Ja u Tode ne kupujem jer je uvjerljivo najveći a i najskuplji od domaćih trgovaca. Koje on rabate ostvaruje u proizvođača u odnosu na druge trgovce to je za past na guzicu, drži preko 25% tržišta a poprilično je skup ja to doživljavam kao peglanje pa ga izbjegavam u širokom luku. Ima tu i Tommy-a ,Plodina, Keruma koji su povoljniji od Konzuma.
P.S kad se već bojiš dijabetesa i karijesa naruči si u končara jedan transformator [lol]
ha ha ha ha….transformator kazes??????
cuj ja sam ti neki dan bil u drustvu i to slucajno jednog nadasve simpaticnog čiče kaj mi je pricao hvalospijeve o todoricima…..slusam ja njega i slusam ja njega i nemrme vjerovat……taman sam presto pusiti i toliko me uzrujo da sam nakon pol sata sto nisam pusio opet propusio
nakon nekog vremena velim ja njemu ukratko ko je todoric ,,,,,,na to ce on….vise nikada ne kupujem kod njega———ja mi velim ,,,,,ne gospodine …..nemojte biti takvi…….ja bez obzira na sve kupujem kod njega jer ipak zelim biti u poslovnom odnosu sa najbogatijim tipom u drzavi makar i kroz deset deka parizera ili posane kaj kupim za svoj tasngeld kad mi starci daju
pofuk
Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje da preuzmemo sudbinu i sreću u svoje ruke. Kupujmo hrvatske proizvode u hrvatskim trgovinama (naravno što se može iznaći). Ovim potezom čuvamo tuđe radno mjesto a samim tim indirektno i svoje. Na ovaj način smanjit će mo uvoz a samim tim više će novca ostajat u našoj zemlji. Što više novca ostane u nas može se povećati investiranje usljed povećanja prihoda (firme). Ministar Šuker slavodobitno može reći da raste BDP. Još jedna bitna stvar za diončare rasti će prihodi ,samim tim i dobit firmi na ZSE, a nakon serije dobrih izvještaja ide crobi up up up.
Vremena su takva da se treba početi busati u prsa ja sam ovi mjesec kupio 20 kraševih čokolada 7 podravkinih konzervi 400 g franck kave… ma da mogu opet bi kupovao croatia cigare hrvatska u srcu-hrvatska u plućima.
Ja to već odavno radim. Ali treba ljudima vratiti krizni porez i budite sigurni da će veći dio tog novca potrošiti na proizvode i usluge domaće proizvodnje i uvjeren sam da će biti veći efekt nego ova zavrzlama sa HBOR i kreditima. Btw jel ima netko podatke koliko će biti kamata na tih 10 mlrd u godini dana i koliko je iznos kriznog poreza u istom vremenskom razdoblju ? [bye]
[/quote]
Ne moj me hvatat za riječ ali vlada je udrila harač na izvoru ( plaćama ) jer je nastao pad novčane mase po tekućim računima a ujedno je uslijedio i pad potošnje očito je novac odlazio u čarape i mirovao. Definitivno su udavili i malog čovjeka i poduzetnika. Pitanje je da li će se oporavit potrošnja ako se ukine krizni porez jer je trend čarape i dalje jak.
P.S kad se već bojiš dijabetesa i karijesa naruči si u končara jedan transformator [lol]
Ako ne transformator, onda barem štednjak, mikrovalnu, hladnjak, perilicu rublja, perilicu posuđa, bojler, grijalicu, električni radijator, klima uređaj, glačalo, usisivač i sl.
Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje da preuzmemo sudbinu i sreću u svoje ruke. Kupujmo hrvatske proizvode u hrvatskim trgovinama (naravno što se može iznaći). Ovim potezom čuvamo tuđe radno mjesto a samim tim indirektno i svoje. Na ovaj način smanjit će mo uvoz a samim tim više će novca ostajat u našoj zemlji. Što više novca ostane u nas može se povećati investiranje usljed povećanja prihoda (firme). Ministar Šuker slavodobitno može reći da raste BDP. Još jedna bitna stvar za diončare rasti će prihodi ,samim tim i dobit firmi na ZSE, a nakon serije dobrih izvještaja ide crobi up up up.
Vremena su takva da se treba početi busati u prsa ja sam ovi mjesec kupio 20 kraševih čokolada 7 podravkinih konzervi 400 g franck kave… ma da mogu opet bi kupovao croatia cigare hrvatska u srcu-hrvatska u plućima.
