Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Britanija se vraća Misesu?

Vaš link

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Britanija se vraća Misesu?

Vaš link

http://www.youtube.com/watch?v=JQkActP-isE
Fuckin A! [cool]

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/farmaceutika/hzzo-broj-izdanih-recepata-lani-smanjen-za-cak-1%2c3-milijuna,77183.html
meni milinović ok, pričajte šta oćete.

i meni

volim PITI (Principal, Interest, Taxes, Insurance)

http://www.seebiz.eu/hr/tvrtke/transport/china-investment-corporation-zeli-3.-maj,77206.html

Ne trgujem na FX marketu al već mi je jučer bilo nelogično slušajući neke talking heads zašto bi euro rastao zbog ovog bail outa za grčku? ako ima netko od FX ekipe nek da svoje mišljenje… više izdanih eura u ekonomiji čije buduće stope rasta bi se trebale korigirati na niže… po mojoj logici vrlo bearish

grčki problem je raspoređen na čitavu euro ekonomiju, trilion nije izvučen iz kasice prasice, kreirat će ga, efektivno time smanjujući udio u ekonomiji svima drugima iako bail out nije rađen zbog grčke, rađen je zbog EU banaka vjerovnika…

osim toga bitan aspekt je i moralni hazard, kako očekivati fiskalnu disciplinu u idućim godinama kada sve vlade sada znaju da mogu trošiti šakom i kapom, kupovati naklonost birača, a ako zagusti uletit će interventni fond

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Soros, Paulson Hedge Fund to be Investigated for Bets Made on Demise of the Euro

Stara vijest..ali sve ide kao po špagu..evo malo i tehničara

Conan,

da, slazem se dugorocno.

kratkorocno, sljepilo i short-covering.

grčki problem je raspoređen na čitavu euro ekonomiju, trilion nije izvučen iz kasice prasice, kreirat će ga, efektivno time smanjujući udio u ekonomiji svima drugima iako bail out nije rađen zbog grčke, rađen je zbog EU banaka vjerovnika…

Koliko znam neće ga kreirati već se zadužiti.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Ne trgujem na FX marketu al već mi je jučer bilo nelogično slušajući neke talking heads zašto bi euro rastao zbog ovog bail outa za grčku? ako ima netko od FX ekipe nek da svoje mišljenje… više izdanih eura u ekonomiji čije buduće stope rasta bi se trebale korigirati na niže… po mojoj logici vrlo bearish

osim toga bitan aspekt je i moralni hazard, kako očekivati fiskalnu disciplinu u idućim godinama kada sve vlade sada znaju da mogu trošiti šakom i kapom, kupovati naklonost birača, a ako zagusti uletit će interventni fond

naravno, kak bi stari vergilije reko: kad špekulacija učini svoje najgore, 2+2 su još uvijek 4.
Mish Shedlock je jučer ujutro odmah objansio kako će se odvijat trgovanje eurom.
http://nw0.eu/euro-shock-and-awe-will-create-huge-short-squeeze%E2%80%93followed-by-air-pocket-and-market-collapse.html
šok terapija – short cover/stoploss spirala – gap na bidu/asku – kontrašok terapija.

[/quote]

a kako će otplatiti taj dug?

sve druge zemlje koje su već bile visoko zadužene se dodatno zadužuju i to bi trebalo riješiti dužničku krizu? yeah right.

situaciju bi usporedio sa čovjekom u pustinji koji ima svega 2 litre vode za idućih 10 dana… jako je žedan i onda odmah popije jednu litru kako bi utažio žeđ… i super mu je u tom trenutku…. a za 3 minute će shvatit da mu je perspektiva za idućih 10 dana još gora nego prije

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

[/quote]

a kako će otplatiti taj dug?

sve druge zemlje koje su već bile visoko zadužene se dodatno zadužuju i to bi trebalo riješiti dužničku krizu? yeah right.

situaciju bi usporedio sa čovjekom u pustinji koji ima svega 2 litre vode za idućih 10 dana… jako je žedan i onda odmah popije jednu litru kako bi utažio žeđ… i super mu je u tom trenutku…. a za 3 minute će shvatit da mu je perspektiva za idućih 10 dana još gora nego prije

[/quote]

igra je malo složenija. Zapravo, mislim da je naglasak na smanjenju troškova zaduživanja originalnih dužnika.

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

New Report

Close