Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Naslovnica Forum Tržište kapitala Hrvatska Kako prebroditi svjetsku krizu uz što manje posljedica – makroekonomski pogled

Forum namijenjen svim temama vezanim za dionice, obveznice i druge vrijednosne papire te trgovanje istima u Hrvatskoj.

Neznam samo kako fazan misli ustedjeti, a da nitko ne bude nezadovoljan? To bi se dalo patentirati. [lol]
To ti dodje ko oksimoron.

ne mislim ja uštedjeti, već mislim da bi vas privatnike trebalo žešće stisnuti … previše ste se oteli … a premalo date … pa se moramo zaduživati … [tongue]

I love the Smell of Profits in the Morning

Samo naprijed… Jel znas koja je sudbina parazita kad ubije domacina? [thumbsup]
Jedino ako mislite preskocit granicu ko buhe, ali malo sam u brizi da ce vam npr. Slovenci dati da ih sisate.

"Stocks have reached what looks like a permanently high plateau."

evo još malo:

promjenjivu kamatnu stopu bi trebalo ukinuti ili vezati uz EURIBOR ili LIBOR. sada imamo kada propadne pevec, banke neraliziranu dobit nadoknade što svima podignu kamatnu stopu za 0,2% jer banke moraju imati visoku maržu na kapital. na taj način banke manje vode brige o upravljanju rizikom jer ako presuši iz jedne pipe, odvrne se jače druga. nije li suludo bilo ulupati milijarde kuna u projekte Pevec transporti, Pevec upravna zgrada u Bjelovaru…..
Naravno da ne mogu biti svi projekti uspješni, ali neke stvari se vide iz aviona.

Pri tome ne mislim da su naši bankari iznimka u upravljanju rizikom.

Biste li vi svoj novac posudili Pevecu da kupi 500 kamiona?

Biste li vi svoj novac posudili Pevecu da kupi 500 kamiona?

jok brate, rađe bi kupio par vojnih kamiona …

I love the Smell of Profits in the Morning

Vaš link

Izdvajam (bolje da HFP plati Zlomrexu 10 milja eura, nego Zlomrex fondu 10 milja) – nikad mi na ovaj način nećemo iz govana

Prema predloženom sporazumu, Zlomrex bi sve dionice Željezare Split koje ima u vlasništvu, oslobođene svih tereta, za jednu kunu prodao HFP-u s tim da bi HFP otkupio dio obveza Željezare Split prema Zlomrexu u iznosu od 10 milijuna eura. Toliki je, naime, iznose ulaganja koji je Zlomrex realizirao u Željezaru Split.
….
Alternativa sporazumu je aktiviranje 75 milijuna kuna korporativnih jamstava za neizvršenje Zlomrexova poslovnog plana i 12 milijuna kuna za neizvršavanje obveza prema radnicima, no to znači otvaranje dugotrajnih sudskih sporova, pa HFP smatra da je bolje sklopiti sporazum, kaže Duvnjak.

http://www.seebiz.eu/hr/makroekonomija/hrvatska/kovac-deflacije-nece-biti,63613.html

a kao nije počela već

EBRD: Nakon godine razočaranja hrvatski BDP raste 1,5 posto

Hrvatska će u ovoj godini zabilježiti pad bruto domaćeg proizvoda (BDP) između 5 i 6 posto, dok će u idućoj godini imati blagi rast od oko 1,5 posto, prognozirala je Europska banka za obnovu i razvitak (EBRD) predstavljajući danas u Zagrebu Tranzicijsko izvješće za 2009. godinu.

Dobre vijesti za HR gospodarstvo ali i za Šukera i proračun!

Riješena Ina po pitanju duga!
Zna li tko uzuse dogovora?
To bi sutra prije otvaranja trebalo objaviti na ZSE!