Ja to već odavno radim. Ali treba ljudima vratiti krizni porez i budite sigurni da će veći dio tog novca potrošiti na proizvode i usluge domaće proizvodnje i uvjeren sam da će biti veći efekt nego ova zavrzlama sa HBOR i kreditima. Btw jel ima netko podatke koliko će biti kamata na tih 10 mlrd u godini dana i koliko je iznos kriznog poreza u istom vremenskom razdoblju ? [bye]
[/quote]
To zaboravite zavrzlama je blaga riječ za te pokušaje. 10 mlrd kuna u manje od godinu dana ne može nitko plasirati. Oni koji će htjeti te kredite neće ih moći dobiti iz raznih razloga, a oni drugi snaći će se na druge načine. Problem je samo što je onih prvih puno, puno više.Poruka onima koji su to zamislili, kad želite nekom pomoći onda to mora biti što jednostavnije. Ukinite krizni porez dok nije kasno.
[/quote]
Ne moj me hvatat za riječ ali vlada je udrila harač na izvoru ( plaćama ) jer je nastao pad novčane mase po tekućim računima a ujedno je uslijedio i pad potošnje očito je novac odlazio u čarape i mirovao. Definitivno su udavili i malog čovjeka i poduzetnika. Pitanje je da li će se oporavit potrošnja ako se ukine krizni porez jer je trend čarape i dalje jak.
[/quote]
Koje crne čarape, odlazi novac u banke za povećane kamate po svim mogućim kreditima i minusima. Pa pogledaj samo kako bjesomučno izjavljuju po medijima da imaju pad dobiti, a zaradili su preko 3 mlrd kuna dok država grca u problemima. I sad se javlja guverner Unicredita i Intese pardon HNB i nakon godinu dana pušta novce na kapaljku gospodarstvu. Gdje je lik bio u trećem i četvrtom mjesecu prošle godine kad su gospodarstvenici vapili za pomoći i propadali jedan po jedan. [bye]
@ pofuk znam sve više manje kako trgovci dave male dobavljače i po tom pitanju isto bi uveo regulativu automatsku naplatu preko neke agencije za platni promet o sjedanju na račun ako firma ne plati dugovanje u roku od 30 dana.
@ pofuk znam sve više manje kako trgovci dave male dobavljače i po tom pitanju isto bi uveo regulativu automatsku naplatu preko neke agencije za platni promet o sjedanju na račun ako firma ne plati dugovanje u roku od 30 dana.
,,,dobro….Vama bi to mozda i upjelo,ali da to netko drugi uvede pa bila to i premijerka isti čas bi dobila nogu od todorica……mislim da to ionako znate
pofuk
@ veki
Možda se ne slažemo oko guvernera ali zar nije otpustio tada oko 3 milijarde kuna snižavanjem neznam više ni ja čega adekvatnosti kapitala ,devizne pričuve , depozitne pričuve. Da su mjere HNB restriktivne jesu ali nije poanta restrikcije bila da bankari zarade nego da se raja suspregne od neracionalne potrošnje usljed visokih kamata i skupih kredita. Baš me interesira kakvo bi stanje bilo u bankarskom sektoru da su mogli plasirati novca koliko su željeli i po niskim kamatama. Banke se i ovako suočavaju sa visokom stopom rizičnih kredita. Misliš li da bi nas kriza zaobišla da su kamete bile niske i da su banke imale niže obavezne pričuve? Što bi se sad moglo otpustiti gospodarstvu? Tako ima tu puno ŠBB KBB ali da se slušalo Rohatinskoga i malo manje ludovalo sa potrošnjom a malo više investiralo ne bi ni bili u ovakvoj pedali. Šta bi sad Rohatinski trebao upalit štamparski stroj i tiskati kuna pa da nas inflacija dotuče?
Mislim da polaziš od krive pretpostavke. Kraš, Podravka i Frank ne samo da neće otvoriti nova radna mjesta nego neće opstati ako budu konkurentni isključivo na hrvatskom tržištu. To je jako malo tržište. Ako hrvatski kupac subvencionira nekonkurentnost hrvatske firme to će joj više odmoći nego pomoći. Firme se ne mogu razvijati bez konkurencije i konkurenciju na hrvatskom tržištu treba jačati.
Paradoksalno, ali znatan dio novaca koji uprihode hrvatske firme koriste za otpuštanje ljudi i plaćanje otpremnina. Prošle godine je posao izgubio svaki deseti zaposlen u industriji. Nažalost to im je jedini način da postanu konkurentniji. Ako država neće da učini poslovanje u Hrvatskoj konkurentnijim i jeftinijim onda preostaje samo rezanje troškova i/ili relociranje proizvodnje negdje drugo. Mi želimo skupu državu i konkurentnu ekonomiju, a to ne ide zajedno.
