11.04.09.
Evo jos jednog druka slicnog tipa, gle cuda, od istog izvora
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=95ab01f2-3501-4c88-aac5-f688feb1c443&open=sec
ma taj domenico – već ga vidim kak je nizak i zalizan….melje već 4,5 mjeseci samo o tome, stavljo sam ga i prije dok je još kao bilo neizvjesno oćel nećel padat kvadrati, al vidim da ne odustajem, čovjek od principa.
[/quote]
domenico promjenio ploču nakon godinu dana. [lol]
http://www.jutarnji.hr/20-tisuca-stanova-nema-kupca/663593/?pageNumber=2#page_2
11.04.09.
Evo jos jednog druka slicnog tipa, gle cuda, od istog izvora
http://business.hr/Default2.aspx?ArticleID=95ab01f2-3501-4c88-aac5-f688feb1c443&open=sec
ma taj domenico – već ga vidim kak je nizak i zalizan….melje već 4,5 mjeseci samo o tome, stavljo sam ga i prije dok je još kao bilo neizvjesno oćel nećel padat kvadrati, al vidim da ne odustajem, čovjek od principa.
[/quote]
domenico promjenio ploču nakon godinu dana. [lol]
http://www.jutarnji.hr/20-tisuca-stanova-nema-kupca/663593/?pageNumber=2#page_2
[/quote]
Ali kupci "ga ne slušaju" [lol] Ili ako prodavači stvarno ostanu tako tvrdoglavi… možda se i ostvari to da cijene ostanu zamrznute i kupoprodaje ne bude… ali činjenica je da neki nekretnine “moraju” prodati! Takvi će se morati pomiriti i sa cijenama.
http://danas.net.hr/novac/page/2010/03/28/0031006.html?pos=n0
Danas je vrijeme: kada je kupac uvijek u pravu!
Neovisno o čemu se radilo, nekretnini, poduzeću… Što god želiš kupiti onaj si koji diktira sve (cijenu…) u suprotnom neka prodavač odustane od prodaje jer sa ozbiljnim kupcima nema pregovaranja – prihvati kupčevu ponudu ili se pomiri da držiš "neutrživu stvar".
Neovisno o čemu se radilo, nekretnini, poduzeću… Što god želiš kupiti onaj si koji diktira sve (cijenu…) u suprotnom neka prodavač odustane od prodaje jer sa ozbiljnim kupcima nema pregovaranja – prihvati kupčevu ponudu ili se pomiri da držiš "neutrživu stvar".
Krivo kolega. Ovisi o predmetu kupnje i o pregovaračkoj moći kupca i prodavača.
Ali to ćeš učiti na nekoj kasnijoj godini… [wink]
Krivo kolega. Ovisi o predmetu kupnje i o pregovaračkoj moći kupca i prodavača.
Ali to ćeš učiti na nekoj kasnijoj godini… [wink]
[/quote]
Na kojem predmetu?? Ne učimo mi to na FER-u….
Jedino koliko-toliko zanimljivo što sam ovaj vikend učio je "dinamički hedging" (ništa naročito, samo se cool zove a zapravo trivijalna stvar, u ovome aspektu kojega smo mi učili: imunizacija portfelja obveznica na promjenu kamatnih stopa) te "opću vremensku strukturu kamatnih stopa" (unaprijedne stope….).
U svakom slučaju bar nešto korisno, mislim da je ta "financijska matematika" još na kraju najkorisnija matematika od njih bezbroj koje sam slušao na ovom faksu.
O pregovaračkoj moći kupca i prodavača neću imati priliku nikada učiti na ovome faksu, a ako kada budem s nečim svojim jednoga dana upravljao… naći ću si dobre pregovarače kojima će biti zadatak pregovarati (jer ja to ne znam…) i kojima će biti zadatak biti uvijek najjači u tome a ja ću u svojoj firmi biti CFO! (dotle dok ne nađem nekog boljeg od sebe i kojega mogu platiti… naime uvijek treba tražiti najbolje… a kako nitko nije savršen velika je vjerojatnost da ćemo s vremenom ma kako u nećemu se možda i dobro razvili opet naići na boljega od sebe kojemu ćemo morati prepustiti posao… a mi sami završiti tek u Nadzronom odboru i odakle nadgledati svoje poduzeće…)
P.S. Kada sam napiso prethodni post htio sam reći da je danas puno više kupaca u poziciji moći nego li prodavača… to je bila ovako "statistička" konstatacija. Nema takvih statisitka, ali je to bio moj dojam, da je takvo stanje stvari na terenu… ali može biti da sam u krivu, o pregovaranjima: ništa ne znam.
