Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Dolazi Amerikanac u mesnicu i kupi komad mesa, plati to 100kn. Mali mesar trci do zubara i vrati mu dug od 100kn, tih istih 100kn zubar vrati zidaru koji mu je nesto zidao, na kraju zidar vraca malom mesaru sa pocetka price 100kn za meso, i na kraju amerikanac zeli svojih 100kn natrag jer mu je mesar pokvareno meso dao. Mali mesar vraca amerikancu 100kn.
Svi vratili dugove i opet smo na pocetku.

Tko nema ni jednog prijatelja ide kao stranac po zemlji.

Dolazi Amerikanac u mesnicu i kupi komad mesa, plati to 100kn. Mali mesar trci do zubara i vrati mu dug od 100kn, tih istih 100kn zubar vrati zidaru koji mu je nesto zidao, na kraju zidar vraca malom mesaru sa pocetka price 100kn za meso, i na kraju amerikanac zeli svojih 100kn natrag jer mu je mesar pokvareno meso dao. Mali mesar vraca amerikancu 100kn.

Mrvicu je kompliciranije
[wink]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Odakle mesaru meso?

No respect

Odakle mesaru meso?
[/quote]
iz argentine.

Odakle mesaru meso?
[/quote]
iz argentine.
[/quote]
Ne kompliciraj pricu meni je i ovako zamrsena, u Konzumu je bio. [proud]

Meni se nekako čini da je mesar tu u minusu. [smiley]

Anyway, kad mu banka da 100 kuna kredita uz neku kamatu, ako mesar za taj novac kupi svinje i koncentrat, pa ih uzgoji, stvoriti će novu vrijednost i tu životinju raskomadanu prodati za npr. 150 kuna.
Gazda restorana lešinu kupi, napravi kss-kss na roštilju i proda za 300 kuna. Itd.

Raste vrijednost.

No respect

evo jednostavnije varijante:

Šeću Mujo i Haso rano ujutro po Baščaršiji i …. naiđu na govno. Onako malo vesli, upita Mujo Hasu, jel ba jel bi ti pojeo ovo govno. I, Mujo, za koga ti mene držiš. Dobro Haso, a da ti dam 10 maraka. E, 10 maraka, to je već druga stvar. I pojede Haso … Nakon kraćeg vremena naiđu oni na drugo govono, … , pa Haso upita Muju, jel ba jel bi ti pojeo ovo govno. Bona Haso za koga ti mene držiš. Ma dobro, a da ti dam 10 maraka. E, to je već druga stvar. I Mujo pojede … Nastave se one tako šetati, kad li će Mujo … Haso, ba pojeli mi oba govno, a maraka imamo ko i prije!

[i]"Bolje živjeti sto godina kao milijunaš nego sedam dana u bijedi!"[/i]

al su napravili 20 maraka prometa.

Naime, zbog nedostatka novca u gradskoj blagajni, Grad Zagreb već mjesecima ne plaća Elektri i Vodovodu struju i vodu koju potroše Romi, a dug se, kažu Romi, popeo na više od tri milijuna kuna.

"Struja nije roba"

Grad bi svima treabo plaćati struju

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Sve je dobro dok se lova vrti, kada stane nastaju problemi cini mi se.

Sve je dobro dok se lova vrti, kada stane nastaju problemi cini mi se.

Naravno. Jer temelj (ne)likvidnosti, država, u svakoj transakciji od onih 100 kuna uzme svoj cut. Kad se ne vrti, svi puše.

I za kraj, iz jednog današnjeg novinskog članka:
Čak i kada postigne stopu rasta od 3 posto, Hrvatska će tada biti tek na pozitivnoj nuli jer kamate za inozemne kredite godišnje pojedu upravo 3 posto BDP-a.

No respect

Sad si mi dao mislit.

nema se tu šta mislit.

banka kreira kredit od 100, a potrebno je vratit 100 + neku kamatu a budući da taj novac potreban za kamatu nikad nije kreiraran tako nikad ne postoji dovoljno novca da se sav dug vrati
[/quote]
malo se još komplicira kad uzmeš u obzir kreditnu ekspanziju..

https://childhealthsafety.wordpress.com/2012/03/14/government-experts-cover-up-vaccine-hazards/

New Report

Close