Ja ne krivim političare zbog toga jer je hrvatska javnost protiv rezanja državne potrošnje i smanjenja "socijalnih" davanja. Ova država svake godine podijeli 250 milijuna kuna kroz "stambenu štednju" uglavnom ljudima sa viškom novca. Tih 250 milijuna se uzme od industrije ili ako baš hoćeš od onih 10% industrijskih radnika koji su završili na cesti. Danas su u Saboru došli do apsolutnog konsenzusa da je to odlična antirecesijska mjera, a neki smatraju da to treba još i povećati.
U Hrvatskoj su opterećenja na plaće ogromne, ali zato recimo nema poreza na dobit ostvarenu ulaganjem u BRIC fondove. Kakvu korist ova zemlja ima od toga što građani Hrvatske investiraju u Rio Vale, Gazprom, China Mobile ili Tata Motors da je to oslobodila plaćanja poreza ? Ja ne mogu dokučiti.
U Hrvatskoj su recimo oslobođeni plaćanja cestarine invalidi cak i kad voze mercedese ili SUV-e. Porezi na nekretnine su simbolicni čak i kada jedna osoba posjeduje pet nekretnina, ali su davanja na plaće ogromna čak i kada je to jedini posao u obitelji od pet članova. Uglavnom malo previse "socijalnih" davanja u kombinaciji sa niskom produktivnošću i znanje-nije-roba-tu-me-cijene-tu-kupujem obrazovnim sustavom je dovelo hrvatsku proizvodnju u vrlo lošu poziciju.
Zbog toga što je vrlo teško dobiti političku podršku za rezanje socijalnih i "socijalnih" davanja svi pokušaji države da pomogne industriju su se svodili na kampanje "kupujmo hrvatsko". Po pravilu, nakon svake takve kampanje deficit robne razmjene je bio veći, a konkurentnost hrvatskih firmi manja. I naravno porezi i nameti su bili veći jer vidimo koliko koštaju usluge PR-a i marketinga u Hrvatskoj.
Sama ideja da pomažemo kupujući Hrvatske proizvode i subvencioniramo njihovu nekonkurentnost je plemenita kao što je plemenito svako žrtvovanje za dobrobit zajednice. Pitanje je koliko je korisna. Međutim jačanje konkurencije strane i domaće je krucijalno (love this word) za razvoj hrvatske ekonomije tako da se to nikako ne bi smjelo pretvoriti u izolacionizam i protekcionizam. Problem hrvatske ekonomije i nije toliko velik uvoz, koliko je to minoran izvoz. Ljudi se neće početi vraćati na poslove koje su izgubili prije nego što hrvatski proizvodi krenu preko gra
@ Twixer uglavnom se slažem sa svim što si naveo da smo nekonkurentni zbog x razloga i zato sam pozvao ljude koji mogu da kupe Hrvatski proizvod jer ako se odseli i ovo malo firmi što nešto uprihode ajme nam nami i našoj djeci imat će mo svoju vrlo privatnu i jako dugoročnu depresiju.
Zbog svih ovih xy razloga kako mi uopće nešto možemo proizvoditi a kamo li izvoziti?
Moj odabir je da subvencioniram Hrvatske "nekonkurentne" proizvode, a ne tamo neke super poduzetne Kineze.
[/quote]
To zaboravite zavrzlama je blaga riječ za te pokušaje. 10 mlrd kuna u manje od godinu dana ne može nitko plasirati. Oni koji će htjeti te kredite neće ih moći dobiti iz raznih razloga, a oni drugi snaći će se na druge načine. Problem je samo što je onih prvih puno, puno više.Poruka onima koji su to zamislili, kad želite nekom pomoći onda to mora biti što jednostavnije. Ukinite krizni porez dok nije kasno.
[/quote]
Ma kaki ukidanje poreza. Za sve je kriv NBH i guverner Željko Rokatinski jer neće direkdtno kreditirati poduzeća i obrte dajući im kredite od NBH po stopi do 3 posto godišnje. A neće jer ima averziju prema riziku. Sad kad je loše opet je Šuker kriv jer neće ukinut poreze a imamo guvernera koji trtari pred rizikom. Nek naštampa lovu i direkrno je pozajmi svim poduzećima i obrtima u državi, može i građanima-odlićnicima i sve će bit opet dobro.
HPB izgubila 450 mil kn prošle godine…s PODR i PTKM to je 1 milijarda već.
respect.