Za kraj opet pitanje (pomoć). Da li se netko od vas možda bavio temom boniteta? Imam rad pa bi mi dobro došla nekakva literatura, prijedlog (čuo sam da su to Njemci detaljno razradili).
Nisi ti pogriješio nick? Thequestion? [smiley]
Za kraj opet pitanje (pomoć). Da li se netko od vas možda bavio temom boniteta? Imam rad pa bi mi dobro došla nekakva literatura, prijedlog (čuo sam da su to Njemci detaljno razradili).
[/quote]
Nek si otvore posebnu temu pod nazivom "Theanswer is the Lynx" [smiley]….
…ili “Lynx and Theanswer” [wink]
[/quote]
…ili "Lynx and Theanswer" [wink]
[/quote]
Što bi ovo trebalo značiti??
Isto tako i zanimljivo hipotetsko pitanje koje se dotiče naše makroekonomije i mikroekonomije naših poduzeća:
Ima li u RH neko poduzeće čije biste (stvarne ili hipotetske kada bi ih izdali) obveznice smatrali sigurnijim od obveznica Republike Hrvatske??
Imate u novom izvjescu Tankerske plovidbe podatak po koliko su se zaduzivali tijekom 2009. godine: LIBOR + 1% i LIBOR + 1.45%. Na 7 i na 10 godina, ako sam dobro zapamtio. Ne znam koliko je LIBOR bio u prosjeku, ali mislim da je to dosta niza kamatna stopa nego na drzavne obveznice RH… Istina, uz rizik promjene kamatnih stopa…
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Mislim da ti se upucava. [shocked]
[/quote]
[/quote]
[/quote]
Mislim da ti se upucava. [shocked]
[/quote]
Theanswer da se upucava meni? Khm… pa zgodne ekonomistice i pametni ferovci su inače dobri parovi, e sad… ekonomist i ferovac su već 10 puta rijeđa stvar [lol]
Dakle nije velika vjerojatnost za ovo što ti kažeš.
Makedonija prva izašla iz recesije na balkanu, moj favorit je Montenegro.
Lako vama budalu zajebavat.
Ali sve kreće od pitanja, iz stvarnosti, a odgovor je u predodžbama, koji se manifestiraju teorijama (modelu), koje je potrebno ponovno empirijski ispitat itd.
A tko ce sa balkana izaci zadnji iz recesije?
[lol]
Naprijed nasi!
http://www.bankamagazine.hr/Naslovnica/Vijesti/Regija/tabid/103/View/Details/ItemID/58533/ttl/Makedonija-sluzbeno-izvan-recesije/Default.aspx
Makedonija prva izašla iz recesije na balkanu, moj favorit je Montenegro.
Jel netko spomenuo ovo Šukeru i ekipi kako ne bi ipak zadnji izašli iz recesije.
Prema riječima Stavreskog, najveći udio u ovome imale su vladine antikrizne mjere, provedene u tijeku 2009. godine, reprogramiranje duga poduzeća krajem 2008, smanjenje stavki za socijalne doprinose i ukidanje takse na dobit za dio koji se koristi za reinvestiranje, ali i optimalna fiskalna politika i povećane investicija u infrastrukturu.
http://www.businessinsider.com/worlds-best-business-schools-2010-3#50-university-of-minnesota-carlson-1
50 najboljih efzg na svijetu, na vrhu nema iznenađenja.
al iznenađuje koliko španjolskih i britanskih ima, a gospodarstva im ne mogu mrkvu isčupat.
http://www.businessinsider.com/worlds-best-business-schools-2010-3#50-university-of-minnesota-carlson-1
50 najboljih efzg na svijetu, na vrhu nema iznenađenja.
al iznenađuje koliko španjolskih i britanskih ima, a gospodarstva im ne mogu mrkvu isčupat.
Znam 4-5 ljudi iz svoje okoline, što su od garaže došli do godišnjih prihoda od +100 milijuna kuna. Ni jedan nije ekonom. Čak ne znam jel ima tko bilo kakav fakultet završen.
Nisu ratni profiteri, da ne bi bilo zabune. Sposoban čovjek u pravo vrijeme na pravom mjestu.