Daj mi reci, molim te, koje to godine u zadnjih jedno 10 nisi primijetio nove stvari? Da ti olaksam: sjeti se kakvi su bili mobiteli, internet, kompjuteri i auti prije 10 godina a kakvi su sad
[/quote]
Apple je jedna od najinovativnijih i najboljih firmi ikada…
Tko može reći da uživa radeći na MS-ovim prozvodima dok su Apple proizvodi
užitak i životna filozofija?!
[/quote]
Apple je vrh. Oni ne traže market share na nekom tržištu – oni dođu i stvore tržište. Pričalo se kako je tržište mobitela zasićeno, Nokia, Samsung, Ericsson, Siemens, Motorola itd su se svi borili za isti kolač, dođe Apple i sa iPhoneom ih sve pomete. Potpuno novi razred. Možemo mi razglabat o tehnologiji i kvaliteti ali oni su napravili boom. Plaćali su ljudima da stoje u redovima i isplatilo im se.
Stvar filozofije – ili si copy firma kakvih je 99% ili si predvodnik sa out of the box rješenjima. Optima se reklamira sa Opti TV – kao da će im netko zbog toga preć kod njih, pa svi to već imaju. Da su uveli bilo kakav added value u odnosu na konkurenciju bila bi druga priča…. to je razlika Apple-a i Optime. Inovativnost.
Cijenim Apple kao korporaciju, na ATH su dok drugi krepavaju, svaka im dala.
Al na ovaj njihov lifestyle marketing filozofija bullshit crap…. [bye]
Vrlo dobro kolega. Vrlo dobro. [lol]
Tedeschi i Rohatinski su nam dvije najsvjetlije točke
[/quote]
Kako da ne ovaj drugi mu drži štangu dok se ovaj trpa. [lol]
Tedeschi i Rohatinski su nam dvije najsvjetlije točke
[/quote]
Kada je netko kvalitetnog karaktera, uz to i profesionalac u svom poslu, a prije svega čovjek sa jednim zdravim razumom i odgovornosti iza svojih riječi i postupaka – u "normalnom svijetu" bi rekli "čestita osoba" – mi u Hrvatskoj smo u takvoj situaciju da se takvim ljudima trebamo diviti kao "rijetkim svjetlim točkma".
Po meni, to je stvarno jadna situacija, da mi ono što bi trebalo biti normalno doživljavamo kao nešto "rijetko i neobično" – to jako puno govori o stanju našeg društva.
U svakom slučaju, činjenice su tu: ovo su svjetle točke našeg društva, dvojica od svega par ljudi poznatijih javnosti za koje se može sve ovo reći.
Sigurno da postoje još mase ljudi slične kvalitete u našem društvu, svaki sa svojim životima, daleko od medija, daleko i od toga da nešto konkretno mogu napraviti za budućnost našeg društva i naše zemlje… Problem je što je premalo takvih ljudi u poziciji da mogu utjecati na promjene koje će voditi ka boljoj Hrvatskoj.
Kako dugoročno oporaviti naše gospodarstvo, čijim suštinskim problemima je ova kriza tek površinska pojava koja omogućava da sada neke stvari tek dođu do izražaja… a bez dovoljno ljudi koji su spremni odgovrno i razumno raditi na tome… ja stvarno ne znam.
Pa evo vidite i sami npr. što i g. Tedeschi kaže slično kao što bih i ja reagirao na pojavu glasine da bi i Podravka mogla dobiti nešto iz fonda za pomoć gospodarstvu! Ako se to stvarno dogodi… pa onda mislim da je našem društvu, našoj domovini: zauvijek odzvonilo!
Kada bi i dalje nastavili sa pomaganjem onima koji loše posluju, onima koji imaju kredite posljedicom vlastite nesposobnosti i neodgovornosti, onima koji: nisu zaslužili!, kada bi i dalje nastavili sa praksom politikanstva a ne tržišnih pricnipa u firmama… to bi bilo definitivno to: "ništa nismo naučili i spasa za Hrvatsku jednsostavno nema, i ne može ga biti jer: to nismo zaslužili!".
Nadam se da se da se takve stvari ipak neće događati – da je ovo ipak vrijeme okretanja za 180 stupnjeva, prema boljem sutra!
Lynks, to se kratko kaže…U carsvu slijepih, jednooki je kralj… [wink]
http://www.businessinsider.com/goldman-reveals-how-it-will-pay-its-people-2010-1
The biggest hikes in base salaries were received by the most junior level employees. Some saw their salaries rise by as much as 50%. As you slide up the ranks of seniority, the rise in salary slides down. Senior level employees got salary increases as low as 5%. Partners got no salary increase at all.