a ako kada budem s nečim svojim jednoga dana upravljao… naći ću si dobre pregovarače kojima će biti zadatak pregovarati (jer ja to ne znam…) i kojima će biti zadatak biti uvijek najjači u tome a ja ću u svojoj firmi biti CFO! (dotle dok ne nađem nekog boljeg od sebe i kojega mogu platiti… naime uvijek treba tražiti najbolje… a kako nitko nije savršen velika je vjerojatnost da ćemo s vremenom ma kako u nećemu se možda i dobro razvili opet naići na boljega od sebe kojemu ćemo morati prepustiti posao… a mi sami završiti tek u Nadzronom odboru i odakle nadgledati svoje poduzeće…)
+ please jednog lektora da ove odlične postove malo sažme (i usput možda izmjeni koje č i ć)…. [smiley]
Jedino koliko-toliko zanimljivo što sam ovaj vikend učio je "dinamički hedging" (ništa naročito, samo se cool zove a zapravo trivijalna stvar, u ovome aspektu kojega smo mi učili: imunizacija portfelja obveznica na promjenu kamatnih stopa) te "opću vremensku strukturu kamatnih stopa" (unaprijedne stope….).
U svakom slučaju bar nešto korisno, mislim da je ta "financijska matematika" još na kraju najkorisnija matematika od njih bezbroj koje sam slušao na ovom faksu.
O pregovaračkoj moći kupca i prodavača neću imati priliku nikada učiti na ovome faksu, a ako kada budem s nečim svojim jednoga dana upravljao… naći ću si dobre pregovarače kojima će biti zadatak pregovarati (jer ja to ne znam…) i kojima će biti zadatak biti uvijek najjači u tome a ja ću u svojoj firmi biti CFO! (dotle dok ne nađem nekog boljeg od sebe i kojega mogu platiti… naime uvijek treba tražiti najbolje… a kako nitko nije savršen velika je vjerojatnost da ćemo s vremenom ma kako u nećemu se možda i dobro razvili opet naići na boljega od sebe kojemu ćemo morati prepustiti posao… a mi sami završiti tek u Nadzronom odboru i odakle nadgledati svoje poduzeće…)
P.S. Kada sam napiso prethodni post htio sam reći da je danas puno više kupaca u poziciji moći nego li prodavača… to je bila ovako "statistička" konstatacija. Nema takvih statisitka, ali je to bio moj dojam, da je takvo stanje stvari na terenu… ali može biti da sam u krivu, o pregovaranjima: ništa ne znam.
Po opsegu postova ( ili kako to Dupor lijepo kaže – flusku misli) bolje da si studirao kroatistiku, anyway…
slažem se za konstataciju da je financijska matematika zanimljiv predmet i definitivno najkorisniji.
Šteta što još kod nas nije toliko primjenjiva, ali jednog dana…ako tržišta u ovoj formi uopće opstanu.
Pregovaračke moći, btw. kupca i prodavača ovise o ponudi i potražnji te mogućnosti supstitucije istog na tržištu, tako da je teško generalizirati.
Iako je kod nas tržište nekretnina zamrlo, ipak ima interesa za kvalitetnije nekretnine i za dobar omjer price/quality/location stanove. Naravno niti blizu kako je to bilo do prije 2 godine. Balon negdje mora stati ali i ljudi moraju negdje stanovati.
možda Benmosche ZNA!
U.S. Equities
AIG CEO Receives Approval to Build Croatian Winery; Treasury to Sell Citi Stock
MarketNewsVideo.com , 03.25.10, 03:30 PM EDT
Now we know what the CEO of bailed out insurer AIG (AIG) does when he is not busy running the company. The Croatian press reported on Thursday that Robert Benmosche received approval from local authorities to commence building a winery in Viganj, located on Croatia’s Peljesac Penninsula, not far from Dubrovnik, where he owns a vacation home.
Po opsegu postova ( ili kako to Dupor lijepo kaže – flusku misli) bolje da si studirao kroatistiku,
[/quote]
Mislim da bi mu teologija još bolje ležala
Potpuno si u pravu sa svojom konstatacijom. Neki ovdje neće nikad naučiti da ono što je bilo sa stanovima zadnjih 20 godina u RH neće više nikad biti. [bye]
Mislim da bi mu teologija još bolje ležala
Pa koliko političara ide u crkvu zadnjih godina, mogao bi im održati makroevanđelje. Možda nešto i nauče…
"Na otvaranje biznisa Egića je nagnala nužda. Ostao je bez posla kao tehnološki višak i počeo je raditi za američkog poduzetnika koji je u Sisku pokrenuo proizvodnju sušenih mesnih delikatesa za pse. – Četiri sam godine radio za njega, u više navrata bio u njegovu pogonu u SAD-u na usavršavanju. On je, razočaran hrvatskom birokracijom i uvjetima poslovanja, ugasio tvornicu u Sisku, pa sam ja odlučio nastaviti proizvodnju."
Za 10ak godina bi još mogli i zahvaljivati svijetu na ovoj krizi