Odgađa se preuzimanje plinskog biznisa na godinu dana

Vlada je zadužila nadležno Ministarstvo gospodarstva da u roku od osam dana s distributerima plina razmotri što je moguće nižu cijenu distribucije plina za industrijske potrošače i građane.

Ina će u cijelosti podmiriti dug od oko 1,5 milijardi kuna prema državnom proračunu 28. ili najkasnije 29 prosinca, neslužbeno se doznaje nakon današnje sjednice Vlade.

Tim će novcem Hrvatske ceste i Hrvatske autoceste podmiriti dospjela dugovanja. Vlada je na sjednici dala suglasnost na tekst Prvog dodatka Glavnom ugovoru o plinskom poslovanju između Vlade RH i mađarskog MOL-a. Dodatkom se uređuju međusobni odnosi Vlade i MOL-a u plinskom poslovanju, odnosno odgađa se preuzimanje plinskog biznisa na godinu dana.

Ovlasti da, najvjerojatnije danas, uime Vlade potpiše taj dokument dobio je potpredsjednik Vlade Ivan Šuker. Istodobno, Vlada je zadužila nadležno Ministarstvo gospodarstva da u roku od osam dana s distributerima plina razmotri što je moguće nižu cijenu distribucije plina za industrijske potrošače i građane.

Ajmo genijalci pogađajmo o čemu se tu radi.

Moja pretpostavke su slijedeće:

1. S Mesićem je u Moskvu išao Dragičević i ugovorio vrlo povoljne cijene plina
2. Rusi svoj klirinsški dug – oko 100 milijuna eura – otplaćuju plinom!

Meni se čini da je ovo drugo!

Riješena Ina po pitanju duga!
Zna li tko uzuse dogovora?
To bi sutra prije otvaranja trebalo objaviti na ZSE!

Jel mogu ja slijedeće godine sve poreze i doprinose platiti negdje krajem godine točnije 28.12.2010. Ako može INA onda bi valjda svi mogli isto ili za neke ne vrijede Zakoni u ovoj banana državi. [lol]

INDEKS NOVIH NARUDŽBI I PROMETA INDUSTRIJE U LISTOPADU 2009., PRVI REZULTATI

Ukupan promet u industriji u listopadu 2009. manji je za 15,0% u usporedbi s listopadom 2008. U usporedbi s prosječnim mjesečnim prometom u 2008., u listopadu 2009. manji je za 12,6%….

….Ukupno primljene nove narudžbe u industriji u listopadu 2009. manje su za 5,6% u usporedbi s listopadom 2008. U usporedbi s prosječno primljenim mjesečnim narudžbama u 2008., u listopadu 2009. veće su za 1,4%.

Izgleda da se industrija lagano oporavlja od šoka!

INDEKS NOVIH NARUDŽBI I PROMETA INDUSTRIJE U LISTOPADU 2009., PRVI REZULTATI

Ukupan promet u industriji u listopadu 2009. manji je za 15,0% u usporedbi s listopadom 2008. U usporedbi s prosječnim mjesečnim prometom u 2008., u listopadu 2009. manji je za 12,6%….

….Ukupno primljene nove narudžbe u industriji u listopadu 2009. manje su za 5,6% u usporedbi s listopadom 2008. U usporedbi s prosječno primljenim mjesečnim narudžbama u 2008., u listopadu 2009. veće su za 1,4%.

Izgleda da se industrija lagano oporavlja od šoka!

Ukupno primljene nove narudžbe u industriji u rujnu 2009. manje su za 24,4% u usporedbi s rujnom 2008. U usporedbi s prosječno primljenim mjesečnim narudžbama u 2008., u rujnu 2009. manje su za 15,8%.

Ukupno primljene nove narudžbe u industriji u kolovozu 2009. manje su za 26,7% u usporedbi s kolovozom 2008. U usporedbi s prosječno primljenim mjesečnim narudžbama u 2008., u kolovozu 2009. manje su za 25,1%.

New Report

Close