evo konačnog rješenja za izlazak RH iz krize, mislim da bi vlada tu mogla uzet dobru lovu(i provizije naravno)
Treba platiti amerima što su nas odblokirali i što će nas zgurat u EU do 2012.-te.
Ja bi uveo porez na kapitalnu dobit. [cool]
Not.
Uf, u Toyoti sad problemi i sa Priusom, Ford i VW će ih masakrirat.
Žena može bit i sa sela, al auto mora bit iz Njemačke. [cool]
Mika, to su sve mjere sa trenutnim efektom, a šta nakon toga?
[/quote]
Nakon toga, ali odmah nakon toga podrška izvoznicima koji još uvijek mogu nešto izvesti(treba im dati jeftin obrtni kapital sa otplatom od minimalno 5-7 godina, garancije za povrat avansa, dobro izvršenje posla).Eliminirati politiku iz toga i samo onaj koji stvarno izvozi to mora dobiti od države. Nakon toga slijede malo kompleksnije aktivnosti za izvoznike koje neće opteretiti njihove bilance ,a omogučiti će izvoz visoke vrijednosti.Treba odjebati sve kvazi agencije za izvoz,hgk i slične parazite i napraviti agenciju koja će preko ambasada prikupljati podatke o potreba zemalja za nekom robom i pokušati to prodati iz Hrvatske. Ta agencija bi mogla nuditi i dugoročne kredite onima koji žele kupiti našu robu. Puno je tu stvari koje bi se mogle napraviti da ima pametnih ljudi. Paralelno s tim mora ići privatizacija svega što je u vlasništvu države.
Uf, u Toyoti sad problemi i sa Priusom, Ford i VW će ih masakrirat.
Žena može bit i sa sela, al auto mora bit iz Njemačke. [cool]
Tak se pjevalo prije 20 godina. A i dan danas jos samo u Bosni a i kod njih sve manje [tongue]
evo konačnog rješenja za izlazak RH iz krize, mislim da bi vlada tu mogla uzet dobru lovu(i provizije naravno)
Treba platiti amerima što su nas odblokirali i što će nas zgurat u EU do 2012.-te.
[/quote]
Tak je. I sume i izvore vode treba prodati i onda zbilja vise nemamo nis
Ukinut porez na dječju hranu i odjeću a udarit 46% na duhanske proizvode i sve što ima preko 15% alkohola.
[/quote]
Pa, to (šećer, mast, alkohol) bi bilo pošteno da se oporezuje po istim stopama kao i duhan. Po kojim istim… to je druga stvar (ja mislim onim istima kao i svaki drugi proizvod…) ali glavno da je istim.
Međutim, o tome (46 %) možeš samo sanjati. Niski porezi na duhan ne odgovaraju mafiji (jer tada šverc postaje manje isplativ) a naš državni vrh je u dubokoj svezi sa mafijom pa ukupna stopa poreza od samo 46 % njima ne odgovara iako bi za punjenje proračuna to bilo pozitivno.
Danas je ukupno porezno opterećenje na kutijicu Ronhill-a npr. točno 68,70 %. To se nije pokazalo dobro za proračun obzirom da se pojačala prekogranična kupnja na uštrub domaće, time na štetu proračuna, na štetu potrošaća duhanskih proizvoda koji sada plaćaju više, i na štetu domaće industrije koja proizvodi te proizvode i koje prodaje na domaćem tržištu po višestruko većim proizvođačkim cijenama nego na susjednim tržištima (konretno u BIH se sada od 1.1.2010. prodaje sa gubitkom) a u korist onih koji te proizvode ilegalnim putem dovoze iz susjednih država.
Dok je naša država povezana sa mafijom, dok je mafija drži u šaci, ništa od tog tvog optimističnog scenarija tako drastičnog snižavanja poreza na duhanske proizvode a možda niti onoga dijela što se tiče poštene raspodijele (izjednačavanje tim stopama stope i za ostale cjenovno slabo elastične proizvode a negativnog utjecaja na zdravlje).
BOLJE OD OČEKIVANJA
SAD: U siječnju u privatnom sektoru najmanje otpuštenih u dvije godine
Autor/izvor: SEEbiz
NEW YORK – Broj otpuštenih radnika u američkom privatnom sektoru u siječnju je bio najmanji u zadnje dvije godine.
Izvješće ADP Employer Servicesa je pokazalo da su poslodavci u privatnom sektoru u prošlom mjesecu otpustili 22.000 radnika, što je manje u odnosu na prosinac prošle godine kada je bilo ukinuto 61.000 radnih mjesta, a također je manje od očekivanja analitičara koji su prognozirali gubitak 30.000 radnih mjesta.
"Pozitivan trend se nastavlja", rekao je Dave Sloan, ekonomist tvrtke 4Cast iz New Yorka.
"Tržište rada jača usporedno s jačanjem gospodarstva", dodao je Sloan koji smatra da je američka ekonomija sada dovoljno snažna da počne stvarati nova radna mjesta.
Tako je, poslat umorovljenike na ulicu bez lipe. koji će im kurac mirovine ionako će krepat za koji mjesec, što će nam treće dijete ionako nas ima previše, najbolje ko kinezi po jedno dijete, pošalji odmah vojsku kojoj ćeš skresat plaće na ulicu da uguši u krvi povampirene penziće koji kopaju po smeću. Da su ukinuli glupost sa prvim djetetom možda se ni ti nebi rodio. dugo nisam pročitao većih gluposti na forumu od tvog posta
Da, svim lažnim braniteljima ukinuti mirovine. Imaš nešto protiv? Ili površno čitaš?
Imaj ti desetero djece. To je tvoja stvar, ne moja. Sestra u Belgiji, rodila u prosincu, u ožujku ide radit. Boli Belgiju K i za moju sestru i njeno dijete. Ak ćeš radit – radi. Ak nećeš – marš na biro ili se igraj doma s djetetom. Ne… kod nas na troje djece, pet godina trudničkog.
Treba dati i na četvrto dijete plus 5 godina. Bit će nas ko cigana i svi ćemo sjedit i igrat se s klincima.
Ukinut porez na dječju hranu i odjeću a udarit 46% na duhanske proizvode i sve što ima preko 15% alkohola.
Viši porez ne znači i viši prihod. A uvijek znači više prodaje istih proizvoda na crno.
[/quote]
Ima takvih poreznih primjera u Europi. Ne baš 46%, to je bilo samo slikovito PDVx2.