Tesko da ce se lova od korupcije uplacivat na ziro racun.
Naravno. Državna uprava sve isplaćuje u cashu…navodno već dugo… [smiley]
A čim Babić krenuo govoriti o neodrživpm tečaju samo što mu nije Togonal u usta skočio. Valjda se nisu razumjeli što smije, a što ne smije govoriti. [bye]
Babić ne da je ostario nego je i zastario.
Njegova knjiga Međunarodna ekonomija spada u najgore napisane stručne knjige ikad.
Njegova knjiga Međunarodna ekonomija spada u najgore napisane stručne knjige ikad.
Bitno da se dobro uklapa u plan i program ekonomskog faxa
Bitno da se dobro uklapa u plan i program ekonomskog faxa
[/quote]
Dobro su se strateško rasporedili. On na EFZG-u a sin na ZŠEM-u.
Ništa im ne može promaći.
A to što od njih nikakve koristi…bitno da su bili stratezi "gospodarskog razvoja" HDZ-a
Dobro su se strateško rasporedili. On na EFZG-u a sin na ZŠEM-u.
Ništa im ne može promaći.
A to što od njih nikakve koristi…bitno da su bili stratezi "gospodarskog razvoja" HDZ-a
Svaka sličnost sa Ante Babićem iz Šted-banke je čista koincidencija…
A čim Babić krenuo govoriti o neodrživpm tečaju samo što mu nije Togonal u usta skočio. Valjda se nisu razumjeli što smije, a što ne smije govoriti. [bye]
[/quote]
Ja ne znam iz kojih sad knjiga uče studenti ekonomije ali po stanju u državi mogu vidjeti koliko su teški. [lol]
Ja ne znam iz kojih sad knjiga uče studenti ekonomije ali po stanju u državi mogu vidjeti koliko su teški. [lol]
Pa upravo je na vlasti tvoja generacija ekonomista kojima je Babić bio uzor.
Vidi di smo sada… [wink]
Gle ovo… pa to ne možeš vjerovat više, svaki dan izviru neki novi.
Gle ovo… pa to ne možeš vjerovat više, svaki dan izviru neki novi.
Nema dosta novina, koliko ih ima.
Evo poslovnog prijedloga za tebe SLK.
Osnujemo novine AFERA i na svakoj 6. stranici ćemo imati reklamu za brijanje a ostalo je rezervirano za raznorazne "slučajeve u nastavcima".
Bolje bi se prodavali od Arene… [smiley]
U skladu sa naslovom teme ja imam nekoliko prijedloga.
Prije svega treba shvatiti u kojoj smo situaciji. A to je da smo prezaduženi.
Sa jedne strane imamo proračunske korisnike koji kao gladni ptići čekaju da ih država nahrani, a ona to ne može bez daljnjeg zaduživanja jer rashodi daleko nadmašuju prihode.
Glupo je ponavljati da rashode treba rezati, i npr. dati primjer nekih država kojima je to uspjelo.
Prosječna plaća od 5200 je ogromna za našu proizvodnost. Što se prije shvati to bolje. Zapravo je uvijek i bila. Održavala se stalnim dotokom sredstava iz inozemstva. Zato sad i imamo dug od 40 i nešto milijardi. Tu prosječnu plaću sada mogu imati samo oni koji je u stvari ne zarađuju. Zaposlenici u državnom sektoru i gubitaškim javnim poduzećima koji svoje neracinalnosti rješavaju poskupljenjem usluga ili čekaju da ih država spašava. Istovremeno "realni sektor" koji se bori na tržištu za svaku kunu smanjuje plaće ili je prisiljen otpuštati zaposlenike.
Što se prije pomirimo koji smo mi jad i bijeda, kako skoro pa ništa ne proizvodimo, to bolje.
Treba prije svega zaustaviti smanjivanje broja zaposlenih.
Ako zanemarimo moguće smanjivanje državne otimačine od onih koji privređuju mislim da bi nekoliko jednostavnih administrativih odluka moglo pomoći.
1. ukinuti ili smanjiti minimalac.
Ono što nas jedino može izvući je da postanemo jeftina radna snaga bliskoj zapadnoj europi. Našu proizvodnju i izvoz smo uništili kroz razne Kutleraje. Većina slobodnog novca koji su poduzetnici imali namjeru "oploditi" završio je negdje zaglavljen kao npr. u stanogradnji ili raznim shopovima kojima se više ne piše sjajno.
Green field investicije se mogu privući jedino jeftinom radnom snagom i pojednostavljenjem pokretanja proizvodnje. Neka mjesta to shvatila pa su omogućila jednostavan i jeftin dolazak do zemljišta za pokretanje pogona.
2. omogućiti samozapošljavanje.
Kada to spominjem mislim na stvarno samozapošljavanje. Zašto ne omogućiti da čovjek radi i da na temelju prihoda u postotcima plaća mirovinsko i zdravstveno kao da je zaposlen kod nekoga?
Zašto se npr. u obrtu moraju davati fiksni iznosi koji ukupno iznose oko 2.000,00 kn bez obzira kako je bio uspješan mjesec ?
U današnje vrijeme treba i to zaraditi.
Zašto bi čovjek morao zatvoriti obrt jer u jesec dana nije zaradio niti 2.000,00 kn, nego je naprotiv u minusu?
Bolje da je samozaposlen nego nezaposlen. [undecid]
Katastrofa. Svaki deseti čovjek u industriji je ostao bez posla:
– Ukupan broj zaposlenih osoba u industriji u studenome 2009. manji je za 10,3% u usporedbi sa studenim 2008.
– U usporedbi s prosječnim mjesečnim brojem zaposlenika u 2008., broj zaposlenih osoba u studenome 2009. manji je za 11,2%.