Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Realtionship status: Single

Enough said.

No surprise there. E vidiš sad, pravi posao bi bio spojit ga s nekom zgodnom sestrom/rođakinjom [wink]
[/quote]

Nešto realniji posao bi bio otvoriti ženski facebook profil i izvuć kakav inside info
[/quote]

Mah, onda možemo odmah na šefove goldmana… [yawn]
Ccc koja je taj fejsbuk baza podataka, idem se joinat u onu grupu ljudi koji odlaze s njega. Svašta [smiley]

When speculation has done its worst, two and two still make four.

to sam i ja reko kad sam išo spavat sinoć:
ma ziher je junfer. [lol]

UK inflacija +3,7%
printanje, ludom radovanje…

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/suker-stanje-u-hrvatskoj-bolje-nego-u-mnogim-zemljama-eu,78240.html

UK inflacija +3,7%
printanje, ludom radovanje…

Eurozone official inflation rises to 1.5 per cent in April
18 May 2010, 11:52 CET

http://www.eubusiness.com/news-eu/eurozone-economy.4rm

Jim Cramer kupuje i druka zlato na CNBC, a ja još nisam short. [angry]

Jučer su bili simpatični kad su cvilili oko europskih hedge fondova.

To zlato… gdje je registar vlasnika i tko je odgovoran za njega? I gdje je zlato? Ima li ga dovoljno da pokriva papire koji se vrte oko njega? [cool]

No respect

To zlato… gdje je registar vlasnika i tko je odgovoran za njega? I gdje je zlato? Ima li ga dovoljno da pokriva papire koji se vrte oko njega? [cool]
[/quote]

Pokrivenost zlatnih certifikata realnim zlatom je cca 15%. Ne znam kako ce to pomoci ovima s certifikatima kad shvate da su vlasnici tariguza [wink]

[/quote]
nema nijednog dobra koliko papira glasi na njega.
ni zlata, ni dolara, ni ljubavi. al toga se ljudi sjete selektivno po potrebi.
tržište CDSa je duplo veće od tržišta obveznica na koje glase CDSovi. i to je jedna od manjih poluga.

[/quote]

Pokrivenost zlatnih certifikata realnim zlatom je cca 15%. Ne znam kako ce to pomoci ovima s certifikatima kad shvate da su vlasnici tariguza [wink]
[/quote]

Kolega, pogresno, prema zadnjem (zbog ogromih naked short pozicija velikih banaka) trenutno je COMEX contract cover samo 4.5 %

MY PRECIOUS!!!!

Stvarno? [shocked]

Znači, u kolapsu je bolja ovca na brdu nego 1000 dolara u zlatu. Eh, kud ovaj svijet vodi. [undecid]

No respect

[/quote]
nema nijednog dobra koliko papira glasi na njega.
ni zlata, ni dolara, ni ljubavi. al toga se ljudi sjete selektivno po potrebi.
tržište CDSa je duplo veće od tržišta obveznica na koje glase CDSovi. i to je jedna od manjih poluga.
[/quote]

dolara ima koliko ima, i sve ih je više al na njega niti ne glasi ništa. svaka dionica ima svoju vrijednost kao vlasnički udjel tako da tog "dobra" ima upravo onoliko koliko je i navedeno i samo je pitanje valuacije.

jednom sam čitao kako Gold ETFovi imaju ogormne količine zlata i da je svega nekoliko država ispred njih po količini…kakva je kontorla ne znam. moguće da je zlato i tek krenulo u veliki bull al ja osobno ne vidim veliku razliku između zlata i papirnatog novca, oboje imaju samo fiducijarnu vrijednost, zlato ima i neku stvarnu al vrlo malu, oboje se količina konstantno povećava a ako stvarno dođe do težeg globalnog kuršlusa više će vrijediti imati izvor pitke vode nego zlato

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close