James@
ROGERS JIM je uistinu kralj… Ali slika na avataru govori vise od tisuću rijeci [cool]
Nikkei se trži na 0,75 booka.
Jim Rogers, inače moj dobar prijatelj, kupuje japanske dionice.
http://www.businessinsider.com/japan-gdp-growth2010-5
kakav mean maderfaker! [cool]
I korak u provaliju je korak naprijed.
Murdochovi mediji su jako pristrasni, FOX je po meni najgora mreža u US. FOX News otvoreno promovira jednu političku opciju (desnu), a napada drugu. FOX je vjerojatno najpristranija od 4 nacionalne mreže. Još uvijek puno bolja TV nego HTV.
HTV godinama stvara sliku da su za situaciju u zemlji krive strane sile, strane zavjere i slično. HTV je kontroliran od strane politike i služi kao sredstvo da se skine odgovornost sa domaćih plotičara. To je izuzetno štetno za razvoj zemlje.
Američka javnost drži svoje političare odgovornim za stanje u zemlji. Hrvatska javnost još uvijek vjeruje da je "kriza uvezena sa zapada". To puno govori o neovisnosti i kvaliteti medija u te dvije zemlje.
FOX je komercijalna televizija i američke porezne obveznike ne košta ništa. FOX ne služi za zapošljavanje rodbine na račun poreznih obveznika.
Da se prvo dogovorimo – da li uspoređujemo komercijalne TV ili je u igri i javna tj. državna?
[/quote]
Mislim da je neusporedivo. Uticaj politike je neusporedivo veći na državnim televizijama. Temelj kvalitetnog novinarstva je neovisnost, a to je na državnoj televiziji nemoguće. Ako vlada odlučuje o financiranju televizije, onda televizija nemože biti neovisna od Vlade. Postoji nekoliko novinara na HTV-u koji su neovisni i ja ih cijenim (Šprajc, Stanković,… negledam puno pa možda ima još neko). Ali to su više izuzetci koji potvrđuju pravilo.
Druga bitna stvar kod usporedbe HTV-a i FOX-a je u gledanosti informativnog programa. FOX News teško da mogu doseći 2% (To je cable, regularni FOX ima samo jedne vijesti u 10.00 i to uglavnom lokalne), HTV dnevnik ima redovito puno veću gledanost.
Meni je ovo totalno debilno. Dijana Čuljak ima prilog o aferi u HEP-u. Onda zove neku dopisnicu iz NY i pita je "Da li amerikanci prate situaciju u HEP-u ?". Na to ova odgovara "Amarikanci s velikom pozornošću prate razvoj situacije u HEP-u". Čitav smisao tog priloga je da se Hrvatskoj da puno veća važnost nego što joj svijet stvarno posvjećuje. Na tome se razvijaju teorije kako smo mi zbog te "važnosti" žrtve stranih sila i zavjera. Postavlja se podloga da političari mogu izaći sa teorijom "da je kriza uvezena sa zapada" i skinuti odgovornost sa sebe.
Kod nas su vječito krivi drugi. Srbi, Slovenci, Standard & Poor, Soros, Britanci, Amerikanci, Neoliberizam, strani trgovački centri, Hercegovci, Bosanci i ostali dotepneci, … I zbog toga mi nismo sposobni ništa promjeniti, za najmanju promjenu treba pritisak iz EU.
Da zaključim. Moje je mišljenje da HTV informativni program nije neovisan od politike, da služi onoj politici koja je na vlasti i da usporava razvoj zemlje. Da klinci koji se informiraju koristeći nove tehnologije imaju puno bolje šanse da se razviju i doprinesu društvu nego oni koji se informiraju preko HTV-a.
Inače na FOX NEWS je trenutno rasprava o protestu Phoenix Sunsa koji su na majice stavili naziv Los Suns protestirajući protiv novog (restriktivnijeg) imigracijskog zakona u Arizoni.
Kod nas su vječito krivi drugi. Srbi, Slovenci, Standard & Poor, Soros, Britanci, Amerikanci, Neoliberizam, strani trgovački centri, Hercegovci, Bosanci i ostali dotepneci…
molim te da ovo ubuduće razlikuješ kako slijedi:
+ srbi, slovenci, soros, amerikanci, britanci, bosanci, trgovački centri
– standard & poor, neoliberalizam, hercegovci.
Inače se u dosta stvari s tobom slažem, ali ovo si nabubao bez veze.
Stanković neovisan? Hoćeš reći nepristran? Ma daj…
Ameri su pratili stanje oko HEP-a jer su potencijalni kupci i ako nas oni poguraju u EU (po svemu sudeći) HEP će završiti u njihovim rukama.
HTV je jadna televizija o tome nema spora.
Zato je mnogi i ne gledaju, imaš 100 kanala pa biraj.
A Fox je jedna od jadnijih TV kuća u USA, konstantno opterećena dnevnom gledanošću.
A Fox je jedna od jadnijih TV kuća u USA, konstantno opterećena dnevnom gledanošću.
a koja to privatna televizija nije?
fox je super, uvijek imaju zgodne tv tete [thumbsup]
speaking of a devil
http://www.gogomag.com/talkingheads/foxnews_f_1.php
Inače se u dosta stvari s tobom slažem, ali ovo si nabubao bez veze.
Stanković neovisan? Hoćeš reći nepristran? Ma daj…
Ameri su pratili stanje oko HEP-a jer su potencijalni kupci i ako nas oni poguraju u EU (po svemu sudeći) HEP će završiti u njihovim rukama.
HTV je jadna televizija o tome nema spora.
Zato je mnogi i ne gledaju, imaš 100 kanala pa biraj.
Velika je razlika kada reporter kaže:
"Amerikanci prate stanje u HEP-u sa velikom pozornošću" i kada kaže "Neke američke kompanije prate stanje u HEP-u"
Ovo prvo je manipulacija kojom se pokušava odeđenom događaju dati puno veća važnost nego što ju objektivno zaslužuje.
Isto tako velika je razlike kada se kaže: "20000 people took part in demostration in Athens" (Fox News danas) "
ili
"Grci se nikako ne mire s predviđenom reformom mirovina i strogim planom štednje koji su bili uvjet za financijsku pomoć EU-a i MMF-a." (HTV)
Prva vijest kaže da 0,18% populacije Grčke protestira protiv mjera vlade. Druga vijest kaže da je čitava Grčka protiv tih mjera.
Pitanje je zbog čega mi financiramo HTV i kakvu korist ova zemlja ima od toga. Jedina grupa koja ima korist su političari kojima takava program čuva leđa. Ja ne gledam HTV, ali gleda umirovljenička populacija koja je u Hrvatskoj ogroman postotak glasačkog tijela pa to na kraju utječe na kvalitet izabranih političara i na kvalitet života nas koji ne gledamo.
Gledao sam Stankovića nekoliko puta i činio mi se neovisan. Mali je uzorak emisija pa je moguće da griješim.
a koja to privatna televizija nije?
fox je super, uvijek imaju zgodne tv tete [thumbsup]
I MTV ima zgodne tete.
Twix, kužim kontekst o kojem pričaš i ne mogu se ne složit. But…
Ako se traži od novinara da bude neoisan a ne etičan i stručan, to je po meni veći problem od politike.
Ima i previše tema na koje politika uopće ne utiče i nema interesa, pa su nam informacije bože sačuvaj.
TK recimo.
u jebote!
diane macedo!
[shocked]