitanju tako da je jako teško dobiti političku podršku. Bush je dobio podršku u jednom vrlo specifičnom trenutku kada je došlo do nacionalnog ujedinjenja u trenutku velike nacionalne treagedije. Međutim ta podrška je trajala jako kratko.
Nemoguće je u jednom tako raslojenom društvu isforsirati bilo koju politiku kontolom medija ili filmskom industrijom. Jedini način na koji možeš efikasno vladati je ako uspiješ u svakom trenutku naći kompromis oko koga će se složiti većinski interes.
Cilj subliminalne poruke i jest da se ne očituje na prvu. Ako želiš ocijeniti objektivnost US medija kod propagiranja vlastitih interesa diljem svijeta, onda to ne možeš pitati amerikanca. Pitaj Norvežana, Švicarca…
Filmovi? Kakav je to domoljub ako ne pusti suzu na "We win Gracey!" u Armageddonu, kad Bruce spasi svijet od uništenja. Čak i aktualni filmovi, koji prate vojnike po Iraku i Afganistanu, i prikazuju određene pozitivce među domorodcima zapravo te iste prikazuju kao žrtve i presedan mežu zlim ostatkom.
Ti možeš prodavati američkom narodu ksenofobiju i islamofobiju. Ti ćeš možda neko vrijeme biti uspješan u tome. Međutim vrlo brzo ta politika će ti se odbiti od glavu. Predsjednik US je Barak Hussein Obama i otac mu je Kenijski musliman, i usprkos tome izabran je glasovima amerikanaca na čelo US (muslimani su ispad 1% glasačkog tijela). Meni je teško vjerovati da je to moguće u državi gdje se sustavno i organizirano podstiče islamofobija.
Djed jednog srbina je postao prvi predsjednik države dok smo bili u ratu s njima, žena drugog predsjednika je srpkinja a nije tajna kako je i aktualna premijerka djevojački Vlaisavljević. Nacionalizam je i dalje jak, malo radija se usudi pustiti (kvalitetnu) pjesmu na ekavici. Ovo je samo usporedbe radi, osobno nisam nacionalist.
Bez obzira na sve, Obama je sigurno svjetlija točka od obitelji Bush, no ne znam koliko su mu ruke vezane oko većine strateških pitanja.
Govor Powella ću sad poslušati.
Evo ti dolje link iz emisije Meet the Press (NBC), to je najgledanija politička emisija u US. U tom govoru Gen. Colin Powell zvanično podržava Baracka Obamu i kritizira islamofobiju koja dolazi iz određenih krugova republikanske stranke. Govor je malo dulji ali ja mislim da ga je vrijedno poslušati.
Ne želim biti zločest ali nisam vidio niti jednog afroamerikanca koji je podržavao McCaina. Uopće me ne čudi da je afroamerikanac Powel, iako iz republikanskog establishmenta, podržao afroamerikanca Obamu.
[/quote]
Predsjednik republikanske stranke, Michael Steele, je crnac i podržao je McCaina.
Puno kubanaca su crnci i oni u ogromnoj većini glasaju za republikanske kandidate. Međutim vjerojatno je 90% crnaca glasalo za Obamu.
Nisam postao link zbog podrške Obami nego zbog Powellove kritike isalmofobije u republikanskoj stranci.
Nisam živio i ne smatram to krucijalnim za komentiranje. Ne moraš biti redatelj da komentiraš neki film da li je dobar ili ne. Ja nisam iznosio nikakve informacije već komentirao ono što se u programu US TV emitira.
[/quote]
Ne znam šta bih ti rekao. Ja dobar dio godine provodim u US. Moji susjedi su iz Iraqa, normalno rade i nemaju nikakvih problema. Jedna kćer im radi kao stujartesa, sin radi, druga kćer hoda sa sinom lokalnog policajca i uskoro će se udati. Nikada meni niko nije rekao jednu lošu riječ o njima. Poznajem još jednu obitelj sa Kosova isto muslimani isto nemaju nikavih problema i žive kao svi drugi. On je inženjer u tvornici papira, a gospođa radi u stomatološkoj ordinaciji.
