Ne bi islo Vaš link
Isti podatak ima i na cnbc-u i moneyandmarkets i na jos gro sajtova s malim odstupanjima u kolicinama.
[/quote]
KAj ne bi išlo?
Išlo bi, išlo.
Misliš da Amerika pusti nekakve neovisne izvore da broje njihovo zlato?
Uostalom kao i sve ostale zemlje.
Daj molim te.
Pa čak i po ovome što si linkao se vidi da je nesrazmjer ogroman, a u stvarnosti je on i veći.
lp
Savršeno mi je jasno zašto se netko nema muda potpisati ispod ovog članka…
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/silovanje-tecaja-tecaj-kune-cuva-se-zbog-velikih-igraca,78486.html
Clanak je prenesen sa bloga
http://zombix.net/glob/2010/05/19/koliko-je-kuna-hrk-vezana-uz-euro-eur/
No, isto tako je savrseno jasno da je netko dao odobrenje da se to postavi na seebiz.hr
Dakle, netko ipak ima muda ili zapravo radi pomutnju, u svakom slucaju interes postoji
[/quote]
Bio je neki dan i članak koji je govorio da je čak i MMF potegao priču o precjenjosti kune ali članak nakon što sam pročitao u dopodnevnim satima isti popodne nisam mogao nigdje pronaći. Tečaj kune je tema o kojoj se u RH ne smije javno pisati i govoriti. [bye]
[/quote]
Potpuno je jasno zašto je tečaj kune takav kakav je u odnosu na EUR, a zašto je takav u odnosu na druge valute.
Tečaj prema EUR je strateška odrednica HNB-a koji ne dopušta preveliku fluktuaciju, i održava tečaj " stabilnim " administrativnim mjerama ponajviše.
Za ostale valute tu je stvar više manje ponude i potražnje.
lp
Je iz MMF-a rekoše da je kuna precjenjena na euro 5% a neš ti precjenjenosti usput su savjetovali da HNB ne štampa kune jer da bi to moglo produbit recesiju.
Ma kako da ne sad štampaju samo oni koji imaju pokriće za svoju valutu u zlatu ili još bolje rečeno u gospodarstvu. Nadam se da likovi u HNB spremno čekaju poziv sa onu stranu bare da im odrede tečaj pa da pokrenu štampariju. [lol] [lol] [lol]
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/silovanje-tecaja-tecaj-kune-cuva-se-zbog-velikih-igraca,78486.html
No, isto tako je savrseno jasno da je netko dao odobrenje da se to postavi na seebiz.hr
Dakle, netko ipak ima muda ili zapravo radi pomutnju, u svakom slucaju interes postoji
[/quote]
Bio je neki dan i članak koji je govorio da je čak i MMF potegao priču o precjenjosti kune ali članak nakon što sam pročitao u dopodnevnim satima isti popodne nisam mogao nigdje pronaći. Tečaj kune je tema o kojoj se u RH ne smije javno pisati i govoriti. [bye]
[/quote]
Potpuno je jasno zašto je tečaj kune takav kakav je u odnosu na EUR, a zašto je takav u odnosu na druge valute.
Tečaj prema EUR je strateška odrednica HNB-a koji ne dopušta preveliku fluktuaciju, i održava tečaj " stabilnim " administrativnim mjerama ponajviše.
lp
[/quote]
svi ostrali tečajevi su određeni fx tržištem i hnb ne može na njih djelovati ni najmanje.
npr. USD/HRK je je suma EUR/HRK i EUR/USD.
Treba čestitati grcima, uspjeli su zah. cijeli svijet, mislim da trenutno nema omraženije zemlje u svijetu bilo u investicijskoj javnosti, bilo među političarima i dobrim djelom opće javnosti od Grčke.
Jer od njih je ipak sve krenulo. U konačnici možda i završi dobro za neke zemlje jer su načete grcima i više nema igranja sa dugovima i zaduživanjem
Zamisli ti, frizirati vlastite podatke o stanju duga, pa to je nevjerojatno.
