Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Ne trebate vi brinuti za mene, samo devalvirajte kunu 30% koliko je precjenjena pa neka svatko radi što mu je naaiplativije. Ja se za sebe ne brinem, jer radim dva posla po 8 sati dnevno, dok recimo administracija ne radi niti dva sata dnevno pa rimaju punu plaću koju im ja i ostali iz produktivnog sektora moramo namaći.
Jer kad kuna opiči 30%, moja salata će biti isplativija trgovcu od uvozne kineske. Time ćemo popraviti deficit platne bilance a i meni će biti bolje, a samim time i vama. Dok od kineskog radnika nemate nikakve koristi [tongue]

kristalka ili puterica?

Sve uvijek zavšri na osobnom interesu. Nije to neobično, ali se često kosi sa javnim interesom.
Ta deprecijacija je toliko zeznuta stvar da se za nju može komotno raspisati referendum.

No respect

kristalka ili puterica?

endivija, gorkog okusa po detergentu protiv puževa. originalni hrvatski preparat.

No respect

Ta deprecijacija je toliko zeznuta stvar da se za nju može komotno raspisati referendum.

O da, pustimo kvalificiranu većinu da odluči. [lol]

O da, pustimo kvalificiranu većinu da odluči. [lol]
[/quote]
[thumbsup]

No respect

Bojim se da je ovdje došlo do nesporazuma u komunikaciji? Nitko od vas ništa ne očekuje i ništa ne traži. Niti od vas niti od države.
Ovdje govorimo o tome da je tečaj nerealan, i kao takav štetan za nas proizvođače. To što vi možda možete živjeti od uvoza, preprodaje, onaniranja,eskorta, to je vaša stvar. Mene se to ne tiče. Kaj me briga, hoću ravnopravne uvjete, a ne da mi Rohatinski svojim umjetnim tečajem pomaže uvoz visoko subvenicionirane hrane i mene tjera na prosjački štap. Jer i njega ja plaćam iz svog džepa jer ni on ništa ne proizvodi osim mojih gubitaka dok pomaže eurospkim proizvođačima da lijepo na meni zarađuju i nose jeftino kupljene eure ( i mukotrpno stečene ) sebi doma u Njemačku Italiju Mađarsku Sloveniju itd.
Prosim fino dajte malo ozbiljnosti a manje laprdanja o sebičnim interesima.
Izlaz je u delanju i proizvodnji a ne kemijanju……..
Idem sad zasaditi ranu ciklu i grašak u plastenike. Pozdrav

http://www.index.hr/vijesti/clanak/seljaci-traktorima-blokirali-ceste-u-slavoniji-mi-nismo-rulja-kako-nas-naziva-ministar/478420.aspx
A traktori ko na autoshowu, sve noviji od novijeg, njih 150, samo miss sela fali na haubi.
Joe Farmer bi od tog raskrižja do Dunava preoro sve s jednim John Deerom.

http://www.index.hr/vijesti/clanak/seljaci-traktorima-blokirali-ceste-u-slavoniji-mi-nismo-rulja-kako-nas-naziva-ministar/478420.aspx
A traktori ko na autoshowu, sve noviji od novijeg, njih 150, samo miss sela fali na haubi.
Joe Farmer bi od tog raskrižja do Dunava preoro sve s jednim John Deerom.

Kojem autoshowu? Pa nema ga ove godine niti ce ga biti. Jedino ako ne mislite na Hrelich auto show

Dakle, kad smo shvatili da od deprecijacije nema ništa… što sad?

Kako povećati konkurentnost proizvoda? Ne samo da više izvozimo, nego kvalitetnijim domaćim proizvodom konkuriramo uvozu i tako ga smanjimo. Izvoziti proizvode a ne sirovinu.
Tako možemo na zdravim temeljima smjanjiti izvozni deficit, podići kvalitetu proizvoda a time i cijenu.

No respect

Dakle, kad smo shvatili da od deprecijacije nema ništa… što sad?

Kako povećati konkurentnost proizvoda? Ne samo da više izvozimo, nego kvalitetnijim domaćim proizvodom konkuriramo uvozu i tako ga smanjimo. Izvoziti proizvode a ne sirovinu.
Tako možemo na zdravim temeljima smjanjiti izvozni deficit, podići kvalitetu proizvoda a time i cijenu.

Jednostavno SLK. Rezanjem troškova proizvodnje i administracije. Ulaganjem u moderne načine proizvodnje a ne u vozne parkove

Kod nas poduzetnik kad dobije poslovnu kredu od banke, prvo kupi BMW-a i ode na Karibe.

A cuki13 ako nevaljaju kune, neka salatu prodaje za eure. Tako i tako će za par godina morati. Tko će onda biti kriv… [wink]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Ja sam svoje obrazložio, rješenje je proizvodnja i izvoz, a vaši prijedlozi su kako nešto promijeniti na način da sve ostane kao do sada.
Ja eure ne držim, a nemam ni kuna baš previše. Ipak bih pozdravio realniji tečaj nego što je ovaj.
A vama koji ste digli kredite poručujem, sam pao sam se udario, sadašnju ropsku situaciju možete zahvaliti Rohi koji je bankama dozvolio uvođenje eura kao paralelne valute, što je u direktnoj suportnosti s Ustavom!
To je kao da mi poljoprivrednici uvedemo jednu pšeničnu marku u opticaj i boli nas klinac kolika je cijena pšenice, uvijek ste nam dužni 5 kila pšenice za kilu salate.a ako nemate krepajte od gladi. eto to je Roha dozvolio, pa mu se slobodno klanjajte

Ti šumom , mi drumom.
Koliko god ti spustio kunu nominalno, salata će ti uvijek realno isto vrijediti.
Kad to shvatiš, možemo dalje.
A da bi tvoja salata bila jeftinija i isplativija, povećaj proizvodnju ili smanji troškove.
To ti je buraz jedini put ma što ti mislio o tome.
Nema s tobom Roha ama baš ništa. Prilika za programiranu devalvaciju kune je propuštena prije 15 godina (onda kada su to zlovenci radili 10% godišnje sa tolarom, a mogli su jer tolar nije bio novac CB već tender ministarstva financija).
Sada bi od devalvacije imali 0 koristi a ostale bi sve štete.
Možda usput da pročitaš koja je uloga CB kod nas, da ne kriviš ljude bez veze.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

New Report

Close