Nek ga dignu na 25% i nek smanje porez ne dohodak (drastično) i parafiskalne namete, to bi imalo n puta veći utjecaj na povećanje izvoza od bilo kakvog diranja u tečaj.
http://www.index.hr/vijesti/clanak/93-posto-islandjana-protiv-sporazuma-o-vracanju-duga-velikoj-britaniji-i-nizozemskoj/479512.aspx
Ovi britanci neće nikad naučit, don’t mess with Iceland! [cool]
http://en.wikipedia.org/wiki/Cod_Wars
Ovi se igraju Grčke:
http://danas.net.hr/novac/page/2010/03/07/0201006.html?pos=n0
Tako nećemo brzo iz krize…
http://www.tportal.hr/autozona/automobili/58283/Hrvatski-elektricni-automobil-odusevio-u-zenevi.html
malo mokrih snova za našu industriju.
Kakav narod, takva vlast!Država je ogledalo naroda, ja ove talibane birao nisam jer to se lagano s marsa može vidjeti da nisu u stanju ni dvije nacrtane ovce sačuvat. Sve to vodi jednoj lijepoj Argentini !! Ruka im na srcu kad himna svira i to je sve, svak gleda svoj interes!
Da, jedna ruka im je na srcu, a druga im je u našim džepovima! [angry]
Holding u Sopnici smanjuje cijenu kvadrata za 200 eura!?
Riječ je o ideji koju je pokrenuo Dušan Viro, glasnogovornik Holdinga, koji se dosjetio tog svojevrsnog marketinškog trika.
———
Bravo za novinara! [shocked] [undecid]
Tu će isto biti prihoda za Tehniku, a Dalekovod tu nije niti struju spajao [lol]
Nećemo mi iz krize izaći dok kriza ne izađe iz nas.
A zašto bi se mi izvukli iz krize ????
Gradnjom šoping centara ???? A ko će kupovati u njima ???? Jel ovi seljaci koji su OPET IZMUZLI pare ????
Treba uvesti JAVNE RADOVE…..nema dok ne bude….MI GRADIMO PRUGU…PRUGA GRADI NAS.
PDV realno biti 32%. Sam sam izračunao.
Nećemo mi iz krize izaći dok kriza ne izađe iz nas.
A zašto bi se mi izvukli iz krize ????
Gradnjom šoping centara ???? A ko će kupovati u njima ???? Jel ovi seljaci koji su OPET IZMUZLI pare ????
Treba uvesti JAVNE RADOVE…..nema dok ne bude….MI GRADIMO PRUGU…PRUGA GRADI NAS.
PDV realno biti 32%. Sam sam izračunao.
Slažem se kolega gricko.
Dobra je kriza ko je ima.
I ja sam u krizi i šta mi fali ?
Ja još uvijek ne vidim nikakve konkretne mjere koje. Hrpa floskula koja dolazi i od vlade i od HUP-a i od sindikata. Sve je na nekoj načelnoj razini, ništa još nije razrađeno, a nisam siguran niti da se radi.
Evo samo jednog primjera, parafiskalni nameti. O potrebi njihovog smanjenja se priča godinama, a rezultat je njihov rast. Ali ja očekujem od HUP-a da predloži koje gospodarske grane najviše pate od kojeg nameta i na koju veličinu ga smanjiti ili ga ukinuti.
Evo npr. TV pretplata najviše smeta hotelijerima jer plaćaju TV pretplatu za TV u svakoj sobi. Zašto hotelijeri ne predlože recimo formulu za plaćanje tipa broj soba * postotak popunjenost hotela * 0,5 * TV pretplata i kažu da im je to ok. Onda neka naprave usporedbu sa Grčkom, Turskom, Italijom, Francuskom i Španjolskom i kažu kako je tamo. I neka vrište svaki dan.
Ja ne znam koliki je iznos TV pretplate u drugim zemljama, ali meni se čini previše 1,5% od netto plaće u RH za TV pretplatu. I onda im program rade vanjske firme, a oni sami priznaju da imaju višak zaposlenih.
Evo npr. TV pretplata najviše smeta hotelijerima jer plaćaju TV pretplatu za TV u svakoj sobi. Zašto hotelijeri ne predlože recimo formulu za plaćanje tipa broj soba * postotak popunjenost hotela * 0,5 * TV pretplata i kažu da im je to ok. Onda neka naprave usporedbu sa Grčkom, Turskom, Italijom, Francuskom i Španjolskom i kažu kako je tamo. I neka vrište svaki dan.
Ja ne znam koliki je iznos TV pretplate u drugim zemljama, ali meni se čini previše 1,5% od netto plaće u RH za TV pretplatu. I onda im program rade vanjske firme, a oni sami priznaju da imaju višak zaposlenih.
Ako hotelijeri plaćaju manju pretplatu to znači da će ili: 1) HRT od nekog drugog morat uzet da namiri razliku – vjerojatno povisivanjem pretplate što u biti znači da ćemo svi pretplatnici podnijeti taj teret – efektivno ti i ja ćemo pomagati tim hotelijerima ili b) HRT će zbog manjeg prihoda smanjiti budžet i morati otpustiti dio ljudi.
Ono što želim reći je da ako se već ide nešto predlagati onda treba pogledat sve učinke a ne donositi paušalne zaključke.
Ako hotelijeri plaćaju manju pretplatu to znači da će ili: 1) HRT od nekog drugog morat uzet da namiri razliku – vjerojatno povisivanjem pretplate što u biti znači da ćemo svi pretplatnici podnijeti taj teret – efektivno ti i ja ćemo pomagati tim hotelijerima ili b) HRT će zbog manjeg prihoda smanjiti budžet i morati otpustiti dio ljudi.
Ono što želim reći je da ako se već ide nešto predlagati onda treba pogledat sve učinke a ne donositi paušalne zaključke.
[/quote]
Nek im place na HRT-u budu u rangu placa drzavnih sluzbenika i namjestenika pa nece imati gubitke. A i program sto ga rade je steta da ga uopce i rade.
grčka na vratima, voda preko grla