Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Jim Cramer kupuje i druka zlato na CNBC, a ja još nisam short. [angry]

-2,7% isti dan…može li jednostavnije.
Zadnjih 6 mjeseci svakodnevno pratim par analitičara, stvarno se može sat po nekima navit.
Rogers, (Soros), Ritholz i JPMovci su od dna iz ožujka ’09 skinuli swing za swingom, poprilično jeben posao su odradili. Ima i kontraindikatora poput ove tarabe Cramera, Zaba investa, zlog proroka, itd…

James@

ROGERS JIM je uistinu kralj… Ali slika na avataru govori vise od tisuću rijeci [cool]

NOĆ je NAJMRACNIJA pred SVITANJE!!!!!!!!!!!!!!!

Sve češći glasovi u Njemačkoj:
"Ja mislim da bi mi Nijemci ponovo trebali uvesti marku. Kako je moguće da Nijemci, koji i sami imaju dugove, posuđuje novac drugoj zemlji jer ima dugove? Tu nešto nije u redu, u ovoj državi je nešto trulo." (DW)

ne posuđuju oni .. oni daju MMF-u, a MMF mlati okolo po gloginjama.. sad ne znam točno koji je tok novca ali vjerojatno ide nekako ovako: Njemačka daje pare MMFu, ovi to posuđuju Grčkoj koja otplaćuje dug europskim bankama.. europske banke kupuju njemački dug.. dužni Grci (ovaj put MMF-u) a dužna i Njemačka.. onda će MMF doći i njima jednog lijepog dana, da ih izbavi jednako kao i Grke..i na kraju je MMF master of the universe

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

Jučer su bili simpatični kad su cvilili oko europskih hedge fondova.

To zlato… gdje je registar vlasnika i tko je odgovoran za njega? I gdje je zlato? Ima li ga dovoljno da pokriva papire koji se vrte oko njega? [cool]
[/quote]
Pokrivenost zlatnih certifikata realnim zlatom je cca 15%. Ne znam kako ce to pomoci ovima s certifikatima kad shvate da su vlasnici tariguza [wink]
[/quote]
pa to je fantastično, pokrivenost US$ je ispod 3%.
[/quote]
pokrivenost čime?
[/quote]
pokrivenost u dolarima denominiranog duga – dolarima.
dolari se rolali.
[/quote]

vlasnik dolara nema pokrivenost u ničemu i kako je kreiran mu je irelevantno, taj dolar ima samo vrijednost u vjeri da će ga moći zamjeniti za dobra i usluge
[/quote]

Upravo tako, Nikson je 1971. rekao cijelom svijetu ko vas jebe i počelo je printanje dollara bez pokrivenosti u zlatu
To je otprilike glasilo ovako.. ko vas jebe mi smo vladari cijeloga svijeta, ne vjerujete u dollar? Ne morate uvest ćemo novu valutu, i denominirati naš dug. Sva roba odnosno njihove cijene su izražene u dollarima koji nema nikakvo pokriće već je to samo papir koji se izdaje za materijalna dobra kao dug. Pa Rotchild je davno rekao otprilike ovako.. " dajte mi kontrolu dza printanje novca i ne zanima me tko kroji zakone"Dolar povijesno konstantno gubi na vrijednosti jer je to u interesu onoga tko ga izdaje, a ove priče Obame i ostalih da im je u interesu jak dollar su priče za malu djecu.
Šta mislite zašto je u dva ujutro Obama zvao na sastanak ministara EU, kada je raspravljan zakon o fondu za spas Grčke?

I šta sada.. dollar ne vrijedi ali ipak vrijedi i mogu se svi da ne kažem šta..

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Netko će izgoriti na ovom zlatu da će se dugo pričati o tome. Nadam se samo da u igru nisu navukli nekog sa ovih naših prostora. [lol] [lol]

Pa naravno da će izgorijeti, neće izgorijeti jedino ako dollar propadne.
Od 80-tih do danas zlato je poraslo za pišljivih nešto manje od 100 %. PA zamislite da ste u nekoj dionici imali toliko godina te iste novce, koliko puta bi u tih 30-tak godina došli do tih 100 %.
Uostalom treba imati muda kupovati bilo što na povijesno najvišim cijenama.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

-2,7% isti dan…može li jednostavnije.
Zadnjih 6 mjeseci svakodnevno pratim par analitičara, stvarno se može sat po nekima navit.
Rogers, (Soros), Ritholz i JPMovci su od dna iz ožujka ’09 skinuli swing za swingom, poprilično jeben posao su odradili. Ima i kontraindikatora poput ove tarabe Cramera, Zaba investa, zlog proroka, itd…

[/quote]

Pa naravno, Jim je uvijek dobar indikator tržišta, naravno treba uvijek obrnuto.
Pa još se sjećam kada je nafta bila na 147 dollara, a on je vikao u ekran ide to na 200, ide to na 200!!.