Kaže se – blago tebi majmune.
lp
[/quote]
[/quote]
lp
[/quote]
svi ostrali tečajevi su određeni fx tržištem i hnb ne može na njih djelovati ni najmanje.
npr. USD/HRK je je suma EUR/HRK i EUR/USD.
[/quote]
Zar nisam i ja isto rekao?
lp
Vidim kako ste svi glatko progutali priču o Grčkoj. Molim vas pokažite mi i jednu zemlju u EU koja nije zadužena kao Grčka i koja nema barem malo frizirane podatke. [lol] [lol]
Nema Grčka veze s time.
Zar nisam i ja isto rekao?
lp
ne znam, jesi li?
ja grke jako volim još od 776. prije Krista, a ovih dana su mi samo draži i draži, to je nacija a ne ove nakupine gay bjelančevina po sjeveru.
Nego ovo sam htio prenijeti…
Hello my name is Ted. Remember me?
http://www.businessinsider.com/ted-spread-continues-to-blow-out-2010-5
Građanima US je objašnjeno da su u ratu. Permanentno; s kim god, kad i gdje trebalo. To opravdava da se kroz informativnu pa i filmsku industriju subliminalno potiče nacionalni naboj pa i netrpeljivost prema Islamu. Bush je rekao, "ili ste s nama ili ste protiv nas" i ostao živ. Sve je postalo opravdano, na koga upru prstom, negativac je. Naravno, psihološke pripreme se odrade unaprijed tako da se akcije odobravaju aklamacijom.
Ja neznam da li si ti živio u US i na osnovu kojih izvora dolaziš do tih zaključaka.
To je velika zemlja, 330 milijuna ljudi, mix raznih kultura, religija. Teško je pod isti nazivnik staviti Vermont i Alamamu. To su dva različita svijeta. To je kao staviti Helsinki i Palermo pod isti nazivnik.
Namjerno sam uzeo Vermont jer je to jedina savezna država koju Bush nije posjetio niti jednom za osam godina mandata. Bilo koja politika koja prodaje rasizam, kesnofobiju će postići jako različite rezultate u različitim dijelovima US.
Javnost u US je jako podijeljena po svakom pitanju tako da je jako teško dobiti političku podršku. Bush je dobio podršku u jednom vrlo specifičnom trenutku kada je došlo do nacionalnog ujedinjenja u trenutku velike nacionalne treagedije. Međutim ta podrška je trajala jako kratko.
Nemoguće je u jednom tako raslojenom društvu isforsirati bilo koju politiku kontolom medija ili filmskom industrijom. Jedini način na koji možeš efikasno vladati je ako uspiješ u svakom trenutku naći kompromis oko koga će se složiti većinski interes.
Ti možeš prodavati američkom narodu ksenofobiju i islamofobiju. Ti ćeš možda neko vrijeme biti uspješan u tome. Međutim vrlo brzo ta politika će ti se odbiti od glavu. Predsjednik US je Barak Hussein Obama i otac mu je Kenijski musliman, i usprkos tome izabran je glasovima amerikanaca na čelo US (muslimani su ispad 1% glasačkog tijela). Meni je teško vjerovati da je to moguće u državi gdje se sustavno i organizirano podstiče islamofobija.
Evo ti dolje link iz emisije Meet the Press (NBC), to je najgledanija politička emisija u US. U tom govoru Gen. Colin Powell zvanično podržava Baracka Obamu i kritizira islamofobiju koja dolazi iz određenih krugova republikanske stranke. Govor je malo dulji ali ja mislim da ga je vrijedno poslušati.
Je iz MMF-a rekoše da je kuna precjenjena na euro 5% a neš ti precjenjenosti usput su savjetovali da HNB ne štampa kune jer da bi to moglo produbit recesiju.
Ma kako da ne sad štampaju samo oni koji imaju pokriće za svoju valutu u zlatu ili još bolje rečeno u gospodarstvu. Nadam se da likovi u HNB spremno čekaju poziv sa onu stranu bare da im odrede tečaj pa da pokrenu štampariju. [lol] [lol] [lol]
[/quote]
[thumbsup]