Jutarnji list: CIA o Hrvatskoj: Zagađena obala, kisele kiše, šest milijuna mobitela i 770 tisuća ljudi sposobnih za rat
Kad o nama pišu poput ovog gore u naslovu onda vjerojatno o velesilama sa istoka pišu kako su ljudi tamo tek nedavno sišli sa drveta. Stvarno Amerima nije lako. [lol] [lol] [lol]
Pa još ne kupujemo salatu na kredit? [wink]
[/quote]
Ali kupujemo Gorenje…. [wink]
http://www.vecernji.hr/biznis/slovensko-gorenje-kupuje-svedski-asko-clanak-140464
P ni sladolede…
http://www.febodelekkerste.nl/
To je dobar biznis. Razmišljam da ubacim i burek u ponudu. Dačeri kupuju ko mutavi. [thumbsup]
Jutarnji list: CIA o Hrvatskoj: Zagađena obala, kisele kiše, šest milijuna mobitela i 770 tisuća ljudi sposobnih za rat
Kad o nama pišu poput ovog gore u naslovu onda vjerojatno o velesilama sa istoka pišu kako su ljudi tamo tek nedavno sišli sa drveta. Stvarno Amerima nije lako. [lol] [lol] [lol]
Ja to nisam mogao naći na CIA web stranici. Imaš li neki link na ovo.
[/quote]
To sam pročitao u nekim našim tiskovinama poput JL i SD, a ne znam od kuda njima isto. [bye]
[/quote]
To sam pročitao u nekim našim tiskovinama poput JL i SD, a ne znam od kuda njima isto. [bye]
[/quote]
To si pročitao u Areni…. [bye]
stalno vidiš rat u svemu.
….
[/quote]
James – koja su obilježja rata? Konfuzija, nedjelovanje zakona, veliki gubitci.
I, jel sve to imamo ovih dana na djelu? Imamo. Dakle, imamo rat.
James, tvoja ideja je bila da USA i EU djeluju zajednički na destimuliranju Kine. Uvjeravam te da ovo djelovanje USA nanosi jako puno štete EU, a sve, ne zbog Kine, nego lli zbog nabijanja cijene
[/quote]
Ne slažem se s definicijom rata, to sve imaš u nogometnoj utakmici, u svakom natjecanju.
Euro je ovim padom došao na realne razine, nikakve stimulacije ili borbe nisu u pitanju.
Ja mislim i govorim da treba još dosta dole, ispod pariteta, to govorim od tečaja 1,5 (sve dokumentirano). Eurizirana imovina je bila brutalno precijenjena. Prošle godine je euro rastao više od 10%, a EU gospodarstvo je bilo zaleđeno na 0,5% dok je US raslo 5,5%. Equity je rastao jednako u US i EU…to su sve fundamenti koji su doveli do ovog naglog pada Eura, a još nije dovoljno pao…ne vidim tu nigdje ni mjesta ni potrebe za teorijama zavjere ili rata. Nije moja teorija da EU i US ratuju protiv Kine, jer tvrdim da nitko ne ratuje, a dugo već tvrdim da Chimerica puše u isti rog, dok većina i tu vidi rat.
Nebitno je koliko dolar apsolutno vrijedi, a relativno je bolji od svih ostalih major valuta. Odjednom je euro jako vrijedan, zašto? u čemu je bolji od dolara?
Njemačkoj ne treba slab euro, to je dokazala prošle godine. Njemačka je Powerhouse of Quality, svejdno jel BMW košta 70 000 ili 80 000$, al nije svejedno jel kineski lavor košta 7 ili 8kn, jer ću kupit vijetnaski za 7, hoćeš kupit vijetnaski BMW?
http://www.youtube.com/watch?v=13Av3fDbVfM
hunt you down without mercy
hunt you down all nightmare long
feel us breathe upon your face
feel us shift every move we trace.
meni za zagrijavanje i euru za budućnost. [thumbsup]
To si pročitao u Areni…. [bye]
Nisam jer su taj časopis ugasili. [lol] [lol]
Vaš link
[/quote]
Pod Geography:
Environment – current issues:
Field info displayed for all countries in alpha order.
air pollution (from metallurgical plants) and resulting acid rain is damaging the forests; coastal pollution from industrial and domestic waste; landmine removal and reconstruction of infrastructure consequent to 1992-95 civil strife
[/quote]
[/quote]
Ako se već nemožeš skinut. Moj ti je savjet da se prebaciš sa JL i SD na nešto što manje oštećuje mozak, recimo crack ili heroin. [bye]
ako je moja paradigma točna – da razvijeni svijet može proizvesti svega po nekoliko puta više od svijetskih potreba – onda razvijenom svijetu slijedi deflacija.
Na žalost, nerazvijenijem dijelu svijeta, koji posustaje u obrani svoje industrije, prijeti inflacija.
Vremenski period 6-9 mjeseci.
Finacijski rat koji se tenutno vodi oko €, a reverzno oko Wall Streeta, približava se ekstazi.
Vrlo lako moguce da ste u pravu. S obzirom na volatilnost na trzistu valuta, moguce da ce banke i druge financijske institucije reducirati kreditiranje.
Nisam shvatio u kojem smislu se valutni rat priblizava ekstazi? Da zavrsava?
Ciklus o kojima govorite je Juglarov ciklus, to je zaparavo kratkorocni pogled (u okvirima makrogospodarstva)
Srednjorocno – 20-30 godina (Kuznetsov ciklus) – se treba izvrsiti restrukturiranje sustava (za nas kao pojedince je to dugorocna perspektiva)
Dugorocno – 70 – godina (Kondratjevljev ciklus), to me zanima, sto mislite, da li je ovaj period zavrsio? Od Velike depresije do danas? U kojem smjeru cemo se sada kretati, jer struktura gospodarstava nije ista kao tokom 30-ih da se moze istim alatima rijesavati kriza.
Jer ovaj sustav se bazira na jeftinoj energiji, rast gospodarstva je na tome baziran. Da li cemo se dovoljno brzo "presaltati" na drugi izvor energije/sirovinu ili ce centri moci to pokusati zadrzati po cijenu globalnog konflikta? Jer ne zaboravimo, nitko tocno ne zna koliko jos ima nafte, a oni koji donekle znaju govore da smo dozivjeli PEAK OIL!
I jos postoji Kitcerov ciklus, on je godisnji, te ovisi o pojedinom gospodarstvu odnosno o njegovim karakterstikama. (npr. turisticka sezona, sezona kisa, ili zimska sezona, itd.)
Barem smo naucili gospodarske cikluse [thumbsup]