Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Nek ga dignu na 25% i nek smanje porez ne dohodak (drastično) i parafiskalne namete, to bi imalo n puta veći utjecaj na povećanje izvoza od bilo kakvog diranja u tečaj.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/93-posto-islandjana-protiv-sporazuma-o-vracanju-duga-velikoj-britaniji-i-nizozemskoj/479512.aspx
Ovi britanci neće nikad naučit, don’t mess with Iceland! [cool]
http://en.wikipedia.org/wiki/Cod_Wars

Ovi se igraju Grčke:
http://danas.net.hr/novac/page/2010/03/07/0201006.html?pos=n0

Tako nećemo brzo iz krize…

http://www.tportal.hr/autozona/automobili/58283/Hrvatski-elektricni-automobil-odusevio-u-zenevi.html
malo mokrih snova za našu industriju.

Kakav narod, takva vlast!Država je ogledalo naroda, ja ove talibane birao nisam jer to se lagano s marsa može vidjeti da nisu u stanju ni dvije nacrtane ovce sačuvat. Sve to vodi jednoj lijepoj Argentini !! Ruka im na srcu kad himna svira i to je sve, svak gleda svoj interes!

Da, jedna ruka im je na srcu, a druga im je u našim džepovima! [angry]

Hrvatska ulazi u EU glasovima 30% biračkog tijela. 70% birača nije dalo svoj glas za ulazak u EU!

Holding u Sopnici smanjuje cijenu kvadrata za 200 eura!?

http://www.seebiz.eu/hr/nekretnine/holding-u-sopnici-smanjuje-cijenu-kvadrata-za-200-eura!%3f,70210.html

Riječ je o ideji koju je pokrenuo Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, koji se dosjetio tog svojevrsnog marketinškog trika.

———

Bravo za novinara! [shocked] [undecid]

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Tu će isto biti prihoda za Tehniku, a Dalekovod tu nije niti struju spajao [lol]

Kitio sam ja i veće ulagače od vas na ovom forumu i opet ću!!!!

Nećemo mi iz krize izaći dok kriza ne izađe iz nas.

A zašto bi se mi izvukli iz krize ????

Gradnjom šoping centara ???? A ko će kupovati u njima ???? Jel ovi seljaci koji su OPET IZMUZLI pare ????

Treba uvesti JAVNE RADOVE…..nema dok ne bude….MI GRADIMO PRUGU…PRUGA GRADI NAS.

PDV realno biti 32%. Sam sam izračunao.

Uvijek nanjušim zaradu na burzi !!! UVIJEK !!!

Nećemo mi iz krize izaći dok kriza ne izađe iz nas.

A zašto bi se mi izvukli iz krize ????

Gradnjom šoping centara ???? A ko će kupovati u njima ???? Jel ovi seljaci koji su OPET IZMUZLI pare ????

Treba uvesti JAVNE RADOVE…..nema dok ne bude….MI GRADIMO PRUGU…PRUGA GRADI NAS.

PDV realno biti 32%. Sam sam izračunao.

Slažem se kolega gricko.

Dobra je kriza ko je ima.

I ja sam u krizi i šta mi fali ?

KUPOVAO SAM JA BELJE PO 8, PTKM 12, ATPL 70, KODT 200, HDEL 50, TNPL 200 a VI ?

Ja još uvijek ne vidim nikakve konkretne mjere koje. Hrpa floskula koja dolazi i od vlade i od HUP-a i od sindikata. Sve je na nekoj načelnoj razini, ništa još nije razrađeno, a nisam siguran niti da se radi.
Evo samo jednog primjera, parafiskalni nameti. O potrebi njihovog smanjenja se priča godinama, a rezultat je njihov rast. Ali ja očekujem od HUP-a da predloži koje gospodarske grane najviše pate od kojeg nameta i na koju veličinu ga smanjiti ili ga ukinuti.
Evo npr. TV pretplata najviše smeta hotelijerima jer plaćaju TV pretplatu za TV u svakoj sobi. Zašto hotelijeri ne predlože recimo formulu za plaćanje tipa broj soba * postotak popunjenost hotela * 0,5 * TV pretplata i kažu da im je to ok. Onda neka naprave usporedbu sa Grčkom, Turskom, Italijom, Francuskom i Španjolskom i kažu kako je tamo. I neka vrište svaki dan.
Ja ne znam koliki je iznos TV pretplate u drugim zemljama, ali meni se čini previše 1,5% od netto plaće u RH za TV pretplatu. I onda im program rade vanjske firme, a oni sami priznaju da imaju višak zaposlenih.

Evo npr. TV pretplata najviše smeta hotelijerima jer plaćaju TV pretplatu za TV u svakoj sobi. Zašto hotelijeri ne predlože recimo formulu za plaćanje tipa broj soba * postotak popunjenost hotela * 0,5 * TV pretplata i kažu da im je to ok. Onda neka naprave usporedbu sa Grčkom, Turskom, Italijom, Francuskom i Španjolskom i kažu kako je tamo. I neka vrište svaki dan.
Ja ne znam koliki je iznos TV pretplate u drugim zemljama, ali meni se čini previše 1,5% od netto plaće u RH za TV pretplatu. I onda im program rade vanjske firme, a oni sami priznaju da imaju višak zaposlenih.

Ako hotelijeri plaćaju manju pretplatu to znači da će ili: 1) HRT od nekog drugog morat uzet da namiri razliku – vjerojatno povisivanjem pretplate što u biti znači da ćemo svi pretplatnici podnijeti taj teret – efektivno ti i ja ćemo pomagati tim hotelijerima ili b) HRT će zbog manjeg prihoda smanjiti budžet i morati otpustiti dio ljudi.

Ono što želim reći je da ako se već ide nešto predlagati onda treba pogledat sve učinke a ne donositi paušalne zaključke.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ako hotelijeri plaćaju manju pretplatu to znači da će ili: 1) HRT od nekog drugog morat uzet da namiri razliku – vjerojatno povisivanjem pretplate što u biti znači da ćemo svi pretplatnici podnijeti taj teret – efektivno ti i ja ćemo pomagati tim hotelijerima ili b) HRT će zbog manjeg prihoda smanjiti budžet i morati otpustiti dio ljudi.

Ono što želim reći je da ako se već ide nešto predlagati onda treba pogledat sve učinke a ne donositi paušalne zaključke.

[/quote]

Nek im place na HRT-u budu u rangu placa drzavnih sluzbenika i namjestenika pa nece imati gubitke. A i program sto ga rade je steta da ga uopce i rade.

Nije bolest sve što boli

grčka na vratima, voda preko grla

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/radimir-cacic-realni-sektor-pod-pritiskom%2c-grcki-scenarij-moguc,70265.html

New Report

Close