Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Naravno da treba drukat na USA!
Da nema njih, ne bi bilo McDonaldsa, Coca Cole i Appleovih poluproizvoda. Rajčica ne bi smrdila na ribu, prašume ne bi postale plantaže uljarica a polovi bi ostali pod ledom. Kapitalizam, masonizam i neoliberalizam nam je omogućio fantastičan život uz nove mobitele, automobile i finacijsku neovisnost o bilo čemu osim USA.

A komu se ne sviđa, neka ide u čobane, kako bi se to lijepo reklo, ne? [cool]

Uz sve te McDonaldse, rajčice križane ribom, KFC, Taco-Bell. US ima dva puta manje fatalnih srčanih udara na 100000 stanovnika nego Hrvatska. Možda bi bilo dobro da mi pustimo ameriku na miru i upitamo se zbog čega smo mi 7. na svijetu po broju fatalnih srčanih udara. Kako to da "zdrava domaća hrana" tako ubija.

Vaš link

Postoji stvarno jedan američki proizvod koji već generacijama uništava kvalitetu života u Hrvatskoj. Da amerikanci nisu izumili televizor Branimir Bilić, Dijana Čuljak, Goran Milić, Ivica Blažičko, Mislav Togonal i mnogi drugi ne bi dobili u ruke oružije za masovno zaglupljivanje. Hrvatska bi danas bila bogatija, pravednija i perspektivnija zemlja.

Današnji klinci koji putem telefona i interneta imaju priliku da neograničeno komuniciraju sa cijelim svijetom imaju puno veću šansu da se razviju i postanu neovisni (čak i od američkih banaka). Njihovi predhodnici koji su prije 20-30 godina bili osuđeni na vrlo limitiran kanal informacija su imali jako male šanse da postanu neovisni. Zahvaljujući Appleu i drugim inovatorima na područiju telekomunikacija današnja dijeca imaju puno više šanse da realiziraju svoj potencijal bez obzira gdje da žive.

Zamisli samo da su ljudi u Vukovaru i Srebrnici imali mogućnost komuniciranja, slanja slika i multimedije prije 20 godina. Kako bi onda svijet reagirao i koliko bi ljudskih života bilo spašeno. Koliko života će se spasiti u budućnosti jer su Apple, Nokia, RIM i druge kompanije omogućile napredak u područiju komunikacija i jer će biti teže sakriti masovne zločine.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

nemojte psovati!!!

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

Postoji stvarno jedan američki proizvod koji već generacijama uništava kvalitetu života u Hrvatskoj. Da amerikanci nisu izumili televizor Branimir Bilić, Dijana Čuljak, Goran Milić, Ivica Blažičko, Mislav Togonal i mnogi drugi ne bi dobili u ruke oružije za masovno zaglupljivanje. Hrvatska bi danas bila bogatija, pravednija i perspektivnija zemlja.

Ne postoji veće televizijsko smeće od Murdochovog Foxa. Oni sigurno američkom narodu ne donose bogatstvo, pravdu i perspektivu. Barem ne većini.

Današnji klinci koji putem telefona i interneta imaju priliku da neograničeno komuniciraju sa cijelim svijetom imaju puno veću šansu da se razviju i postanu neovisni (čak i od američkih banaka). Njihovi predhodnici koji su prije 20-30 godina bili osuđeni na vrlo limitiran kanal informacija su imali jako male šanse da postanu neovisni. Zahvaljujući Appleu i drugim inovatorima na područiju telekomunikacija današnja dijeca imaju puno više šanse da realiziraju svoj potencijal bez obzira gdje da žive.

Tako je. Više ne treba bezveze ulagati u ljuljačke i klackalice po dječjim igralištima, što je dobro za proračun. A u plusu su i proizvođači konzola, oglašivači na Cartoon networku, pedofili na Facebooku itd. A i roditelji imaju manje zajebancije sa brigom oko djeteta.

