Znam da će mi neki zamjeriti za kritički osvrt na rad najodgovornijih za stvaranje makroekonomskih uvjeta na našem tržištu, ali mislim da smo do sljedećih izbora eutanazirani.
Zašto?
Evo da ne bi izgledalo seksistički, prvo je premijer vozio u petoj, a sada premijerka vozi sa lispstick-om u ruci. Izmjena u sastavu suradnika, ali nitko se ne usudi reformirati očiglednu katastrofalnu ekonomsku politiku. Menadžeri u zatvoru (rezultat 0 bodova), povećani porezi (rezultat 0 bodova), pregovori sa susjedima, EU, Rusima obavijeno tajnama (rezultat 0 bodova) i da ne nabrajam "uspjehe" koji su isplivali u prvi plan, ništa ne može pomoći sve većoj nelikvidnosti, porastu nezaposlenih, nezadovoljnim seljacima i ribarima, a perspektive i dalje NEMA.
Što reći?
"Dosta sra…!"
ili
"Živjela kozmetička RH industija"
Ne morate birati, jer tko Vas uopće pita ili sluša!
Savo, ne znam jel ti ko javio… Imaš novi zadatak:
ZAGREB – Industrijska je proizvodnja u Hrvatskoj u siječnju porasla za 1,5 posto u odnosu na isti lanjski mjesec, što je prvi rast proizvodnje nakon 15 mjeseci pada i bolji rezultat nego što se očekivalo.
Malo za one koji se bave racionalnim korištenjem energije, ekološkim projektima….
HBOR Loan for SMEs and MID-CAP II
Date of entry
03/03/2010
Proposed EIB finance
Up to EUR 250 million including a Mid-Cap tranche up to EUR 50 million.
Ma nisam ja kriv što će nam kreditirati projekte s 250 milijuna eura, majke mi! [cool]
Analitičari Moody’sa pohvalili hrvatsku fiskalnu politiku
jesu to isti oni koji su prije dvije godine stavljali AAA rating na sve MBS?
http://www.business.hr/hr/Naslovnica/Ekonomija/Analiticari-Moody-sa-pohvalili-hrvatsku-fiskalnu-politiku?homesrclink=carousel
AAAIG. [thumbsup]
LehmAAAn Blues Brothers. [lol]
BeAAAr SteAAArns
da se zvao Bull Stearns možda bi se i izvukli
Isti taj Moodys jedini od rejting kuća drži rejting Grčkim obveznicama, da ih ECB može još primati u zalog za kredite grčkim bankama. Zanimljivo je i to da je Buffett jedan od većih dioničara.