Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Zanimljivo koliko je malo +komentara vezano za IZNENAĐUJUĆE visok rast industrijske proizvodnje u siječnju 2010.
Hoće li Babić znati izračunati koliki će biti pad BDP-a u 2010. uz OVAKO SNAŽAN rast ind proizvodnje.

Ja bi se kladio da je Šutalo tu nešto zabrlj’o… [lol]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Zanimljivo koliko je malo +komentara vezano za IZNENAĐUJUĆE visok rast industrijske proizvodnje u siječnju 2010.
Hoće li Babić znati izračunati koliki će biti pad BDP-a u 2010. uz OVAKO SNAŽAN rast ind proizvodnje.

Ja bi se kladio da je Šutalo tu nešto zabrlj’o… [lol]
[/quote]

Nema šansi….Taj je matematičar par excellence! [cool]

Nema šansi….Taj je matematičar par excellence! [cool]

Ma je…samo je smotan… [wink] i nikako da doktorira. [lol]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Kakav je to šok- maca popapala jezik. Teško se pogledati u ogledalo i reći….hm [lol]

izgleda da oni koji su prešli u nezaposlene baš i nisu bili od neke koristi za ekonomiju a da strah od gubitka posla dobro djeluje na produktivnost kod onih koji posao još imaju.

Kakav je to šok- maca popapala jezik. Teško se pogledati u ogledalo i reći….hm [lol]

izgleda da oni koji su prešli u nezaposlene baš i nisu bili od neke koristi za ekonomiju a da strah od gubitka posla dobro djeluje na produktivnost kod onih koji posao još imaju.
[/quote]

Nikako da dobijemo friške prognoze od npr Babića o BDP-u u 2010. s obzirom da se industrija naglo oporavlja. Budući da ja više volim meteorologe evo jedne poruke: Što se više bližimo ravnodnevnici dan će biti duži i ljepši a rast gospodarstva će biti jači.

[/quote]

Nikako da dobijemo friške prognoze od npr Babića o BDP-u u 2010. s obzirom da se industrija naglo oporavlja. Budući da ja više volim meteorologe evo jedne poruke: Što se više bližimo ravnodnevnici dan će biti duži i ljepši a rast gospodarstva će biti jači.
[/quote]

Problem je samo što onima koji su bez posla neće svanuti pa u njihovom slučaju duljina dana nije od osobitog značaja.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Jadranka Kosor: Vlada nije mogla napraviti više za Konstruktor i IGH
Autor/izvor: SEEbiz / tportal
Nakon sastanka s HSS-ovim vodstvom, premijerka Jadranka Kosor s novinarima je podijelila i svoja razmišljanja o ‘poslu stoljeća’, no temu HDZ-ovog šefa saborskog Odbora za financije Gorana Marića vješto je izbjegla. Novinare je zanimalo je li Vlada mogla napraviti više da se IGH-u i Konstruktoru osigura posao u Crnoj Gori.

Možda su kumice sa placa trebale izvršiti pritisak na banke. Možda bi Goran Marić nešto napravio da ga se pusti pričati. [lol]

SEEBIZ: "Kina nije nova lokomotiva razvoja! To apsolutno nije istina! Po definiciji, biti lokomotiva globalnog razvoja nema ništa s veličinom gospodarstva. Tek kad neko gospodarstvo počinje uvoziti iz svijeta može ga se početi tako nazivati. Kina ima trgovinski suficit koji se mjeri u trilijunima dolara, a da bi bila lokomotiva trebala bi imati deficit!" kaže Pfister, napominjući da će prema svim najavama vlada u Pekingu nastaviti s politikom potcijenjene valute.

Neki će imati stvarno jako nezgodan mamurluk kad se otrijezne od umišljenosti. Mislio sam da Nijemci kuže neke stvari. [lol]

SEEBIZ: "Kina nije nova lokomotiva razvoja! To apsolutno nije istina! Po definiciji, biti lokomotiva globalnog razvoja nema ništa s veličinom gospodarstva. Tek kad neko gospodarstvo počinje uvoziti iz svijeta može ga se početi tako nazivati. Kina ima trgovinski suficit koji se mjeri u trilijunima dolara, a da bi bila lokomotiva trebala bi imati deficit!" kaže Pfister, napominjući da će prema svim najavama vlada u Pekingu nastaviti s politikom potcijenjene valute.

Neki će imati stvarno jako nezgodan mamurluk kad se otrijezne od umišljenosti. Mislio sam da Nijemci kuže neke stvari. [lol]

Šta bi tek Nijemci pomislili kad bi pročitali tvoje postove. [undecid]

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Oni su skromni ljudi, pa sebe i sebi slične (suficitaše) drže ne-vrijednima spomena, niti onom igračkom vlakićem a kamo li pravom lokomotivom.

P.S. Kada smo kod vlakića na baterije. Jedna anegdota: Pitali su Buffett-a što ga je nagnalo da iskešira 34 mlrd USD na kupnju željeznice (Burlington Northern Santa Fe ), njegov odgovor: "tata mi nije htio kupiti vlakić na baterije kada sam bio dijete!" [lol]

Skromni ljudi imaju (trajan pozitivan neto novčani tok), skromne države imaju (trajan suficit), lokomotivama se nazivaju eventualno u šali kao mr. Buffett sa svojim željeznicama, inače se ne kite sa takvim atributima. Na drugima je da sude tko je prava lokomitiva a tko ne…

Htio sam samo reći da su neki njihovi malo previše pali pod utjecaj prekobarskih priča.

[bye] [bye]

FitzPatrik, 03.03.2010. u 22:46
Skromni ljudi imaju (trajan pozitivan neto novčani tok), skromne države imaju (trajan suficit), lokomotivama se nazivaju eventualno u šali kao mr. Buffett sa svojim željeznicama, inače se ne kite sa takvim atributima. Na drugima je da sude tko je prava lokomitiva a tko ne…

Tako je..Živjela nam naša NARODNA Republika Lokomotiva! [thumbsup]

I like the smell of napalm in the morning.(Swinger/Trader-Trading my way to freedom!)

New Report

Close