Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Kojem autoshowu? Pa nema ga ove godine niti ce ga biti. Jedino ako ne mislite na Hrelich auto show

[lol]

AZ FONDOM DO BLAGOSTANJA

Ja sam svoje obrazložio, rješenje je proizvodnja i izvoz, a vaši prijedlozi su kako nešto promijeniti na način da sve ostane kao do sada.
Ja eure ne držim, a nemam ni kuna baš previše. Ipak bih pozdravio realniji tečaj nego što je ovaj.
A vama koji ste digli kredite poručujem, sam pao sam se udario, sadašnju ropsku situaciju možete zahvaliti Rohi koji je bankama dozvolio uvođenje eura kao paralelne valute, što je u direktnoj suportnosti s Ustavom!
To je kao da mi poljoprivrednici uvedemo jednu pšeničnu marku u opticaj i boli nas klinac kolika je cijena pšenice, uvijek ste nam dužni 5 kila pšenice za kilu salate.a ako nemate krepajte od gladi. eto to je Roha dozvolio, pa mu se slobodno klanjajte

Kolega cuko treba napraviti upravo suprotno: izjednaciti kunu s eurom i onda pokupovati po EU ono sto vrijedi.

Ti šumom , mi drumom.
Koliko god ti spustio kunu nominalno, salata će ti uvijek realno isto vrijediti.
Kad to shvatiš, možemo dalje.
A da bi tvoja salata bila jeftinija i isplativija, povećaj proizvodnju ili smanji troškove.
To ti je buraz jedini put ma što ti mislio o tome.
Nema s tobom Roha ama baš ništa. Prilika za programiranu devalvaciju kune je propuštena prije 15 godina (onda kada su to zlovenci radili 10% godišnje sa tolarom, a mogli su jer tolar nije bio novac CB već tender ministarstva financija).
Sada bi od devalvacije imali 0 koristi a ostale bi sve štete.
Možda usput da pročitaš koja je uloga CB kod nas, da ne kriviš ljude bez veze.

Ama čovječe božji ja te krstim a ti prdiš. Moja salata vrijedi uvijek jednako ma je ne mogu prodati kraj subvencioniranog prejeftinog uvoza. jel ti razumiješ rvatski, ili da ti prevedem na rimski?
Ti bi mene najradije natjero da ja tebi prodajem robu s gubitkom, je li mileni? Ma da mi je znati čime se ti baviš pa da ja dođem k tebi po robu ispod cijene, tako da mi je prodaš s gubitkom, đe bi mi bio kraj!!!!!!

Evo napokon jedna dobra vijest za domaće gospodarstvo

CRNE PROGNOZE
Hrvoje Stojić: BDP ove godine pada 2,4 posto

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/hrvoje-stojic-bdp-ove-godine-pada-2%2c4-posto,69622.html

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ti šumom , mi drumom.
Koliko god ti spustio kunu nominalno, salata će ti uvijek realno isto vrijediti.
A da bi tvoja salata bila jeftinija i isplativija, povećaj proizvodnju ili smanji troškove.
Nema s tobom Roha ama baš ništa. Prilika za programiranu devalvaciju kune je propuštena prije 15 godina (onda kada su to zlovenci radili 10% godišnje sa tolarom, a mogli su jer tolar nije bio novac CB već tender ministarstva financija).

Salata ce mozda vrijediti isto, ali ce negova zarada na salati biti veca. Onda ce vremenom poceti saditi vise salate jer mu se to isplati i zaposliti ljude.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

Dobra vijest je da je to reko Stojić.

CRNE PROGNOZE

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/hrvoje-stojic-bdp-ove-godine-pada-2%2c4-posto,69622.html

Stojić je do sada bio pouzdan indikator. Što god je rekao desilo se suprotno. Stvarno dobra vijest.

The nine most terrifying words in the English language are: "I'm from the government and I'm here to help" - Ronald Reagan

CRNE PROGNOZE

Pozlatile mu se rijeci. Obicno bude upravo suprotno od onoga sto on kaze

Ti šumom , mi drumom.

Salata ce mozda vrijediti isto, ali ce negova zarada na salati biti veca. Onda ce vremenom poceti saditi vise salate jer mu se to isplati i zaposliti ljude.
[/quote]
Naravno. Samo još moraš njemu objasniti.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

CRNE PROGNOZE

Ako Stojić kaže da će pati 2,4% onda je vjerojatniji rast od 4,2%!
Nezaposlenost zbog sezonskog karaktera građevine, turizma, poljoprivrede bi mogla stagnirati a što više idemo u ravnodnevnicu čak bi mogla početi i padati.

Ti šumom , mi drumom.

Ama čovječe božji ja te krstim a ti prdiš. Moja salata vrijedi uvijek jednako ma je ne mogu prodati kraj subvencioniranog prejeftinog uvoza. jel ti razumiješ rvatski, ili da ti prevedem na rimski?
Ti bi mene najradije natjero da ja tebi prodajem robu s gubitkom, je li mileni? Ma da mi je znati čime se ti baviš pa da ja dođem k tebi po robu ispod cijene, tako da mi je prodaš s gubitkom, đe bi mi bio kraj!!!!!!
[/quote]

Cuko nemoj se truditi prejak je to lobi i ne uvažava nikakve argumente. Jedva čekam da pođu na vidjelo izlaziti informacije od CSI Hypo pa da vidiš što su bankari radili po Hrvtaskoj.[bye]

Ti šumom , mi drumom.

[/quote]
Naravno. Samo još moraš njemu objasniti.
[/quote]

Izgleda da ja vama dvojici moram crtati. E pa nema problema. Evo crtam;
moja salata je 9 kuna/kg
kinesko-uvozna košta jedan euro ( to mu ga dođe 7,3 kn )
znači trgovac radije kupi uvoznu jel na njoj ima tri kune zarade i to znači uvoz i povećanje platnog deficita.

e sad, kad bi euro bio 10 kuna onda imamo slijedeću situaciju;
moja salata košta i dalje devet kuna
kinesko-uvozna košta i dalje jedan euro=10,00 kn i time su skuplji nego ja
sad trgovac radije kupi salatu od mene jer sam mu povoljniji

Eto, koji dio niste razumjeli

Uostalom podsjećate me je jednog mog suseljana koji se pokondirio kao i vi. Taj je cijelo vrijeme kupovao robu u Sloveniji, Mađarskoj, Italiji, Austriji,svugdje mu bilo "povoljnije" a ja ga uvijek upozoravao da to na dugi rok nije dobro, jer njegovu uslugu neće kupovati niti slovenci niti austrijanci, niti mađari.
Sad mu posao rikava i žali se meni. Ja mu kažem (mrtav-ladan) da pokuša prodati svoje usluge u slovencima, mađarima ili austrijancima, a on plače i kaže – ne mogu.
Eto tako ćete i vas dvojica isto plakati kad vam posao crkne, kao što je crko i njemu.
Ok nećete moju salatu – nema problema, ne morate, samo mi se poslije nemojte žaliti kako nemate kupaca vaših usluga/proizvoda od čijeg plasmana živite. boli me uvo za vas i vaše usluge
ajd zdravo

New Report

Close