Expanzivna fiskalna politika u recesiji je vrlo dobra iz samo jednog razloga…sve je jeftinije u recesiji.
They’re doing it right for the wrong reasons.
Al da bi se bilo likvidno u recesiji treba štedit u ekspanziji…al kako će to nama pomoć kad kupujemo struju, naftu i WCe po ATH.
Expanzivna fiskalna politika znači danas pojesti sutrašnji ručak
Ma to je ok. Al što onda predlažeš u ovoj situaciji? Gdje je najmanja šteta?
Ma to je ok. Al što onda predlažeš u ovoj situaciji? Gdje je najmanja šteta?
[/quote]
Pijani smo i prije ili kasnije nas čeka mamurluk. Spas sigurno nije u daljnjem cuganju….
Pijani smo i prije ili kasnije nas čeka mamurluk. Spas sigurno nije u daljnjem cuganju….
Ma znam, ali Peter Schiff nema rješenje za nas.Kod nas država još uvijek ima preveliki uticaj na ekonomiju i makro parametre.
Po meni bi trebali djelovati i monetarna i fiskalna usklađeno i nadopunjujuće. Novo zaduženje i fiskalna ekspanzija isključivo u investicije i održavanje dovoljne likvidnosti od CB mi se čini kao najmanje zlo od svih koja bi nas mogla dohvatiti.
Naravno da nas čeka mamurluk, treba pronaći dosta kiselog kupusa. [wink]
btw. evo što neki u Mises misle o Bernankeu, pa i o Krugmanu.
Vaš link
Apple. [lol]
Negdje sam čuo da taj tačskrin nema ni USB? Right?
Kaj će ti ako imaš wireless..
Apple. [lol]
Možeš se ti rugati Steve-u Jobsu koliko god hoćeš..
Dođe u trapericama i izlizanoj majci na prezentaciju i obori sve s nogu..
Što je kreativac i vizionar koji zna komunicirati sa javnošću..
Odmah zatim svi pokušavaju kopirati njegove proizvode..
A što misliš zašto je AAPL na ATH?
Možeš se ti rugati Steve-u Jobsu koliko god hoćeš..
Dođe u trapericama i izlizanoj majci na prezentaciju i obori sve s nogu..
Što je kreativac i vizionar koji zna komunicirati sa javnošću..
Odmah zatim svi pokušavaju kopirati njegove proizvode..
A što misliš zašto je AAPL na ATH?
Čovjek je genije a Apple fantazija. Plus dobra dionica.
Njegovi proizvodi prilagođeni su US kupcu i tu dolazi do problema sa Europom. Zato naknadno ima potrebe raditi dorađene verzije svojih proizvoda za EU.
I nije to samo problem Applea. Automobili koji dolaze iz US su kvalitetom jako nisko. Dodge, Chrysler su interijerom ispod Škode i VW, jedan Cadillac Escalade nije do koljena Q7.
Europski automobili koji se rade za EU tržište su daleko jeftiniji, jer imaju smanjene kriterije što se tiče sigurnosti i opremljenosti.
Mi smo u tehničkoj opremi puno iza Japana ili J. Koreje i to su ti neki razdori koji su nepremostivi.
Europski automobili koji se rade za EU tržište su daleko jeftiniji, jer imaju smanjene kriterije što se tiče sigurnosti i opremljenosti.
Preptostavljam da si mislio na europske aute koji se rade za USA tržište