Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Bravo Croman, izgleda da si u pravu, ja sam još uvijek u dvadesetima (iako ne još dugo [smiley]

gotov si sada… rejting ti je u opasnosti [lol]

DIONICE KAO ŠTO JE HDEL TREBA IZBACITI S BURZE JER SU ZAMKA ZA MANJINSKE DIONIČARE

Ako je forumu poslovnog dnevnika kapitalizam kod većine negativna riječ, kako je onda tek među širom populacijom….. nije ni čudno da nam je država tu gdje je

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

dabog da ti post bio zadnji na stranici [angry]

Bravo Croman, izgleda da si u pravu, ja sam još uvijek u dvadesetima (iako ne još dugo [smiley]

[/quote]

možda dignem rejting kod ženskog dijela foruma [proud]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

pa to ti je paradigma kapitalizma – profiti se prisvajaju pojedinačno (osobno), a troškove se nastoje prebaciti na društvenu zajednicu (sve porezne obveznike).

kao posljedica toga talentirana djeca gore spomenutih cobana ne moze dobiti odgovarajucu naobrazbu i tu se krug zatvara bez postignutog drustvenog napretka

Neuspjeh je prilika da ponovo pokusate mudrije. H.Ford

Kolega upravo se kapitalizam zalaže da oni loši, nesposobni ili korumpirani propadnu kako bi na njihovo mjesto došli bolji i sposobniji a što rezultira općim boljitkom.

Ovi koji se zalažu za spašavanja su više iz vašeg tabora državnog intervencionizma.

Kapitalizam se zalaže da nesposobni i korumpirani propadnu? Zalažu se za OPĆI boljitak?

Pa onda sam ja kapitalist a nisam ni znao.
[/quote]

[thumbsup]

Ako je forumu poslovnog dnevnika kapitalizam kod većine negativna riječ, kako je onda tek među širom populacijom….. nije ni čudno da nam je država tu gdje je

ma krivo si shvatio.

Nije problem u kapitalizmu (kao riječi) nego u onima koji ga provode i kako ga provode.

Inače, definitivno nema boljeg društvenog uređenja – što se mogućnosti izbora tiče – a što si i sam primijetio, pred stranicu, dvije.

@James

liberalizam ili neolibelarilizam … anyway mi ćemo ovdje prisati, čak se i međusobno potpomagati savjetima, … , ali na bid/ask-u gledamo se "preko nišana".

Tu je negdje suština problema.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

Koliko kukanja – ne valja kapitalizam, loše se živi, bla bla… Živi se daleko bolje nego prije. Ima gore kod Kašine u selu Gornja Planina jedna obitelj koja živi bez TV-a, mobitela, auta… drže stoku i obrađuju vrt… njihov izbor koji poštujem i svaka im čast. Žive kao što se živjelo prije 100 godina… Zašto nema više takvih a svi kukaju? Zato što je pljuvanje vremena u kojem žive odraz frustriranosti vlasititm neuspjehom.

Kome fale vremena od prije 20 godina neka proda svog Golfa, Citroena ili Renaulta i kupi Jugo 45, preseli se starcima u potkrovlje, baci perilicu suđa, ugasi internet, ostavi se mobitela i kupi telefonsku karticu… Vrlo lako ostvarivo… Al ne vidim ih puno

kakve gluposti…

da li to znači da se nisu trebali žaliti ni ’89 jer se prije 45′ živjelo u kraljevini Jugoslaviji, AustroUgarskoj i kapitalizmu?
pa također nisu imali ni yugo 45, TV, ni telefon i tako dalje?

i ’89 se živjelo daleko bolje nego prije.

KAD NEMA BOOKA, NEMA NI DRUKA!

Kakav kapitalizam – prirodna selekcija , Darwin i slično, na kraju se tamo vraćamo hehehe

Kolega upravo se kapitalizam zalaže da oni loši, nesposobni ili korumpirani propadnu kako bi na njihovo mjesto došli bolji i sposobniji a što rezultira općim boljitkom.

Ovi koji se zalažu za spašavanja su više iz vašeg tabora državnog intervencionizma.

Kapitalizam se zalaže da nesposobni i korumpirani propadnu? Zalažu se za OPĆI boljitak?

Pa onda sam ja kapitalist a nisam ni znao.
[/quote]

[thumbsup]
[/quote]
[smiley]

No respect

[/quote]

možda dignem rejting kod ženskog dijela foruma [proud]
[/quote]
not.

OX-Bright, inspiring and easy going. You make an outstanding parent. Shoul merry a Snake or Rooster but not a Sheep

kakve gluposti…

da li to znači da se nisu trebali žaliti ni ’89 jer se prije 45′ živjelo u kraljevini Jugoslaviji, AustroUgarskoj i kapitalizmu?
pa također nisu imali ni yugo 45, TV, ni telefon i tako dalje?

i ’89 se živjelo daleko bolje nego prije.

Inače?

Don't be convinced of your super knowledge of the market, the market does what it wants, and you are just along for the ride!

New Report

Close