money machine
[/quote]
Zadnji red, ljubavno sjedalo…rezerviro sam nam, maco. [wink]
[/quote]
aaaaaa svrš svrš!
moram do dubrave navratit, imam lika u trnovčici koji nabavi film prije nego u americi u kinu izađe
Po tvom ispada da Mađarska ima 25 miliona, Poljska 80 a Rusija milijardu i pol stanovnika…
zaštekao ti ili zemljopis ili matematika
Dnevni promet na burzi po stanovniku u eurima:
Hrvatska 1,1 (i to na dobar dan [lol] )
Mađarska 8,7
Poljska 9,2
Rusija 10,7
Bit će da sam anticipirao 3010 godinu… [lol]
11. veljače 2010. danas
Predsjednica Vlade: Nizozemska uklonila blokadu poglavlja 23
ZAGREB, 11. veljače 2010. (Hina) – Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u četvrtak navečer kako ima informaciju da je Nizozemska uklonila blokadu poglavlja 23 koje se odnosi na Pravosuđe i temeljna prava u pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom.
"To je svojevrsni vjetar u leđa hrvatskoj vladi", rekla je Kosor novinarima. Premijerka Kosor je istaknula da se radi o posljednjoj stepenici glede zatvaranja tog poglavlja.
Kakva slučajnost. Prije par dana naglašavaju Hrvatsku kao hot tržište, a nako dva dana skidaju najveći teret sa pregovora…
11. veljače 2010. danas
Predsjednica Vlade: Nizozemska uklonila blokadu poglavlja 23
ZAGREB, 11. veljače 2010. (Hina) – Hrvatska premijerka Jadranka Kosor izjavila je u četvrtak navečer kako ima informaciju da je Nizozemska uklonila blokadu poglavlja 23 koje se odnosi na Pravosuđe i temeljna prava u pristupnim pregovorima Hrvatske s Europskom unijom.
"To je svojevrsni vjetar u leđa hrvatskoj vladi", rekla je Kosor novinarima. Premijerka Kosor je istaknula da se radi o posljednjoj stepenici glede zatvaranja tog poglavlja.
To je konkretan potez, a ne obećanja – 2011, 2012 itd.
Super.
Jedino me brine što je Jaca imala informaciju i da su građevinci dobili jamstva u Crnoj Gori.
2. IZVOZ I UVOZ RH u tisućama dolara
I. – XII. 2008. 14 123 675
I. – XII. 2009. 10 473 765
indeksi 74,2
I. – XII. 2008. 30 726 987
I. – XII. 2009. 21 202 637
indeksi 69,0
Deficit manji za 5,8 milijardi dolara u 2009.
2. IZVOZ I UVOZ RH u tisućama dolara
I. – XII. 2008. 14 123 675
I. – XII. 2009. 10 473 765
indeksi 74,2
I. – XII. 2008. 30 726 987
I. – XII. 2009. 21 202 637
indeksi 69,0
Deficit manji za 5,8 milijardi dolara u 2009.
Impresivno.
Prošle godine je 90000 ljudi ostalo bez posla. Ako nastavimo tim ritmom vrlo moguće da za dvije tri godine potpuno eliminiramo uvoz. Sva robna razmjena će ići preko Caritasa.
Pa da…
Osnujemo
Caritas trgovinu
Caritas usluge
Caritas transport
Caritas telekom
…i možemo u bankrot.
Mislim da je vrijeme da ja dam svoj makroekonomski pogled tj. prijedlog, dugo me već nije bilo na ovoj temi.
Po mom osobnom uvjerenju, do ulaska u EU, Šuker bi se trebao dodatno zadužiti i to što je više moguće. Obavezno na stranom tržišu, putem obveznica.
Dobiveni kapital treba iskoristiti za široki aspektar investicija kao i plasiranja novca prema privatnom sektoru.
Onog trena kada bude jasno da je ulazak tog i tog datuma, vlada treba momentalno smanjiti sva porezna davanja, kako bismo postigli dualni efekt u ekonomiji, jer to će prizvati, u kombinaciji sa prvom mjerom, strane investitore.
U trenutku kada uđemo u EU, a tada će biti realna ekonomija osnaženai investicije u tijeku, država bi trebala javiti da imamo problema sa financiranjem i da je država pred bankrotom. Naravno to bi bilo idealno učiniti kada već EUR bude službena valuta u HR, ako se izdržati do tada može.
Tada stupa na scenu shield pod kojim smo, a zove se EU, i pomaže nam da izađemo iz krize, bilo putem bailouta ili nekim drugim putem. Kada nas " spase ", tada je investicijski ciklus već završio i kreće ubiranje novaca od poreza i ostalih davanja, koji se naravno u tom trenutku nešto povećaju, ovisno o situaciji za proračunom. Između ostalog na taj način bismo bili prisiljeni smanjiti rashode u proračunu htjeli mi to ili ne, jer ne zaboravimo, ne propada se zbog pada prihoda, već zbog prevelikih rashoda, a to bi tada bila nužnost.
lp
http://www.tportal.hr/biznis/gospodarstvo/55314/100-dana-najsutljivijeg-covjeka-u-Vladi.html
Papak, odma sam ja znao. [undecid]