Ja gledam uglavnom NBC ili CNBC i nemam dojam da tamo proturaju skrivene ili otvorene poruke mržnje protiv bilo koga.
E sada. Ja sam star čovijek pa moguće da ne vidim dobro.
Ne moraš biti redatelj da komentiraš neki film da li je dobar ili ne.
Al bi ga bilo dobro pogledat. [kiss]
@twixer
Iz tvog sveukupnog opusa na ovom forumu, vidljivo je kako se radi o razumnom i staloženom čovjeku. Na dosta toga u US si u postovima skrenuo pozornost i pružio kvalitetnu informaciju. Da nije tako i da nisi takav, ne bih se niti upuštao u neke šire dijaloge s tobom.
Imam prijatelje u US s kojima se često čujem i uglavnom su zadovoljni. Neki su tamo dugo, neki tek desetak godina, no vrlo slično vide svijet oko sebe i sebe unutar tog svijeta. To su ljudi srednjeg sloja, sa prijateljima i kolegama svih rasa i nacija. Otprilike sve kao što i ti navodiš da prosječni amerikanac živi.
Ne bi se vratili ovamo, što me dovodi do zaključka da im je tamo bolje. Nije teško biti bolji od HR, što dakle i ne predstavlja neku referencu. Možda bi trebalo usporediti sa nekim razvijenijim zemljama.
Kako ja to vidim: postoji određni krug ili sloj ljudi koji ima više interese – osobne, nacionalne i osobne kroz nacionalne. Ako se kao temeljni postulat postavi da je interes zadržati utjecaj US, onda taj cilj ne bira sredstvo. To je prirodno da se žele zadržati na vrhu – kao i Alexandrova Makedonija, Rimsko carstvo, Mongoli, Osmanlijsko carstvo, Napoleon pa i Hitler.
U konačnici, prije ili kasnije, došao je trenutak kad su svi oni morali položiti koplja, no prije toga su na sve mile i moguće načine i uz strahovite žrtve pokušali opstati, što je u genetskom kodu svakog od nas.
U ovo doba, postoje sofisticirane metode koje se uče i doktoriraju na fakultetima, kao obmanuti ljude i postići željene ciljeve. Te stvari postoje. Jedino oko čega možemo diskutirati jest da li se one koriste u US medijima. Ja tvrdim – da.
Al bi ga bilo dobro pogledat. [kiss]
[/quote]
Naravno. [smiley]
Pratim ovih nekoliko poslovnih kanala, plus CNN; FOX i ne više. Internet je medij koji pruža dobre kontakte i informacije, korisnije od nekog turističkog razgledavanja NY.
Isto kao što mi ne možemo biti objektivni kad govorimo o sebi. Ljudi se čudom čude kad nas EU jaši oko sudstva i korupcije, jer mi to "ne vidimo". Nama je to normalno.
Naravno. [smiley]
Pratim ovih nekoliko poslovnih kanala, plus CNN; FOX i ne više. Internet je medij koji pruža dobre kontakte i informacije, korisnije od nekog turističkog razgledavanja NY.
Isto kao što mi ne možemo biti objektivni kad govorimo o sebi. Ljudi se čudom čude kad nas EU jaši oko sudstva i korupcije, jer mi to "ne vidimo". Nama je to normalno.
Nije da ne vidimo i nije da nam je normalno, nego se to kod nas skriva i poteže tek u političkom obračunu.
Prije smo imali jednu partiju, monolitnu, s puno kontrole informacija, sada imamo dvije pa kad među njima zaiskri, mi svašta saznamo.
Što se medija tiče, moj osobni dojam je da smo mi puno gori od amera, koliko god trnja kod njih pronašli. IMHO
To sam im i ja mogao reći bez "složene kvantne matematičke metodologije"
Vaš link [tongue]