Vojnicima 50%, generalima 5%…respect!
Budući da povremeno pratim što se događa u svijetu e-readera malo su me razočarali neinventivnosšću ali mora im se priznati da su zauzeli mjesto br. 1 u ovoj vrlo lukrativnoj niši što im onda daje veliki startni kapital kroz korisnike koje će steći.
Inače no.1 je Plastic Logic ali malo kasne!
http://www.plasticlogic.com/
Budući da povremeno pratim što se događa u svijetu e-readera malo su me razočarali neinventivnosšću ali mora im se priznati da su zauzeli mjesto br. 1 u ovoj vrlo lukrativnoj niši što im onda daje veliki startni kapital kroz korisnike koje će steći.
Inače no.1 je Plastic Logic ali malo kasne!
http://www.plasticlogic.com/
[/quote]
čak i najveće fanove su: http://www.youtube.com/watch?v=lQnT0zp8Ya4 [lol]
Budemo vidjeli kad krene prodaja, tako su i za iPhone svi govorili da je sranje, pa se opet odlično prodaje.
Teško je ovdje predvidjeti što će se događati za 2 odnosno 3 mjeseca već.
Kad dođe kod nas – teško mi je zamisliti da naši građani koji se uvijek pecaju na te nove stvarčice neće i ovo kao i iphone kupovati kao ludi.
Svaka reklama je dobra reklama – bar tako kažu 😛 Možda ovo Apple-u još i odgovara, možda kao kontroverzan uređaj ipak doživi dobru prodaju… a onda, u pravom trenutku: izlazi iPad 2.0. ili kako se već bude zvao koji će ispraviti, doduše tek neke, nedostatke… pa kada njegova prodaja dostigne optimum, izlazi sljedeća još malo bolja verzija itd.
Sve ćemo to znati tek kada dođe u prodaju. I kada vidimo fin. izvješća 😀 Naime, možda je ovo najbolji kompromis… možda se stvarno nije moglo napraviti ništa bolje a da cijena bude primjerena današnjem vremenu… pa ova kombinacija financijski optimalna u odnosu na neke druge kombinacije (malo moćniji uređaj a ne tako malo viša cijena…)
maminja na jacino mjesto
http://www.seebiz.eu/hr/karijere/zdravko-mamic-ja-sam-menadzer-stoljeca,67131.html
@ …Smanjenje stope obvezne pričuve na 11%, može do 3%
Dobro je ako se dobro svrši. Ja da imam milijune u bankama bih se zabrinuo, što god vi rekli.
Najbolje bez pričuve, pa ko kog z..ebe.
Lako za smanjenje pričuve. Nije problem bankama oslobodit još sredstava ali nema koristi od toga ako one taj novac nemaju gdje plasirati. A kada je kreditna aktivnost veća od isplativih projekata, ili je loša selekcija kreditiranja (a kod nas su obje mogućnosti moguće) to znači da će dio sredstava otići u loše investicije koje će se obiti o glavu bankama a time i ukupnom gospodarstvu.
[/quote]
Poznato je da je monetarna politika limitirana u oživljavanju gospodarstva. Ekspanzivna fiskalna politika je mnogo učinkovitija od ekspanzivne monetarne politike. Potražnja za kreditima u vrijeme recesije postaje neelastična na promjenu kamatne stope. Vrijedi i obrnuto. Ipak, unošenje nove likvidnosti je nužan i dobar potez. Živio Roha!
Lako za smanjenje pričuve. Nije problem bankama oslobodit još sredstava ali nema koristi od toga ako one taj novac nemaju gdje plasirati. A kada je kreditna aktivnost veća od isplativih projekata, ili je loša selekcija kreditiranja (a kod nas su obje mogućnosti moguće) to znači da će dio sredstava otići u loše investicije koje će se obiti o glavu bankama a time i ukupnom gospodarstvu.
[/quote]
Poznato je da je monetarna politika limitirana u oživljavanju gospodarstva. Ekspanzivna fiskalna politika je mnogo učinkovitija od ekspanzivne monetarne politike. Potražnja za kreditima u vrijeme recesije postaje neelastična na promjenu kamatne stope. Vrijedi i obrnuto. Ipak, unošenje nove likvidnosti je nužan i dobar potez. Živio Roha!
[/quote]
Expanzivna fiskalna politika znači danas pojesti sutrašnji ručak