Kolo sreće se okreće… Savo [bye]
Izvorno hrvatsko ni mi sami ne sljivimo, pa sumnjam da bi ikog drugog zanimalo. Bolje da brendiramo nase ekonomiste pa ih prodamo recimo CIA-i koja bi ih slala u zemlje cije ekonomije zele nabrzaka destabilizirati i urusiti. Mislim da bi to bio odlican izvozni proizvod. Doduse, ne jeftin, ali ucinkovit. [tongue]
Vidim da su se ovdje iskristalizirale dvije struje.
Jedna koja zna o čemu piše i druga koja ne zna. [tongue]
[/quote]
Koliko ja vidim ovdje je podjela na one koji su ekonomiju učili samo od raznih Babića
i na druge koji uče u teoriji ali i praksi iz raznih izvora i u svakodnevnom životu i poslovanju.
Ovi prvi ne da ne znaju o čemu pišu nego iznose socijalno konvencionalna tuđa mišljenja i ne vide dalje od svog nosa. [tongue]
PD: Američki mediji o rusko-hrvatskom sporazumu o plinovodu Južni tok
Plinovod Nabucco osigurava bolju energetsku sigurnost nego ruski projekt Južni tok, rekao je prošloga tjedna direktor Međunarodne agencije za energiju (IEA). "Ako se izvori opskrbe prošire a broj ruta isporuke naraste, poboljšava se sigurnost. Zato Nabucco izgleda kao najbolje rješenje", izjavio je direktor IEA Nobuo Tanaka tijekom posjeta Mađarskoj, prenosi agencija UPI.
O ovome su Ameri trebali razmišljati kad su HR tvrtke žicale garancije za građevinare. [bye]
Izvorno hrvatsko ni mi sami ne sljivimo, pa sumnjam da bi ikog drugog zanimalo. Bolje da brendiramo nase ekonomiste pa ih prodamo recimo CIA-i koja bi ih slala u zemlje cije ekonomije zele nabrzaka destabilizirati i urusiti. Mislim da bi to bio odlican izvozni proizvod. Doduse, ne jeftin, ali ucinkovit. [tongue]
Vidim da su se ovdje iskristalizirale dvije struje.
Jedna koja zna o čemu piše i druga koja ne zna. [tongue]
[/quote]
Koliko ja vidim ovdje je podjela na one koji su ekonomiju učili samo od raznih Babića
i na druge koji uče u teoriji ali i praksi iz raznih izvora i u svakodnevnom životu i poslovanju.
Ovi prvi ne da ne znaju o čemu pišu nego iznose socijalno konvencionalna tuđa mišljenja i ne vide dalje od svog nosa. [tongue]
[/quote]
Istina, ovih dana na forumu dominiraju oni koji nam sole pamet sa knjiškim definicijama a da nikada ništa konkretno u ekonomiji radili nisu. Zato nam i je u državi tako kako je, sami samoproglašeni pametnjakovići, a rugaju se Cukyiju koji je barem konkretno rekao što nudi kao izlaz.Pa taman i da je to sadnja salate.
A pametnjakovići nude makroekonomske floskule koje su nas i uvele u ovu depresiju.
Pitam se jesu ti ljudi ikad zaprljali ruke nekim poštenim poslom. Vjerovatno nisu i zato toliko pametovanja s visine s njihove strane, a vjerovatno su neki knjiški moljci bez dana iskustva u poduzetništvu ili rada u realnom sektoru. Osim ako ovo kemijanje na burzi ne smatraju poduzetništvom?
Kolo sreće se okreće… Savo [bye]
[thumbsup]
Koji preokret Medveščaka!
0-3, 3-3, 4-3!
Cana-who?! [cool]
kad bi uspjeli organizirat Maksimir za četvrtak, srušio bi se od navale ljudi.
Koji preokret Medveščaka!
0-3, 3-3, 4-3!
Cana-who?! [cool]
kad bi uspjeli organizirat Maksimir za četvrtak, srušio bi se od navale ljudi.
Bio sam u nedjelju prvi put na hokeju u živo (cura nabavila karte) i doživljaj je odličan, puna dvorana (BTW istovremeno se igrao rukomet u punoj Areni – ZG je očito gladan sporta), vidi se puno bolje nego na TV, uzeo XXL majicu za uspomenu, potrošio nešto na cugu i kokice.. A kod Medvjeda su preokreti normala – uđu kao osmi u playoff, preokrenu 0-2 u pobjedama na 3-2, preokrenu 0-3 u golovima na 4-3…. tučemo austrijance i u skijanju i u hokeju… jel im ostalo još nešto? [thumbsup]
Ja sam bio na početku sezone, dobili par zaredom i reko idem vidit.
Izgube prvu, izgube drugu…više im nisam htio smetat.
I meni je moja nabavila karte, ovo je sad definitivno sumnjivo!
http://www.youtube.com/watch?v=kSnduRYs3vA [lol]
Malo za one koji se bave racionalnim korištenjem energije, ekološkim projektima….
HBOR Loan for SMEs and MID-CAP II
Date of entry
03/03/2010
Proposed EIB finance
Up to EUR 250 million including a Mid-Cap tranche up to EUR 50 million.
Industrijska proizvodnja raste!!!
INDEKS OBUJMA INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE
UKUPNO I PREMA AGREGATIMA GIG-a 2009. U SIJEČNJU 2010., PRVI REZULTATI
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja1) u Republici Hrvatskoj u siječnju 2010., u usporedbi s prosincem 2009., bilježi rast za 5,0%.
U siječnju 2010. u usporedbi sa siječnjem 2009. industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena2), u Republici Hrvatskoj bilježi rast za 1,5%.
Industrijska proizvodnja raste!!!
INDEKS OBUJMA INDUSTRIJSKE PROIZVODNJE
UKUPNO I PREMA AGREGATIMA GIG-a 2009. U SIJEČNJU 2010., PRVI REZULTATI
Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja1) u Republici Hrvatskoj u siječnju 2010., u usporedbi s prosincem 2009., bilježi rast za 5,0%.
U siječnju 2010. u usporedbi sa siječnjem 2009. industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena2), u Republici Hrvatskoj bilježi rast za 1,5%.
Pa nisam ja kriv što industrijska proizvodnja u RH raste u 1. 2010.