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

vlasnik dolara nema pokrivenost u ničemu i kako je kreiran mu je irelevantno, taj dolar ima samo vrijednost u vjeri da će ga moći zamjeniti za dobra i usluge

Što ako se Ameri povuku iz Zaljeva obzirom da imaju ogromne količine nekonvencionalnog a sada i eksploativog plina?
Je li moguć scenario da petrodolar zamjeni petroeur?
[/quote]

Nevjerojatna je količina domaćeg plina koji US sada ima na raspolaganju. Demokrati štopaju veću eksploataciju kako bi zadržali niske cijene grijanja. Ako Republikanci dobro prođu na izbrima u Novembru to bi se moglo promjeniti. Natural gas je po meni vrlo interesantno ulaganje u ovom trenutku.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

SAmo da se nadovežem na moj gornji post o dollaru, znate li da je Amerika u 2. svjetskom ratu, kada je i izgrađena kao velesila svoje oružje naplačivala u zlatu?
Nakon 2. svjetskog rata ogromne količine zlata odnešene su i iz Njemačke kao ratna odšteta.
Amerika ima zlata više nego sve druge države zajedno, prema nekim procjenama.

Kako se sve sirovine kupuju u dollarima, sve centralne banke su godinama nagomilavale dollare i time je dollar i stekao svoju nadmoć kao svjetska valuta. Tada si je Amerika priuštila da ukine vezanost dollara a time i svake druge svjetske valute u zlato, time je prestala država garantirati za svoju novčanicu. Time centralne banke prodaju svoje zlato dobar dio, i kupuju naravo dollare jer im isti trebaju za sirovine a služe i kaovalutna rezerva. U međuvremenu Amerika printa te dollare i povećava svoj dug. Procjenjuje se da je preko 70 % svih dolarra izvan USA a znamo što to onda znaći.

Zato mi je smješno kad netko napiše da treba kupovati dollar, ok… kratkoročno da, ali dugoročno, pa to je čisto neznanje.

Amerika konstantnoruši vrijednost svoje valute, ne mislim sada na kratkoročne situacije, i to svijet može gledati i ništa ne može. Mogu kao Putin reći da se zamnijeni novom svjetskom valutom na tržištu, ali tada Centralne banke Kine Japana i Europe generalno gube ogromne količine vrijednosti zbog pada vrijednosti duga, i to je to, začaran krug.

A Amerika sve drži u svojim rukama, krene li reforma svjetskih valuta naravno da će se opet sve vratiti na pokrivenost zlatom, a tko ima najviše zlata – Amerika.
Amerikanci su kao obični građani relativno priglupi, ali eto što su napravili u svijetu, kakvu dominaciju.

I zato.. USA USA ( jer nema nam druge )!!!

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Evo, meni je Cramer zakon:

http://www.cnbc.com/id/15840232/?video=1498486272&play=1

" The wors is over, the worst is over.. ako se ne dogodi Lehman brother 2 u naredih 48 sati idemo gore.. "

Pa ima li nešto što čovjeku više opusti živce od ovoga?

lp

[b]MOŽE LI BOLJE ?![/b]

Naravno da treba drukat na USA!
Da nema njih, ne bi bilo McDonaldsa, Coca Cole i Appleovih poluproizvoda. Rajčica ne bi smrdila na ribu, prašume ne bi postale plantaže uljarica a polovi bi ostali pod ledom. Kapitalizam, masonizam i neoliberalizam nam je omogućio fantastičan život uz nove mobitele, automobile i finacijsku neovisnost o bilo čemu osim USA.

A komu se ne sviđa, neka ide u čobane, kako bi se to lijepo reklo, ne? [cool]

No respect

Meni nije jasno zašto misliš da netko drugi ne bi radio isto da može… Ljudi su ljudi [smiley]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

Meni nije jasno zašto misliš da netko drugi ne bi radio isto da može… Ljudi su ljudi [smiley]
[/quote]

prilika čini lopova

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close