AKA boom bust model drugi dio. Bar što se realne ekonomije tiče. James jel se to furaš na ono deimosovo, if you’re going to panic, panic first? [smiley]
[/quote]
kakvo deimosovo? vidim da sam džabe to pola godine u potpisu nosao [angry]
još nije vrijeme za panic, prvo se moraju svi ukrcat na greed train
AKA boom bust model drugi dio. Bar što se realne ekonomije tiče. James jel se to furaš na ono deimosovo, if you’re going to panic, panic first? [smiley]
[/quote]
Ma od prošlog ljeta govorim da je hrvatska u deflaciji s velikim d, al uvijek neki kvantitetičar doleti s CPIjem i prospe bisere. Neka, deflacija nam treba, deflacija je dobra.
Germany’s idea of fiscal discipline is a deflationary vacuum that is desirable only for an export powerhouse with low consumption — in other words, Germany.
Vorsprung durch Deflation. [thumbsup]
Daleko smo mi od deflacije.
Dok se ispušu sve one extra marže i sve svede na razumnu mjeru, proći će još cijela 2010.
Deflacija neminovno vuče tgovačke lance u minus. Nisam siguran da je ijedan od njih poslovao s minusom prošle godine.
Dok se ispušu sve one extra marže i sve svede na razumnu mjeru, proći će još cijela 2010.
Deflacija neminovno vuče tgovačke lance u minus. Nisam siguran da je ijedan od njih poslovao s minusom prošle godine.
Koka vidim nisi bio dugo u jednom pravom šopingu sa mnom, Vlatkom i Mehunkom.
Buš zviznul od sniženja Cico, zviznul velim ti.
Gdje ti živiš? 😀 U nekom gradu (Pula?) gdje ne može doći do deflacije ničega (u trgovini) jer lokalni trgovci kartelno povezani drže svu trgovinu da se nitko ne može (pa ni Konzum) tome suprostaviti, ili u nekom normalnijem gradu?
U Zagrebu je deflacija sa veliko D. Prije svega u specijaliziranim prodavaonicama.
Što se tiče propadanja lanaca, stvari su i puno šire od Zagreba, pogle samo Pevec… I nije jedini koji je u sličnoj situaciji samo što se drugdje još nekako to uspijeva "skrivati"/izvlačiti. Magmu nećemo spominjati jer je burzovno osjetljivo 😀
Ali i oni manje specijalizirani (Kerum??) nisu svi u jednako dobroj situaciji (kao npr. Konzum, Mercator… i sl. profesionalci koji su se znali snaći i u ovim teškim vremenima)
Posluju sa minusom, i propadaju – itekako.
Ne moramo govoriti o velikima, još je zabavnije kada gledaš one manje…
Evo npr. ja sam prije nekih 2 mjeseca itekako osjetio/uživao deflaciju sa veliko D. I ne samo "deflacija" nego je to i priča o minusu i propadanju također.
Šopingirao sam u Springfield-u po cijenama "-70 %", kupio pola dućana, i dućan mjesec dana kasnije: zatvoren. Nema ga više. Čujem od frendova: ista stvar i u Rijeci. Dakle oba dućana koja su imali u RH su zatvorena… zato je bio takav popust, totalna rasprodaja.
Osjećao sam se u tom šopingu kao godinu dana prije na ZSE, s tom razlikom što se ZSE nakon moga šoping-pohoda nije zatvorila pa da iskušam onu Buffett-ovu foru "kupuj onako kao da će se burza zatvoriti na 20 godina" [lol]
Deflacija je svuda, umjerenija ili manje umjerena, ovi zadnji se i zatvaraju (propadaju).
Nema je samo tamo gdje su cijene ne-tržišno formirane (državni monopoli/komunalije, područja sa oligopolnim/kartelnim strukturama i sl.)
kakvo deimosovo? vidim da sam džabe to pola godine u potpisu nosao [angry]
još nije vrijeme za panic, prvo se moraju svi ukrcat na greed train
A šta da velim? Morat ćeš još malo poraditi na brandu [huh]
Nadam se samo da greed train nije siguran kao oni vlakići iz hž-a… [lol]
Vorsprung durch Deflation. [thumbsup]
Wunderbar [smiley]
Lani najviše radnih mjesta izgubljeno u pravnim osobama
no shit sherlock [undecid]
Oko nove godine je bila drama koliki su popusti bili u Tower centru. A svejedno ljudi nisu previše kupovali. Danas bi trebao u sitni šoping tamo pa provjerim to za springfield i kakvo je stanje… [wink]
Evo jedna stara prigodna temi [cool]
UK PPI input +10,1% YoY
Well done Mervyn
http://danas.net.hr/hrvatska/page/2010/04/09/0121006.html?pos=n0
Premijerka nam se u društvu predsjednika najmoćnije države Zapada ponašala kao groopie. Žicala ga je autogram, pobrkala protokol, sve u svemu, bila je vrlo uzbuđena. Poseban problem bila joj je oveća torba koju je zaboravila ostaviti po strani kad se išla rukovati s Obamom.
Borut će bit ljubomoran [lol] [lol] [lol]
Borut će bit ljubomoran [lol] [lol] [lol]
Ma neeećeee, njihova ljubav je neraskidiva.
Obama im samo može biti kum!
Bilo bi to baš romantično da nam se Premijerka i njihov Premijer vjenačaju! 😀
I da konkretnim primjerom pokažu kako se naše dvije nacije trebaju voljeti a ne sukobljavati.
Koka vidim nisi bio dugo u jednom pravom šopingu sa mnom, Vlatkom i Mehunkom.
Buš zviznul od sniženja Cico, zviznul velim ti.
Joj beba , znam jako dobro kakve su cijene. U zadnja 3 mjeseca sam nakupovao sve za stan od 95 m2.
Samo kažem da ne može biti deflacija ako trgovačke marže padnu sa 40-70-200% na 5-10-15%.
To je svođenje na razumne marže. Konačno da se i to kod nas dogodi. Trebala nam je kriza izgleda.
btw. usporedi cijene istih proizvoda u Njemačkoj , Italiji i kod nas pa ćeš vidjet da je deflacija glupost. [wink]