Mislio sam isključivo na ovaj slijedeći detalj….Ukupno primljene nove narudžbe sa stranog tržišta u industriji u prosincu 2009. veće su za 11,5% u usporedbi s prosincem 2008.
Nije li to početak oporavka izvozno orjentiranog gospodarstva?
[/quote]
A narudžbe sa domaćeg tržišta su manje 9,7%
Meni to pokazuje da su druge zemlje puno uspješnije od Hrvatske. Dok se oni uspješno izvlače iz krize mi i dalje tonemo.
Mislio sam isključivo na ovaj slijedeći detalj….Ukupno primljene nove narudžbe sa stranog tržišta u industriji u prosincu 2009. veće su za 11,5% u usporedbi s prosincem 2008.
[/quote]
Meni to pokazuje da su druge zemlje puno uspješnije od Hrvatske. Dok se oni uspješno izvlače iz krize mi i dalje tonemo.
[/quote]
Zar se svi ne zaklinju u izvoz kao izvor oporavka a prekomjernu domaću potrošnju kao uzrok krize?
Preostaje nam čekati da se stabilna i održiva domaća potražnja uspostavi na nekoj novoj, naravno nižoj, razini.
[/quote]
[/quote]
Druge zemlje iz okruženja su npr. prije godinu dana između ostalog devalvirale valute što je trebalo učiniti i kod nas kako bi koliko toliko održali proizvodnju i izvoz, a naš biser od guvernera se danas ponovno javlja i konstatira kako ništa od oporavka i ponovno sve svaljuje na Vladu. [bye]
danas počinje hokej na olimpijadi, ko navija za koga?
ja sam za rusiju (uvijek i samo u hokeju), finale iz mokrih snova:
Rusija – Kanada
Ovechkin – Crosby, dva "the next one-a", kao Jagr – Fedorov ’98.
vjeko, daj da komentiramo tu.
[smiley]
Ja pratim samo 3. norvešku hokejašku ligu.
Za to ti je kriva loša demografska situacija…puno ljudi umire.
Evo zanimljiv dodatak podatku o 300.000 registriranih nezaposlenih osoba:
“Tako visoko rastuća nelikvidnost realnog sektora gospodarstva nije zabilježena unatrag deset
godina što se direktno odražava na smanjenje ukupne gospodarske aktivnosti, a u tom kontekstu
i na tržište rada. U navedenim insolventnim gospodarskim subjektima zaposleno je ukupno
oko 73 tisuće radnika što je za oko 38% više nego godinu dana ranije.”
P.S.: U prosincu su nepodmirene obveze za poreze i doprinose pravnih osoba iznosile 10,9
milijardi kuna pri čemu je zabilježena nešto sporija dinamika rasta na godišnjoj razini (48,9%)
u odnosu na ukupno nepodmirene obveze (52,6%)
Evo zanimljiv dodatak podatku o 300.000 registriranih nezaposlenih osoba:
"Tako visoko rastuća nelikvidnost realnog sektora gospodarstva nije zabilježena unatrag deset
godina što se direktno odražava na smanjenje ukupne gospodarske aktivnosti, a u tom kontekstu
i na tržište rada. U navedenim insolventnim gospodarskim subjektima zaposleno je ukupno
oko 73 tisuće radnika što je za oko 38% više nego godinu dana ranije."
večeras na dnevniku je bila tema o potpunom kolapsu plaćanja -nešto se premalo priča o tome.
ovo bi mogla biti neugodna situacija u skoroj budućnosti- što se tiče platne bilance države, a i jednim dijelom će to biti dodatni uteg i za burzu.
U americi je nezaposlenost najveća u zadnjih 26 godina, naših 10 nije neki šok, dapače.
kad mi prije dade jedinicu papčino.
P.S.: U prosincu su nepodmirene obveze za poreze i doprinose pravnih osoba iznosile 10,9
milijardi kuna pri čemu je zabilježena nešto sporija dinamika rasta na godišnjoj razini (48,9%)
u odnosu na ukupno nepodmirene obveze (52,6%)
A šta je tu čudno – država kreditira gospodarstvo koje inače, zbog totalno promašene politike HNB-a, nebi imalo ni za kruh i vodu. Sada će ga lagano relaksirati ovim poticajnim mjerama tako da će se i razina duga smanjivati. Nadam se da će se to razčistiti do ljeta. Onda bi ove kronične dužnike trebalo poslati u stečaj a Uprave u Remetinec. Slijedeći korak – smjeniti Rohatinskog. Sve u svemu – do konca godine mogu se uspostaviti stabilne osnove za dugoročni rast.
danas počinje hokej na olimpijadi, ko navija za koga?
ja sam za rusiju (uvijek i samo u hokeju), finale iz mokrih snova:
Rusija – Kanada
Ovechkin – Crosby, dva "the next one-a", kao Jagr – Fedorov ’98.
vjeko, daj da komentiramo tu.
[smiley]
Kanada, naravno
Imaju jedan vrlo uigran napad koji igra zajedno(San Jose). Ako dodaju Boylea onda imaju četiri igrača koji igraju čitavu sezonu zajedno na ledu. Drugi napad je igrao zajeno u juniorskim kategorijama. Luongo brani kod kuce na svom ledu u Vancouveru. To bi trebalo biti dovoljno.
Finale: Kanada – Švedska
Prvi put u 30 godina: Obama gradi dva nova nuklearna reaktora
AMERIČKI predsjednik Barack Obama objavio je kako će država dati garancije za kredit veći od 8 milijardi dolara kako bi se nakon 30 godina izgradili prvi nuklearni reaktori u SAD-u.
Evo vijest za sve one koji puše priče o globalnom zagrijavanju, solarnoj i inoj energiji i protivnicima NE u Hrvatskoj. [lol] [lol]