Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Expanzivna fiskalna politika u recesiji je vrlo dobra iz samo jednog razloga…sve je jeftinije u recesiji.
They’re doing it right for the wrong reasons.
Al da bi se bilo likvidno u recesiji treba štedit u ekspanziji…al kako će to nama pomoć kad kupujemo struju, naftu i WCe po ATH.

Expanzivna fiskalna politika znači danas pojesti sutrašnji ručak

Ma to je ok. Al što onda predlažeš u ovoj situaciji? Gdje je najmanja šteta?

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Expanzivna fiskalna politika znači danas pojesti sutrašnji ručak

Ma to je ok. Al što onda predlažeš u ovoj situaciji? Gdje je najmanja šteta?
[/quote]

Pijani smo i prije ili kasnije nas čeka mamurluk. Spas sigurno nije u daljnjem cuganju….

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Pijani smo i prije ili kasnije nas čeka mamurluk. Spas sigurno nije u daljnjem cuganju….

Ma znam, ali Peter Schiff nema rješenje za nas.Kod nas država još uvijek ima preveliki uticaj na ekonomiju i makro parametre.
Po meni bi trebali djelovati i monetarna i fiskalna usklađeno i nadopunjujuće. Novo zaduženje i fiskalna ekspanzija isključivo u investicije i održavanje dovoljne likvidnosti od CB mi se čini kao najmanje zlo od svih koja bi nas mogla dohvatiti.
Naravno da nas čeka mamurluk, treba pronaći dosta kiselog kupusa. [wink]

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

btw. evo što neki u Mises misle o Bernankeu, pa i o Krugmanu.
Vaš link

Apple. [lol]

Negdje sam čuo da taj tačskrin nema ni USB? Right?

No respect

Kaj će ti ako imaš wireless..

Apple. [lol]

Možeš se ti rugati Steve-u Jobsu koliko god hoćeš..
Dođe u trapericama i izlizanoj majci na prezentaciju i obori sve s nogu..
Što je kreativac i vizionar koji zna komunicirati sa javnošću..
Odmah zatim svi pokušavaju kopirati njegove proizvode..
A što misliš zašto je AAPL na ATH?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

Kaj će ti ako imaš wireless..
[/quote]
I to je to? [huh]

Fotoaparati, printeri, stickovi… puni wirelessa.

No respect

Možeš se ti rugati Steve-u Jobsu koliko god hoćeš..
Dođe u trapericama i izlizanoj majci na prezentaciju i obori sve s nogu..
Što je kreativac i vizionar koji zna komunicirati sa javnošću..
Odmah zatim svi pokušavaju kopirati njegove proizvode..
A što misliš zašto je AAPL na ATH?

Čovjek je genije a Apple fantazija. Plus dobra dionica.

Njegovi proizvodi prilagođeni su US kupcu i tu dolazi do problema sa Europom. Zato naknadno ima potrebe raditi dorađene verzije svojih proizvoda za EU.

I nije to samo problem Applea. Automobili koji dolaze iz US su kvalitetom jako nisko. Dodge, Chrysler su interijerom ispod Škode i VW, jedan Cadillac Escalade nije do koljena Q7.
Europski automobili koji se rade za EU tržište su daleko jeftiniji, jer imaju smanjene kriterije što se tiče sigurnosti i opremljenosti.

Mi smo u tehničkoj opremi puno iza Japana ili J. Koreje i to su ti neki razdori koji su nepremostivi.

No respect

Europski automobili koji se rade za EU tržište su daleko jeftiniji, jer imaju smanjene kriterije što se tiče sigurnosti i opremljenosti.

Preptostavljam da si mislio na europske aute koji se rade za USA tržište

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

New Report

Close