smanjila se količina novaca u optjecaju zbog smanjenja multiplikatora ali kune nisu iščezle
smanjila se količina novaca u optjecaju zbog smanjenja multiplikatora ali kune nisu iščezle
smanjio se i M4
Mogao je HNB naštampati lovu pa bi se povećali i M1 i M2 i M3 i M4, a novinari bi pisali o nekim drugim pojavama, a ne o nelikvidnosti sustava i parama koje su šatro "iščezle" ko zecovi. [wink]
smanjio se i M4
[/quote]
podsjeti me, što ide u M4? dužnički financijski intrumenti, korporativne obveznice?
[/quote]
da, kratkoročne uključuje. ali da nebi to stvaralo pomutnju možemo za primjer uzeti i M3.
stvar je jednostavna, kroz kreditnu aktivnostu vidu davanja i vraćanja kredita se novčana masa povećava ili smanjuje
@O’Brien
Moj post od 16.01.2010. nakon čega je uslijedila polemika i tvrdnje da na novčanu masu djeluje jedino CB
Gdje konkretno nestaje novčana masa?
Da si citao moje postove,vidio bi da sam dao odgovor.Novcana masa se smanjuje zbog
aktivnosti banaka koje su znacajno reducirale kreditne plasmane.
[/quote]
[/quote]
To je sve stvar osobnih poduzetničkih ambicija.
U nekim našim turističkim središtima se medicinskim turizmom bave odavno…
Npr.
Dental Implantoprosthetic Centre, Rovinj-Rovigno:
RTL reklama: http://www.youtube.com/watch?v=PhSozwGIKsg&feature=related
Center for Regenerative medicine ME-DENT, Rovinj-Rovigno:
To je sve stvar osobnih poduzetničkih ambicija.
Uspješan poduzetnik će prodat i morsku vodu, al nije poanta imat dva uspješna poduzetnika u nemogućim uvjetima, nego uspješan sustav s masom manje ili više uspješnih poduzetnika.
Kako država želi kontrolirat gospodarstvo nek ga usmjeri u ovo. Visoka dodana vrijednost + izvoz na licu mijesta, pa to sanjamo od stoljeća sedmog. Samo nastavi s reklamama kad god imaš neku, neka pati koga smeta. [thumbsup]