Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

ZAGREB, 24. OŽUJKA 2010./24 MARCH, 2010 BROJ/NUMBER: 2.1.1/2.
OBVEZATNO NAVEDITE IZVOR PODATAKA

INDEKS OBUJMA INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE
UKUPNO I PREMA AGREGATIMA GIG-a 2009. U VELJAČI 2010., PRVI REZULTATI

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja1) u Republici Hrvatskoj u veljači 2010., u usporedbi sa siječnjem 2010., bilježi pad za 0,1%.

U veljači 2010. u usporedbi s veljačom 2009. industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena2), u Republici Hrvatskoj bilježi rast za 0,2%.

Rast ibdustrijske proizvodnje – to je recept za izlazak iz krize!

Znam 4-5 ljudi iz svoje okoline, što su od garaže došli do godišnjih prihoda od +100 milijuna kuna. Ni jedan nije ekonom. Čak ne znam jel ima tko bilo kakav fakultet završen.

Nisu ratni profiteri, da ne bi bilo zabune. Sposoban čovjek u pravo vrijeme na pravom mjestu.

ako pričaš o zadnjih 15-20 godina kada je tržište bilo gladno svega, a potrošački mentalitet u usponu, onda nije nego čudo da su uspjeli. Znaš ono, kad vjetar puše i purani lete.
Neka to naprave danas iz garaže, zanimao bi me rezultat.
Osim toga prodaja nije nikad imala veze sa diplomom. Imamo mi takvih u Konjšćinskoh koliko hoćeš. Ni jedan nema ni osnovnu školu. [smiley]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Znam 4-5 ljudi iz svoje okoline, što su od garaže došli do godišnjih prihoda od +100 milijuna kuna. Ni jedan nije ekonom. Čak ne znam jel ima tko bilo kakav fakultet završen.

Nisu ratni profiteri, da ne bi bilo zabune. Sposoban čovjek u pravo vrijeme na pravom mjestu.

ako pričaš o zadnjih 15-20 godina kada je tržište bilo gladno svega, a potrošački mentalitet u usponu, onda nije nego čudo da su uspjeli. Znaš ono, kad vjetar puše i purani lete.
[/quote]
Upravo sam to rekao u posljednoj rečenici. [smiley]

Osim toga prodaja nije nikad imala veze sa diplomom. Imamo mi takvih u Konjšćinskoh koliko hoćeš. Ni jedan nema ni osnovnu školu. [smiley]

I što im fali, ako plate porez? Čisti jal.

Bitno je da plavuša ekonomistica sa diplomom prek p*čke dobije status kakve managerice, PR ili radno mjesto za koje ni ne postoji HR naziv, i tako se vuče kroz život sa 5-10 tisuća eura plaće, uđe u krug ljudi koji se samo rotira po radnim mjestima i firmama i to je to. To je HR ideal.
A radit će seljačine bez diplome iz Konjščinske, Slavonije ili Zagore, da bi medijske ekonomske veličine imale o čemu polemizirat i teoretizirat i opravdat plaću.

Ne postaje se "ekonom" školom nego uspjehom u ekonomiji. Ostali su šminkeri.
P.S.: Nemoj mislit da imam nešto protiv škole, i ja gledam da dovršim taj faks.

No respect

I što im fali, ako plate porez? Čisti jal.

Šverc i korupcija prijatelju. Tako se kod nas uspijeva.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Ovi iz SDP-a su zaboravni do bola čini mi se!

"Pliva je prodana uz zvukove arija iz Verone, a ne bi bilo dobro da je Ina prodana uz zvukove čardaša, daleko od ušiju i očiju hrvatskih građana", rekao je Maras. Istaknuo je da je osnovni cilj povjerenstva utvrditi je li u postupku sklapanja dopunjenog ugovora s Molom iz 2009. bilo prikrivanja po nacionalne interese bitnih činjenica.

Zar nije SDP taj koji je dionicama Plive sanirao dug zdravstva negdje 2000.tih i sveo ovlasti u upravljanju Plivom na minimum?

ZAGREB, 24. OŽUJKA 2010./24 MARCH, 2010 BROJ/NUMBER: 2.1.1/2.
OBVEZATNO NAVEDITE IZVOR PODATAKA

INDEKS OBUJMA INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE
UKUPNO I PREMA AGREGATIMA GIG-a 2009. U VELJAČI 2010., PRVI REZULTATI

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja1) u Republici Hrvatskoj u veljači 2010., u usporedbi sa siječnjem 2010., bilježi pad za 0,1%.

U veljači 2010. u usporedbi s veljačom 2009. industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena2), u Republici Hrvatskoj bilježi rast za 0,2%.

Rast ibdustrijske proizvodnje – to je recept za izlazak iz krize!

U susjednoj Sloveniji pad industrijske proizvodnje u siječnju 2010. je bio 7,9%! [cool]

Evo pozitivnih brojki na DZS! Ne znam što je savo zaštekao danas: [undecid]

Zbog većeg broja valionica uključenih u proizvodnju komercijalnih križanaca za nesilice bilježi se osjetno povećanje broja jaja smještenih na inkubaciju za navedenu kategoriju. Navedeno povećanje trebalo bi se odraziti na broj izvaljenih pilića u ožujku.

A u Slovenaca je sve manje jaja. [cool]

No respect

Problem je u činjenici što većina ljudi još uvijek vjeruje da se velika kriza može savladati sa što manje posljedica i bez korijenitih promjena. Što se vidi i iz naslova ove teme.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Bitno je da plavuša ekonomistica sa diplomom prek p*čke dobije status kakve managerice, PR ili radno mjesto za koje ni ne postoji HR naziv.

relax…join.
http://www.facebook.com/group.php?gid=108376781130&ref=ts

Vlatka Bilas fan club je u osnivanju.
Theanswer jesi imo ME kod nje il te Ljubo Jurčić zapao? [tongue]

Bitno je da plavuša ekonomistica sa diplomom prek p*čke dobije status kakve managerice, PR ili radno mjesto za koje ni ne postoji HR naziv.

relax…join.
http://www.facebook.com/group.php?gid=108376781130&ref=ts
[/quote]
Otvorio Lider i nasumce odabrao:
https://www.cee.siemens.com/web/croatia/hr/corporate/portal/news/Pages/Sonja_Nusinovic.aspx
Pročitaj CV zadnjih 10 godina.

Ova je legenda, nje se često sjete neki dioničari sa Foruma 🙂
http://www.liderpress.hr/Default.aspx?sid=28948

No respect

Prema Bloomberg izračunima Crobex stoji ovako:
P/S 0,82
P/B 0,93
P/E 24,03

1 mj. -0,12%
3 mj. 7,72%
6 mj. -0,68%
1 god. 51,80%
3 god. -17,98%
5 god. 3,40%

Iako neki priželjkuju crobex na većim razinama (obzirom na veliki pad i zaostajanje za vodećim indexima), čekaju se ipak podaci o plusevima u 2010. godini obzirom da je 2009. bila loša. Uz slabu likvidnost i opće nejasne signale iz države u podršci gospodarstvu, nema nama pomaka još neko vrijeme.

Da li znades rodjace da je standard pokvario ljude...jedu govna i sanjare..

http://www.seebiz.eu/hr/banke/osniva-se-tesla-banka-%E2%80%93-prva-srpska-banka-u-hrvatskoj,72249.html

kapitala amo, jer in nacionalizam utjehe nema.
love the name, dude. [thumbsup]

New Report

Close