Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

@ kolega ciceron ovo što ste napisali je sve posljedica takve monetarne politike – too much money chasing too few opportunities

da se ne ponavljam, evo tema gdje sam u prve 3 poruke napisao naširoko o ovoj temi pa ako vas zanima:
http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=8283

Ja bih samo uputio na neke od radova na tu temu. Da se malo odmaknemo od našeg sveznajućeg mentaliteta.
http://www.palisade.com/downloads/UserConf/NA08/Roy_Nersesian%20PAPER.pdf

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Kako onda objašnjavaš da se i dalje ništa nije promijenilo u američkoj monetarnoj poltici. Ona je ekspanzivna još od Velike depresije

Zanimljivo jel da?
[/quote]

Kaj je zanimljivo?
Američka monetarna politika ili to što se nije mijenjala zadnjih 70 godina?

 I m a g i n a t i o n * a t * w o r k 

@ kolega ciceron ovo što ste napisali je sve posljedica takve monetarne politike – too much money chasing too few opportunities

da se ne ponavljam, evo tema gdje sam u prve 3 poruke napisao naširoko o ovoj temi pa ako vas zanima:

http://www.poslovni.hr/Forum/Thread.aspx?ThreadID=8283

Kako onda objašnjavaš da se i dalje ništa nije promijenilo u američkoj monetarnoj poltici. Ona je ekspanzivna još od Velike depresije ,iako , istina, nakon svakog urušavanja tržišta najavljuju strožu regulaciju financ.sektora pa opet nema neke vajde od toga?
[/quote]

Nije uvijek bila izrazito expanzivna. Izmjenjivala su se expanzivna i restriktivna razdbolja s tim da je agregatno gledano bila blago expanzivna – pa i inflacija se već gleda kao normalna pojava u mainstream ekonomiji.

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

El Febo, 14.01.2010. u 12:51
inflacija se već gleda kao normalna pojava u mainstream ekonomiji.

ne da se gleda kao normalna već ponegdje kao i poželjna pojava

El Febo, 14.01.2010. u 12:53
Izmjenjivala su se expanzivna i restriktivna razdbolja s tim da je agregatno gledano bila blago expanzivna

slažem se, no ipak bila je više nego blago ekspanzivna barem nakon kriznih razdoblja

Pošto sam ja u praksi politolog, a ne bankar i ekonom – kakav je zaključak? I odakle kreće zdrav oporavak?

No respect

Pošto sam ja u praksi politolog, a ne bankar i ekonom – kakav je zaključak? I odakle kreće zdrav oporavak?

naravno od onih koji stvaraju dodanu vrijednost, iz realnog sektora, ali zato je nužan stabilni financ.sektor

Ako smo se iz sulude euforije vratili u normalu onda bi se novi rast prije mogao zvati novo napuhavanje nego zdrav oporavak

The cure for low price is low price. Demand goes up, supply comes down, the price goes up.

Na dugi rok isključivo iz zdrave, rentabilne i konkurentne proizvodnje, štednje a posljedično i investiranja.
Klasičan krug klasične ekonomije. Fiskalne i monetarne mjere mogu pomoći ili odmoći ali se na dugi rok njihov preveliki upliv uvijek pokaže štetnim.

Cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis perseverare in errore. - Cum sapienti viro libenter diserimus

Kakva je naplata anuiteta u našim bankama? Nema nekog rapidnog porasta nedospjelih potraživanja, a i rizični se pokrivaju rezervacijama?

Dalje, kako pokrenuti realni sektor? Nama je lako na Burzi sa par desetaka milijuna okrenuti trend.
Kako okrenuti trend u poslovanju? Izgubljeno je puno radnih mjesta, neki su zatvorili vrata zauvijek.
Što će biti s tvrtkama koje su poslovale pozitivno zahvaljujući poslovima za Državu? Prvenstveno građevina, koja je imala stotine podizvođača i kooperanata.

No respect

Stvarati okruženje monetarnom i fiskalnom politikom za povećanjem domaće agregatne potražnje.
Poticati poduzetništvo i izvoz.
Sve ostalo proizlazi iz toga.

Stvarati okruženje monetarnom i fiskalnom politikom za povećanjem domaće agregatne potražnje.
Poticati poduzetništvo i izvoz.
Sve ostalo proizlazi iz toga.

čitam Vase postove sa velikim zadovoljstvom jer smatram da ste izuzetno kvalitetan forumas
sve ste u pravu
zelim Vam da ostanete takvi i da ne zaboravite na nas forumase jednog dana kad cete biti glavni analiticar za blumberg
pofuk

New Report

Close