Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Hrvatska demografska situacija je očajna, i to što neki pišu je rezultat nepoznavanja situacije….

Kitio sam ja i veće ulagače od vas na ovom forumu i opet ću!!!!

trgovina je jako puno punila proračun i svi koji su u toj branši potvrdiće da je nakon kriznog poreza nastao opći raspad. Raspao se Pevec, Magma je u problemima, Lantea se raspada… Trgovci ovih dana prodaju robu ispod nabavnih cijena samo da bi sačuvali likvidnost kolko tolko. Time naravno odlaze u gubitke i moraju zaustaviti poslovanje. Prođite ovih dana Zagrebom i naći ćete stotine lokala koji su prazni bez nade da će u skorije vrijeme netko u njih ući. Paralelno s tim padaju i prihodi od izvoza i turizma (o tome govori raspad ADRIATICE NET-a i GENERALTURISTA) i to je za ovaj naš proračun predinfarktno stanje.

Mogu samo reći kako sam na to sve upozoravao. [huh]
Upravo se događaju strukturne promjene koje nisu bezbolne. Mnogi će ih osjetiti na svojoj koži ako već do sada nisu.
Volio bih reći da promjene idu u pravom smjeru, ali ono što se nažalost vidi je da smjera nema. [bye]

Najsigurniji način da udvostručite novac je da ga presavijete i vratite nazad u džep. [i]židovska poslovica[/i]

Imaj ti desetero djece. To je tvoja stvar, ne moja. Sestra u Belgiji, rodila u prosincu, u ožujku ide radit. Boli Belgiju K i za moju sestru i njeno dijete. Ak ćeš radit – radi. Ak nećeš – marš na biro ili se igraj doma s djetetom. Ne… kod nas na troje djece, pet godina trudničkog.

Treba dati i na četvrto dijete plus 5 godina. Bit će nas ko cigana i svi ćemo sjedit i igrat se s klincima.

zato će belgija ako tako nastavi zajedno sa ostatkom europe i propasti….

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Imaj ti desetero djece. To je tvoja stvar, ne moja. Sestra u Belgiji, rodila u prosincu, u ožujku ide radit. Boli Belgiju K i za moju sestru i njeno dijete. Ak ćeš radit – radi. Ak nećeš – marš na biro ili se igraj doma s djetetom. Ne… kod nas na troje djece, pet godina trudničkog.

Treba dati i na četvrto dijete plus 5 godina. Bit će nas ko cigana i svi ćemo sjedit i igrat se s klincima.

[/quote]
u kojem smislu propasti? vjerojatno ste mislili demografski ili?

Barem neće gladni propasti. [lol]

To i nas čeka, čim budemo nekome "Zapad". Zasad samo Kinezima i BiH.

Belgija pred raspadom zbog Flamanaca i Valonaca, Francuska i Švicarska muku muče sa Islamom, Turci i Balkan u Njemačkoj, Arapi u Engleskoj, Romi u Mađarskoj, Sjever Italije sa Tirolcima… To je cijena globalizacije i slobode migracije.

Zaustavimo mi odljev mozgova. Financiramo potencijalno korisnu osobu kad se rodi, a puštamo stvorene umove bez treptaja. Financirajmo njih. To je to.

No respect

Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje da preuzmemo sudbinu i sreću u svoje ruke. Kupujmo hrvatske proizvode u hrvatskim trgovinama (naravno što se može iznaći). Ovim potezom čuvamo tuđe radno mjesto a samim tim indirektno i svoje. Na ovaj način smanjit će mo uvoz a samim tim više će novca ostajat u našoj zemlji. Što više novca ostane u nas može se povećati investiranje usljed povećanja prihoda (firme). Ministar Šuker slavodobitno može reći da raste BDP. Još jedna bitna stvar za diončare rasti će prihodi ,samim tim i dobit firmi na ZSE, a nakon serije dobrih izvještaja ide crobi up up up.
Vremena su takva da se treba početi busati u prsa ja sam ovi mjesec kupio 20 kraševih čokolada 7 podravkinih konzervi 400 g franck kave… ma da mogu opet bi kupovao croatia cigare hrvatska u srcu-hrvatska u plućima.

