rupa je poprilična
Ivan Šuker: Prva dva mjeseca rashodi proračuna veći od prihoda za 3,6 milijardi kuna
rupa je poprilična
Ivan Šuker: Prva dva mjeseca rashodi proračuna veći od prihoda za 3,6 milijardi kuna
nećemo valjda i mi prodavati otoke [lol]
rupa je poprilična
[/quote]
Nebi bilo loše nekome Vir uvalit
Pola slovencima pola Mađarima….a onda im možemo i struju dati… [lol]
rupa je poprilična
[/quote]
[/quote]
khm, pa ima smisla… ali pitanje da li bi se našla neka budala koja bi to htjela platiti (onoliko koliko bi mi htjeli…). Slovence teško da bismo preveslali (pametni i škrti), a kao što vidimo čak i "tihi" Mađari zapravo su skloni mudrovanju i nije možda baš tako da se njih može zmuljati kao što bi neki mislili, možda prije obratno.
Moramo naći malo naivinije kupce. Osim ako ne dođemo u situaciju da nismo u jakoj pregovaračkoj poziciji (stisnu nas dugovi) pa će oni diktirati cijene… i tada (jer svaka roba pri ODREĐENOJ cijeni ima kupca) možda i mogu biti među kupcima čak i spomenuti, mada nisu ni oni trenutno financijski baš naročito jaki.
Pola slovencima pola Mađarima….a onda im možemo i struju dati… [lol]
[/quote]
Možemo prodati Ivani7 pošto ona u svoj balasni fond uključuje i nekretnine. Za nju tu nije veliki izdatak a nama bi pomoglo.
EU Šukerovim stopama: Osnujmo vlastitu rejting agenciju zbog Grčke
Smanjenje kreditnog rejtinga Grčkoj potaklo je ministre financija Europske unije, gotovo po uzoru na hrvatskog ministra Ivana Šukera, da pokrenu osnivanje vlastite rejting agencije, saznaje Handelsblatt.
Ha,ha,ha zato se netko našao uvrijeđen pa hoće dati ostavku. [lol] [lol]
http://www.index.hr/vijesti/clanak/njemacki-bild-pise-grcima-za-izlazak-iz-krize-treba-ustajati-ranije-i-raditi-marljivije/479339.aspx
a ovi njemci nikad neće naučit živit, dođe mi ih žao.
VL: Analitičar HZZ-a optužio središnje banke da su izazvale krizu
Analitičar HZZ-a kaže da je ECB izazvao krizu u eurozoni tako što je drastično smanjio rast novčane mase. Nezaposlenost je vezana uz monetarnu politiku kao kruh uz brašno…………..
Poljski poučak
– Teško je sad reći bi li Hrvatska izbjegla krizu ili umanjila pad da je vodila drukčiju monetarnu politiku, a ionako je kasno za to – kazao je Oračić.
Dodao je kako nije slučajno što je Poljska jedina imala pozitivne stope rasta jer je njezina politika fleksibilnog tečaja pridonijela tome da se država manje zadužuje.
Tko je upalio svijetlo ? Sad će i ovome zabraniti pričati. [lol] [lol] [lol]
Analitičar HZZa. [lol]
http://www.businessinsider.com/how-paul-krugman-failed-to-learn-the-lessons-of-japan-2010-3
krugmanu i stiglitzu ne bi dao po dvije ovce čuvat, dakle na njih dvojicu maksimalno tri ovce.
p.s. US consumer credit rastao u siječnju, nakon 888 mjeseci pada. [thumbsup]
VL: Analitičar HZZ-a optužio središnje banke da su izazvale krizu
Analitičar HZZ-a kaže da je ECB izazvao krizu u eurozoni tako što je drastično smanjio rast novčane mase. Nezaposlenost je vezana uz monetarnu politiku kao kruh uz brašno…………..
Poljski poučak
– Teško je sad reći bi li Hrvatska izbjegla krizu ili umanjila pad da je vodila drukčiju monetarnu politiku, a ionako je kasno za to – kazao je Oračić.
Dodao je kako nije slučajno što je Poljska jedina imala pozitivne stope rasta jer je njezina politika fleksibilnog tečaja pridonijela tome da se država manje zadužuje.
Tko je upalio svijetlo ? Sad će i ovome zabraniti pričati. [lol] [lol] [lol]
Da je HNB olabavio politiku u 3-4 mjesecu prošle godine mi bi prošli s minimalnim padom, ali za to je potrebno hrabrosti i mudrosti koje nije bilo. Čak bi se usudio reći da je određena grupa gospodarstvenika, nezavisnih ekonomista i neoliberalnih političara pokušala produbiti krizu da bi preuzaela sve poluge vlasti u HR. Sjetite se samo situacije kada se vidjelo da BRIC je nezahvaćen krizom osim Russie, USA i EU lagano izlazi iz krize, a kod nas Vidošević prijeti s dvostrukim dnom, W recesijom i sličnim glupostima. I ne samo on – velika većina je svojim prognozama imobilizirala HNB, ustrašila građane i produbila krizu.
Danas su isti najglasniji u kritiziranju Vlade i Vladinih mjera za oporavak iako je se u ključnim trenutcima monetarna politika vodila po njihovim projekcijama.
Da je HNB olabavio politiku u 3-4 mjesecu prošle godine mi bi prošli s minimalnim padom, ali za to je potrebno hrabrosti i mudrosti koje nije bilo. Čak bi se usudio reći da je određena grupa gospodarstvenika, nezavisnih ekonomista i neoliberalnih političara pokušala produbiti krizu da bi preuzaela sve poluge vlasti u HR. Sjetite se samo situacije kada se vidjelo da BRIC je nezahvaćen krizom osim Russie, USA i EU lagano izlazi iz krize, a kod nas Vidošević prijeti s dvostrukim dnom, W recesijom i sličnim glupostima. I ne samo on – velika većina je svojim prognozama imobilizirala HNB, ustrašila građane i produbila krizu.
Danas su isti najglasniji u kritiziranju Vlade i Vladinih mjera za oporavak iako je se u ključnim trenutcima monetarna politika vodila po njihovim projekcijama.
[/quote]
jes vidio što ti je "unutrašnji neprijetelj". A tek kad im dodaš i "vanjske neprijatelje"! Ma, rekoh li ti ja "neprijatelj nikad ne spava"!