Zamisli samo da su ljudi u Vukovaru i Srebrnici imali mogućnost komuniciranja, slanja slika i multimedije prije 20 godina. Kako bi onda svijet reagirao i koliko bi ljudskih života bilo spašeno. Koliko života će se spasiti u budućnosti jer su Apple, Nokia, RIM i druge kompanije omogućile napredak u područiju komunikacija i jer će biti teže sakriti masovne zločine.

Ne znam jel ovo ima smisla komentirati.
Kraj sto kamera i odreda nizozemskih UN vojnika preklali su što su htjeli, a ti misliš kako bi ih spasio mob, MMS ili Webcam? Zanimljiva teza.

Sve u svemu, sjajan post.

No respect

Netko će izgoriti na ovom zlatu da će se dugo pričati o tome. Nadam se samo da u igru nisu navukli nekog sa ovih naših prostora. [lol] [lol]

Naravno da jesu. Patki za potkivanje se uvijek nađe… [wink]

"Some people are like clouds. Once they fuck off, it's a beautiful day!"

@SLK

El Febo, 20.05.2010. u 09:24
Da nema njih, ne bi bilo Appleovih poluproizvoda

A koliko si ti to Appleovih "poluproizvoda" imao prilike koristiti u životu? [yawn]
MS zato radi prave gotove proizvode koje treba jedno 15 puta u radnom danu rebootat da bi radili
a kad ideš na web, potrebno je barem jednom tjedno čišćenje od raznih "krpelja"…

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

A komu se ne sviđa, neka ide u čobane, kako bi se to lijepo reklo, ne? [cool]

Meni nije jasno zašto misliš da netko drugi ne bi radio isto da može… Ljudi su ljudi [smiley]
[/quote]
Tako je. Ljudi su ljudi, a oni koji to nisu – nisu.
Zato je netko liječnik a netko ubojica; netko filantrop a netko gramzivac; netko demokrat a netko diktator.

U vrijeme dok se u Parizu gradio Eiffelov toranj, u Londonu Big Ben a u Beču plesao valcer u US su se osnivali prvi gradovi i ubijalo za srebrni dolar. Prije 100-150 godina tamo se doseljavala Europska bijeda i bjegunci pred zakonom, ratovalo zbog crnačkog roblja.
Ali ovo je cijela nova tema, pa neću duljiti.

No respect

Nisi mi odgovorio….na kojem MAC OS-u si radio kad ga nazivaš poluproizvodom?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@SLK

SLK, 20.05.2010. u 09:38

A koliko si ti to Appleovih "poluproizvoda" imao prilike koristiti u životu? [yawn]
MS zato radi prave gotove proizvode koje treba jedno 15 puta u radnom danu rebootat da bi radili
a kad ideš na web, potrebno je barem jednom tjedno čišćenje od raznih "krpelja"…
[/quote]
Krajem 80-ih na nekom Apple kompu, 128 ili tak nešto. U novije vrijeme, iPhone i iPod, a iPad bez flasha mi zvuči bizarno.

Ne da mi se raspravljati, ima jedno 100.000 web stranica sa raspravom na ovu temu, pa zauzmi stranu. Ja sam ona druga. Da ne gubimo vrijeme. [smiley]

No respect

Doručkujem, pa sam malo sporiji. Ne stigenm odgovoriti na tri posta u minuti, nemam Mac. [smiley]

No respect

@SLK

Alien, 20.05.2010. u 09:43

[/quote]

Totalni bullshit. Svoje kompjutere ne rebootam niti jednom u danu a virusi i ostalo su mi strana stvar. No, kak se veli, nije zvaka za…

Savršeno mi je jasno zašto se netko nema muda potpisati ispod ovog članka…
http://www.seebiz.eu/hr/komentari/silovanje-tecaja-tecaj-kune-cuva-se-zbog-velikih-igraca,78486.html

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Dobar je Snow Leopard, dobar…a što je to rebutanje? [lol]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

New Report

Close