Ovim putem pozivam sve ljude dobre volje da preuzmemo sudbinu i sreću u svoje ruke. Kupujmo hrvatske proizvode u hrvatskim trgovinama (naravno što se može iznaći). Ovim potezom čuvamo tuđe radno mjesto a samim tim indirektno i svoje. Na ovaj način smanjit će mo uvoz a samim tim više će novca ostajat u našoj zemlji. Što više novca ostane u nas može se povećati investiranje usljed povećanja prihoda (firme). Ministar Šuker slavodobitno može reći da raste BDP. Još jedna bitna stvar za diončare rasti će prihodi ,samim tim i dobit firmi na ZSE, a nakon serije dobrih izvještaja ide crobi up up up.
Vremena su takva da se treba početi busati u prsa ja sam ovi mjesec kupio 20 kraševih čokolada 7 podravkinih konzervi 400 g franck kave… ma da mogu opet bi kupovao croatia cigare hrvatska u srcu-hrvatska u plućima.

prekrasan i vrlo plemeniti prijedlog ali nitko nece reci javno pa cu ja prvi reci…..mislim da je kasno
da je sve oslo kvragu
pofuk
evo ja sam ulagal u hrvatske dionice i skoro sam sve popusil ali sam barem doma ostavil lovu a ne ko ovi kaj su na drysu potopili svoju lovu

pofuk nikad nije kasno samo ponekad kad ideš kupit stranu čokoladu kupi dorinu i učinio si malu stvar za sebe (uštedio si 50 lipa) a veliku za Kraš. Dok to ne shvatimo nema nam kruva.
Nadan Vidošević više ne smije govoriti kupujmo hrvatsko, ali tko nama brani da za svoje novce kupujemo hrvatsko. Pogledaj ljeti malo što stranci kupuju i gdje kupuju pa će ti biti sve jasno.

pofuk nikad nije kasno samo ponekad kad ideš kupit stranu čokoladu kupi dorinu i učinio si malu stvar za sebe (uštedio si 50 lipa) a veliku za Kraš. Dok to ne shvatimo nema nam kruva.
Nadan Vidošević više ne smije govoriti kupujmo hrvatsko, ali tko nama brani da za svoje novce kupujemo hrvatsko. Pogledaj ljeti malo što stranci kupuju i gdje kupuju pa će ti biti sve jasno.

pa sve to stoji i mislim da ste u pravu ali iskreno imam dojam da je nazalost prekasno…..sto ce se i pokazati
evo ja Vam znam sigurno desetak ljudi kaj su mi rekli da bi si prije odsekči ruku nego kupovali kod todorica………i ovi kaj im on kasni sa placanjem imaju apsolutno prav…..makar sam ja prelijen pa ujdem u prvu trgovinu i kupim……i ondas kupim proizvod kod tode ,platim u kesu i skor se zbljujem kad to pojedem jer se setim kolko moj prijatelj treba cekati da im on plati
pofuk
ali ja cu Vas sigurno poslusati da kupim dorina čokoladu samo neznam kaj bu moj doktor rekel na to jer jedino kaj sam zaradil na burzi i kaj mi se cini da je trajna vrijednost je dijabetes

Ja to već odavno radim. Ali treba ljudima vratiti krizni porez i budite sigurni da će veći dio tog novca potrošiti na proizvode i usluge domaće proizvodnje i uvjeren sam da će biti veći efekt nego ova zavrzlama sa HBOR i kreditima. Btw jel ima netko podatke koliko će biti kamata na tih 10 mlrd u godini dana i koliko je iznos kriznog poreza u istom vremenskom razdoblju ? [bye]

Ja u Tode ne kupujem jer je uvjerljivo najveći a i najskuplji od domaćih trgovaca. Koje on rabate ostvaruje u proizvođača u odnosu na druge trgovce to je za past na guzicu, drži preko 25% tržišta a poprilično je skup ja to doživljavam kao peglanje pa ga izbjegavam u širokom luku. Ima tu i Tommy-a ,Plodina, Keruma koji su povoljniji od Konzuma.

P.S kad se već bojiš dijabetesa i karijesa naruči si u končara jedan transformator [lol]

New Report

Close