Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

DZS javlja o oporavku industrijske proizvodnje,

INDEKS NOVIH NARUDŽBI I PROMETA INDUSTRIJE U PROSINCU 2009.,
PRVI REZULTATI

Ukupan promet u industriji u prosincu 2009. manji je za 7,6% u usporedbi s prosincem 2008. U usporedbi s prosječnim mjesečnim prometom u 2008., u prosincu 2009. manji je za 6,5%.

Ukupno primljene nove narudžbe u industriji u prosincu 2009. veće su za 0,6% u usporedbi s prosincem 2008. U usporedbi s prosječno primljenim mjesečnim narudžbama u 2008., u prosincu 2009. manje su za 18,8%.

Ukupno primljene nove narudžbe u industriji s domaćeg tržišta u prosincu 2009. manje su za 9,7% u usporedbi s prosincem 2008. U usporedbi s prosječnim mjesečnim primljenim novim narudžbama u 2008., u prosincu 2009. manje su za 29,6%.

Ukupno primljene nove narudžbe sa stranog tržišta u industriji u prosincu 2009. veće su za 11,5% u usporedbi s prosincem 2008. U usporedbi s prosječnim mjesečnim primljenim novim narudžbama u 2008., u prosincu 2009. manje su za 17,5%.

Ivan Šuker: Vladine mjere smanjit će nezaposlenost ispod 300.000

http://seebiz.eu/hr/analize/suker-vladine-mjere-smanjit-ce-nezaposlenost-ispod-300.000,68617.html

Ivan Šuker: Vladine mjere smanjit će nezaposlenost ispod 300.000

http://seebiz.eu/hr/analize/suker-vladine-mjere-smanjit-ce-nezaposlenost-ispod-300.000,68617.html

Jel to onaj Suki koji nam je prognozirao i rast BDP-a? [lol]

Dok god je mentalitet da Šuker smanjuje nezaposlenost teško ćemo naprijed. On samo smeta, a što manje smeta to će nam biti bolje svima i manja nezaposlenost.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Savo, ima novih izvješća na DZS. Molim te analizu iz tvog ugla gledišta. [huh]

No respect

http://www.index.hr/vijesti/clanak/ekstremna-desnica-protiv-tedeschija-barikadama-cemo-zaustaviti-njegov-ulazak-u-podravku/476085.aspx

EKSTREMNA desnica ujedinila se protiv zajedničkog neprijatelja. Hrvatska stranka prava, Autohtona – hrvatska stranka prava i Hrvatska čista stranka prava zaprijetile su da će ulazak Atlanticova vlasnika u Podravku zaustaviti, ako bude potrebno, i barikadama!

"Tedeschi neće moći ući u Koprivnicu čak ni ako bude jedini vlasnik Podravke. Bit će prosvjeda i nereda", zaprijetio je na konferenciji za novinare predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec, a podržali su ga šefovi HSP-a i HČSP-a Danijel Srb i Josip Miljak.

——

ne znam jel bi plakao ili se smijao….

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Ja bi ih priveo na informativni razgovor.

No respect

ukupno primljene nove narudžbe u industriji u prošlogodišnjem prosincu veće za 0,6% u usporedbi s istim mjesecom prethodne godine [thumbsup]

ukupno primljene nove narudžbe u industriji u prošlogodišnjem prosincu veće za 0,6% u usporedbi s istim mjesecom prethodne godine [thumbsup]

[lol] [thumbsup]

No respect

Mislio sam isključivo na ovaj slijedeći detalj….Ukupno primljene nove narudžbe sa stranog tržišta u industriji u prosincu 2009. veće su za 11,5% u usporedbi s prosincem 2008.

Nije li to početak oporavka izvozno orjentiranog gospodarstva?

Mislio sam isključivo na ovaj slijedeći detalj….Ukupno primljene nove narudžbe sa stranog tržišta u industriji u prosincu 2009. veće su za 11,5% u usporedbi s prosincem 2008.

Nije li to početak oporavka izvozno orjentiranog gospodarstva?
[/quote]

Ja bi rado toga na cem si ti da dobijem roza naocale i da mi je gud i najs. Usput, stalno nabacujes nekakve "dobre" statistike od DSZ-a a kad ono situacija iz mjeseca u mjesec sve gora. Pa kak to majku mu?

Ja bi ih priveo na informativni razgovor.
[/quote]
Pravna držva bi ih privela na informativni razgovor. Kod nas pravna država ne funkcionira pa ništa od toga.
Ovo naravno da nije dio slobode govora nego je ovo prijetnja, štoviše čak i "govor mržnje" možda. Ovdje ima dovoljno elemenata za podignuti kaznenu prijavu. Informativni razgovor gdje bi se preciznije izjasnili što su htjeli reći kakvi su im stavovi i namjere bi bio dobar početak. Na temelju toga bi se dalje imalo osnovu za odlučiti o poduzimanju nekih pravnih akcija.

U svakom slučaju potiču na zločin “povrede privatnog vlasništva” što je samo po sebi osnova za kaznenu odgovornost.

New Report

Close